Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Energialla irtopisteitä (16.07.2012)

Energialla irtopisteitä (16.7.2012)

 

Toimittaja Jukka Patrakka, joka oli silloisen Savon Sanomien toimitusjohtaja Toivo Yläjärven (kesk.) apulaisena 1998 Kuopion Energiaa ”lahjoittamassa”, toi erinomaisesti Kokoomuksen, ilmeisesti poliittisten irtopisteiden keräämiseksi tarkoitetun, 18.6 valtuustoaloitteen Kuopion Energian toimitusjohtaja Esa Lindholmin puuhaaman Fennovoiman ydinvoimalan rahoittamisen estämiseksi (SS 13.7).

Kun 1990 luvulla Kuopiossa kaupunginjohtaja Kauko Heuru (kok.), apulaiskaupunginjohtaja Jukka Pulkkinen (sd.) ja Kuopion Energian toimitusjohtaja Raimo Martikka (kok.), sekä ylimmistä päättäjistä Hannu Isotalo (kok.) ja Pekka Kantanen (kok.) kävivät puuhaamaan Kuopion Energian "lahjanomaista luovuttamista" pörssiyhtiölle, niin poliittisten irtopisteiden kerääminen oli tuolloin salaista, suunnitelmallista ja pitkäjänteistä. 

Aluksi piti muuttaa "paragraafeja". Niinpä Kuopion Energian investointirahaston sääntöä muutettiin 1994, Kuopion Energiatoimen johtosääntöä 1995 ja Kuopion kaupunginhallituksen johtosääntöä 1996. Puheenjohtajana kaupunginhallituksessa oli tuolloin Hannu Isotalo (kok.). Muutokset siunasi tietenkin silloinen valtuusto. Niinpä sanottujen muutosten jälkeen kaupunginhallitus olisi voinut myydä esim. Kuopion kaupungin omistaman kaiken irtaimen omaisuuden, eli mm. kaikki Kuopion Energia Oy:n osakkeet, pl. kaavoitetulla alueella olevat liiketontit.

Salaiset neuvottelut pörssiyhtiö Espoon Sähkö Oyj:n kanssa Kauko Heuru (kok.) aloitti ainakin jo 3.4.1997. Ilmeisesti samalla käynnistyi myös johtavien päättäjien eli "hyvien veljien" mukaanveto. Niinpä kaupungintalon salaisen vinttisaunan saunojina olivat  ilmeisesti myös eniten fuusiosta lämmenneet Toivo Yläjärvi (kesk.), Arto Eskelinen (kesk.), Rauno Airas (sd.), Markku Söderström (vas.), - saunottajina edellä mainitut virkamiehet ja valtuutetut. 

Suunnittelu Kuopion Energian, eli omien uunien "lahjoittamisesta" oli aivan huippua ja perusteellista. Otettiin allekirjoitus salassapitosopimukseen kaikilta kaupunginhallituksen jäseniltä ja lisäksi niiltä virkamiehiltä (yht. 11+6), joita uunotuksessa tarvittiin, sekä voideltiin ja/tai ostettiin media (SS) mukaan. Kukapa se muu kuin media kääntää tarvittaessa vähäisen koulutuksen ja/tai ymärtämättömän päättäjän, omasta pussistaan energiastaan ja veroa maksavan kansalaisen pään fuusiolle hyvin ymmärtäväiseksi.

Niinpä sitten äkkiarvaamatta, kuin salama kirkkaalta taivaalta, Savon Sanomat 27.1.1998 pääkirjoituksessaan ja etusivun pääartikkelissaan (Kuopio ja Espoo löysivät toisensa), sekä lisäksi neljässä (4) muussa saman päivän eli 27.1.1998 artikkelissaan ilmaisivat, eli toivat esiin ja/tai ns. siunasivat Kuopion kaupunginhallituksen 13.2.1998 päätöstä ja/tai muuta fuusioon liittyvää, jossa kaupunginhallitus oli puheenjohtajansa Pekka Kantasen (kok.) johdolla päättänyt yksimielisesti esittää Kuopion kaupunginvaltuustolle 9.3.1998 Kuopion Energian fuusioimista, eli kuopiolaisten omistamien ja maksamien uunien ja sähköjohtojen "lahjanomaista luovuttamista" pörssiyhtiö Espoon Sähkö Oyj:lle.

Niinpä sitten 9.3.1998 valtuuston kokouksessa kaikki Kokoomuksen, Demareiden ja Keskustan valtuutetut äänestivät yksimielisesti "uunien lahjoittamisen" puolesta, eli 59 valtuutetusta ainoastaan 8 kaikkein rohkeinta valtuutettua, eli Vasemmistosta 4, Vihreistä 3 ja Kristillisistä 1 uskalsivat äänestää "kaupungin mafiaa" vastaan. Käsittämätöntä!

Sanotun päätöksen kumoamiseksi tein viikon kovasti töitä saadakseni mukaani valittajia, aloittaen entisestä kaupunginjohtaja Juhani Koskisesta (kok.) ja entisestä kaupunginhallituksen puheenjohtajasta Pekka Kuustosesta (sd.). Mutta, viikon kovan yrittämisen jälkeen haaviini jäi vain Pekka Rantala ja lähes ns. luku- ja kirjoitustaidottamaksi sanottu Kalle Keinänen (hiekkalaatikkojen kuningas ja iilimato). Jätin valitukseni 2.4.1998, Rantala 7.2.1998 ja Keinänen 14.2.1998, - jolle Olavi Snellman teki valituksen saatuaan minun ja Rantalan valituksista kopiot.

En sitä tuolloin, jo aiemmin työssäni ja sittemmin vapaallani julkisesti 1995 Energiakoukkuun jääneenä hoksannut, tähän mennessä n. 550 - 650 miljoonaa euroa kuopiolaisille (energia- ja verokuluissa) säästänyt, lisäksi vielä myös Kuopaksen otteluissa paljon omaa aikaa ja rahaa menettäneenä, että millaisen kateuden, murhauhkausten ja/tai ajojahdin kohteeksi, valtion virkavalan ja tuomarinvalan vannonut entinen kapitulantti, vielä vanhoilla päivillään voi joutua.

Sellainen henkilö, joka on ollut yhtiöittämässä, pilkkomassa, fuusioimassa ja/tai myymässä Kuopion energiaa tai joka vieläkin sitä yrittää, on katsottava huonosti koulutetuksi, vajaaälyiseksi ja/tai ketaleeksi.

Myyntipalkkioiden kun sanotaan olevan jopa 10 % Kuopion Energian tasoisen energialaitoksen tai -yhtiön myyntihinnasta.

KALEVI KAUHANEN
Kapteeni evp.
Kuopio