Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Ei Kepu aina petä (16.04.2012)

Tätä kirjoitustani ei ole vielä julkaistu lehdissä.

 

"Ei Kepu aina petä?"

 

                      Kun 12.03.1980 klo 14.00 "delegaatio", neljä miestä ja yksi nainen Karjalan Lennostostosta, edustaen kukin eri ammattiliittoja (pl. upseeriliitto) tulivat työhuoneeseeni, pyytämään minua varuskunnan ehdokkaaksi, sitoutumattomana "Kepun mandaatilla" syksyn 1980 kunnallisvaaleihin, niin lupautuessani en tiennyt "millaiseen joukkoon" läksin.

                      Kun sitten ilmeisesti Kuopion Energian pelastamisen johdosta v. 2000 kuopiolaiset valitsivat minut kaupunginvaltuustoon, niin silloin alkoi "kulisseissa käydä kova kuhina". Kalevi Kauhasta ei saa saa missään tapauksessa päästää kaupunginhallitukseen, tarkastuslautakuntaan eikä teknilliseen lautakuntaan. "Sehän käy tutkimaan Kuopion kaupungin asioita ja herrojen "rötöksiä".

                      Ihmeteltävää, että "joku pojaksi sanottu", jolla ei ole edes ammattikoulun tutkintoa, voidaan työntää kaupungin kaikkein vaativimpiin luottamustehtäviin. Kepussa ei ole juuri merkitystä koulutuksella ja todellisella osaamisella. Riittää, että osaa vain tekeytyä "kylän parhaimmaksi agronomiksi". 

                      Ja Energiasta: Sellainen kaupunginvirkamies ja -valtuutettu, joka oli 9.3.1998 "lahjanomisesti luovuttamassa" Kuopion Energiaa pörssiyhtiölle, suhteelisesti mitaten ilmeisesti Suomen parhainta energiamonopolia, tai joka vieläkin sitä yrittää, eli - myydä, lahjoittaa tai fuusioida kuopiolaisten "omistamia uuneja ja sähköjohtoja", on katsottava huonosti koulutetuksi, vajaaälyiseksi ja/tai ketaleeksi.

                        En sitä vielä tuolloin ja sittemmin vielä Kepun jäseneksi ns. virallisesti 14.05.1984 liittyneenä - toimillaan kuopiolaisille tähän mennessä energiassa n. 500 - 600 miljoonaa euroa säästäneenä ja mm. Kuopaksen sotkut selvittäneenä aavistanut, että millaisten osaajien kateudun ja vihan kohteeksi sitä voisi vielä joskus joutua.

                       

KALEVI KAUHANEN

Kuopio