Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


"Aserälläkästä" Käräjäoikeudelle 05.12.2013

"Aserälläkästä" Käräjäoikeudelle 05.12.2013: - Viite: Pohjois-Savonkäräjäoikeuden kutsu Kalevi Kauhaselle, saapua 4.3.2014 käräjäoikeuteen, syytettynä ampuma-aserikkomuksesta.

Kalevi Kauhasen vastaus syytteeseen: Kiistän syytteen. Vaadin, että syyte hylätään. Vaadin, että Suomen valtio velvoitetaan korvaamaan oikeudenkäyntikuluni tässä asiassa siten kuin yksilöidyn vaatimukseni esitän käräjäoikeuden 4.3.2014 pidettävässä istunnossa.

Kiistämisen perusteet ja perustelut: Olen luvallisesti omistanut ja kantanut aseita vuodesta 1958 alkaen. Elämäntyöni olen tehnyt Rajavartiolaitoksen ja Puolustusvoimien palveluksessa. Rajavartiolaitosta ja Puolustusvoimia palvellessani minuun ei koskaan kohdistettu vähäisintäkään moitetta, kylläkin lukuisia kiitoksia.

Eläkkeelle siirryin vuonna 1984 täysin palvelleena. Viimeisin palveluspaikkani oli Karjalan Lennosto. Koko elämäni ajan minulle tärkeitä harrastuksia ovat olleet lentopallo, kalastus ja eritoten metsästys sekä ammunta. Harrastuksiini on aina läheisesti liittynyt kiinnostus ampuma-aseisiin, ja niiden turvalliseen käyttämiseen ja opettamiseen.

Luottamustoimet aloitin 1958 silloisen Rajajääkäriliiton Kemijärven osaston (1./LR) rahastonhoitajana. Ollessani vielä toimiupseerin toimessa minua 1980 pyydettiin poliittisesti sitoutumattomana osallistumaan myös yhteiskunnalliseen toimintaan. Yhteiskunnallinen toimintani tunnetaan parhaiten "Kuopion energialaitoksen pelastajana", jotta kaupunkilaisten hyvinvoinnille keskeinen tuotantolaitos ei olisi joutunut keinottelijoiden käsiin, eikä keinottelun kohteeksi.

Pyyteettömästä toiminnastani "Kuopion Energian ja Kuopion Vedenkin puolustamisesta” en ole saanut "suurilta toimijoilta ja/tai päättäjiltä" kiitosta, kylläkin monia vihamiehiä. Asiassa kertynyt esitutkinta-aineisto osoittaa, että nyt vireille saatettu syyte on seurausta poliittisesta toiminnastani, siitäkin huolimatta, että minun tavoitteeni ovat aina olleet epäpoliittisia.

Olen tehnyt mm. 5 esitystä erityistilintarkastuksista ja 2 poliisitutkintapyyntöä. Virallinen syyttäjä on nimennyt jutussa päätodistajaksi kaupunginvaltuustosta viime vaaleissa pudonneen Erkki Palisalon. Jutun esitutkinnassa Erkki Palisaloa on kuulustetuttu 20.3.2013. Syytteessä tekoajaksi on ilmoitettu aikaväli 28.10.2012 - 28.11.2012, vaikka sanottuna aikana en (muistini mukaan) ole käynyt torilla kertaakaan.

Katson minulla olevan oikeuden saada tietää sen, olenko virallisen syyttäjän mielestä koko tuon aikavälin kantanut mukanani Kuopion kaupungin keskustassa ampuma-asetta. Minun oikeusturvani vaatii, että virallinen syyttäjä kykenee ilmoittamaan syytteensä perusteeksi tarkan päivämäärän ja tarkan tekopaikan. Kun jutussa ilmeisestikin päätodistajana on Erkki Palisalo, hänen täytyy kyetä kertomaan missä ja milloin olen ”näyttänyt vilauttamalla” käsiasetta. Perussuomalaisten kunnallisvaalimainoksessa Erkki Palisalo ilmoittaa olevansa ”YK-kapteeni”.

Esitutkinnassa Palisalo on kertonut 20.3.2013 minun esitelleen hänelle pienikokoista käsiasetta ”muutama kuukausi sitten”. Minua vastaajana tuollainen ”summaarisuus” ei tyydytä. - Varsinkin, kun kertoja ilmoittaa, että ”Kauhasen käsiase oli tumman takin taskussa, mistä hän vilauttamalla minulle asetta näytti. Olimme vielä tällöin hyvissä väleissä.” Kustaa Vaasan kirjurin Olaus Petrin tuomarinohjeiden mukaan ”vihamies ei kelpaa todistamaan”. (tuomarinohjeet numero 16/3).

Palisaloa on kuulustetuttu uudelleen 14.9.2013. Kuulustelu on suoritettu puhelimitse. Syytä puhelinkuulusteluun en osaa arvata. Suotavaa olisi ollut, että Palisalon kuulustelu olisi tapahtunut poliisilaitoksella ja korostetusti ilmoituksin niin, että hänen tulee pysyä totuudessa. Lisätutkintapöytäkirjaan on valokuvattu 4 omistamaani pistoolia. Tarkennuksena ilmoitan, että yksikään pistooleista ei ole ”ns. pienoispistooli”.

Palisalo väittää minun esitelleen pistoolia niin, että esittely kesti ”muutaman sekunnin ajan”. Jotta Erkki Palisalo olisi tuossa tilanteessa menetellyt vastuullisesti, hänen olisi tullut heti ilmoittaa asiasta poliisille. Ainakin hänen olisi tullut ilmoittaa minulle, että ”poistu välittömästi kotiisi ja säilytä asetta siten kuin sitä kysymykseen tulevien oikeusohjeiden mukaan tulee säilyttää.”

Virallinen syyttäjä on nimennyt jutussa todistajaksi myös Pekka Karpansalon (kaupungin turvallisuuspäällikkö). Pekka Karpansalo ei 15.5.2013 antamansa todistelukertomuksen mukaan tiedä mitään asiaan vaikuttavaa, kylläkin Leila Savolaisen ym. vihamiesteni huhupuheita. En kykene hahmottamaan sitä, minkä takia todistajaksi kutsutaan henkilö, joka on saanut tietonsa minuun kielteisesti suhtautuvilta kunnallispoliitikoilta, kuullut valheellisia huhuja.

Erkki Palisalo on kuvitellut nähneensä minun hallussani (tumman sävyisen takin taskussa) olleen käsiaseen. Palisalo erehtyy ja jopa tarkoitushakuisesti. Lukuisten aseiden lisäksi minulla on myös puukkoja, joista yhden olen valokuvannut tätä juttua varten (todiste 2). En muista pitäneeni Kuopion kauppatorilla asioidessani esillä (vilauttanut) edes puukkoa, mutta se voi olla mahdollista. Kuitenkaan puukkoa en ole esitellyt, mutta se on saattanut näkyä taskussani.

Tässä minuun kohdistetussa ajojahdissa on paitsi poliittinen tarkoitusperä myös se, että tutkintailmoituksen on tehnyt ilmeisti "rosvoparoonien voitelema" rikoskomisario Jari Uusitalo. Minuun kohdistettua rikosilmoitusta ei näytä tehneen kukaan (todiste 3). Siitä huolimatta olen nyt syytteessä väitetystä ampuma-aserikkomuksesta.

Viitaten Erkki Palisalon kuulustelukertomukseen 20.3.2013 (8510/R/8327/13), on todettava, että "hänen muistinsa on suuresti heikentynyt". "Vapaa-ajallaan" Erkki Palisalo on käynyt Leppävirralla sijaitsevalla vapaa-ajan asunnollani kaksi (2) kertaa, eli la 22.01.2011 ja la 28.04.2012 sekä käynyt Kuopiossa kaupunkikodissani ainakin 5 kertaa. Tein Erkki Palisalon käynnistä la 28.4.2012 vapaa-ajan asunnollani ja siellä tapahtuneesta minun pistoolieni esittelystä selvityksen, jonka lähetin 15.5.2013 klo 7.43 sähköpostikirjeenä minua kuulustelleelle rikosylikonstaapeli Antti Nissiselle.

Kun rikosylikonstaapeli Antti Nissinen soitti minulle 15.5.2013 klo 10.04, niin hän sanoi lukeneensa minun hänelle 15.5.2013 lähettämäni em. kirjeen/sähköpostin, mutta ilmeisesti ei ryhtynyt tarvittaviin toimenpiteisiin, kuulustella sanotun (em:n) johdosta Erkki Palisaloa toiseen kertaan.

Kirjallinen todistelu:

Todiste 1: Uutiskukon artikkeli 9.1.2004; teema: Erkki Palisalon julkisuushakuisuus ja asenteellisuus; Palisalon kertomusten epäuskottavuus.

Todiste 2: Kaksi valokuvaa, toinen omistamastani puukosta ja toinen omistamastani takista ja puukosta; teema: minulla on tummansävyinen (musta) puukko ja tummansävyinen (musta) takki.

Todiste 3: Pohjois-Savon poliisilaitoksen lakimiehen Heikki Kössin sähköpostilähete 19.8.2013; teema: jutussa ei kukaan ole tehnyt minuun toimiini liittyvää rikosilmoitusta, poliisin oma-aloitteinen toiminta.

Todiste 4: Sähköpostikirje 15. toukokuuta 2013 rikosylikonstaapeli Antti Nissiselle.

Todiste 5: Asemapiirros, 4 valokuvaa vapaa-ajanasunnoltani sekä kopio clas ohlsonin kassakuitista 2012-04-27 / kalenteristani viikko 17 / 2012, yhteensä 3 lehteä. Joulukuun 5 päivänä 2013. (Tätä kirjelmääni on muokattu kotisivulle sopivaan muotoon).

Lisää tietoa löytyy kotisivuiltani:  www.kalevikauhanen.fi