Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Energiasta jotakin tietoa (06.06.2012)

Energiasta jotakin tietoa (06.06.2012)

Sellainen henkilö, joka 1998 oli lahjanomaisesti luovuttamassa Kuopion Energiaa (KE) eli myymässä kuopiolaisten omistamia uuneja ja sähköjohtoja, tai joka vieläkin yrittää sitä myydä, yhtiöittää, pilkkoa tai fuusioida, on katsottava huonosti koulutetuksi, vajaaälyiseksi ja/tai ketaleeksi.

Kun Kuopion kaupunginjohtaja Kauko Heuru ja apulaiskaupunginjohtaja Jukka Pulkkinen kävivät v. 1997 puuhaamaan Kuopion Energian "lahjanomaista luovuttamista" pörssiyhtiölle, niin suunnitelmallinen työ oli pitkäjänteistä.

Aluksi piti muuttaa "paragraafeja". Niinpä Kuopion Energian investointirahaston sääntöä muutettiin 1994, Energiatoimen johtosääntöä 1995 ja Kuopion kaupunginhallituksen johtosääntöä 1996. Muutokset "siunasi" tietenkin silloinen valtuusto.

Salaiset neuvottelut pörssiyhtiö Espoon Sähkö Oyj:n kanssa Kauko Heuru aloitti ainakin jo 3.4.1997. Ilmeisesti samalla käynnistyi myös päättäjien mukaanveto. Niinpä sittemmin sanottiin, että "kaupungintalon parhaimmat saunojat, Energian lahjoittajat" valtuutetuista oli Toivo Yläjärvi (kesk.), Arto Eskelinen (kesk.), Rauno Airas (sdp.), Markku Söderström (vas.), Hannu Isotalo (kok.) ja Pekka Kantanen (kok.).

Suunnittelu Kuopion Energian "lahjoittamisesta" oli aivan huippua ja perusteellista. Otettiin allekirjoitus salassapitosopimukseen henkilöiltä, joita uunotuksessa alemmalle portaalle tarvittiin, sekä "ostettiin media mukaan". Kukapa se muu kuin media kääntää tarvittaessa ymärtämättömän kansalaisen pään hyvin ymmärtäväiseksi.

Mediasta yhtenä esimerkkinä Savon Sanomat. Kun entinen ministeri ja kansanedustaja Toivo Yläjärvi (kesk.) oli Savon Sanomien (SS) toimitusjohtajana, niin ilmeisesti hänen oli helppo saada mukaansa silloinen päätoimittaja Tapani Lepola sekä mm. toimittajat Seppo Rönkkö, Vesa Kärkkäinen, Jouko Juutilainen ja Jukka Patrakka, eli "lahjoittamaan ns. kantakuopiolaisten omistamia sekä maksamia uuneja ja sähköjohtoja pörssiyhtiölle".

Yhtenä esimerkkinä sanotusta, kun kaupunginjohtaja Kauko Heuru esitteli 26.1.1998 Kuopion Energian fuusioimista pörssiyhtiö Espoon Sähköön, niin seuraavan päivän lehdessä, eli 27.1.1998 oli Savon sanomissa pääkirjoitus, pääartikkeli ja 5 muuta artkkelia, joissa esitelty fuusio ja aiesopimus "siunattiin ja kehuttiin". 

Mutta, "kaikkein parasta" oli Kuopion Energian hallintojohtaja Kauko Heikkisen kirjoitus Savon Sanomissa 25.03.2000, jossa hän mölli minua neljätoista (14) kertaa nimellä mainiten, palstatilalla mitaten 20 x 28 cm.
Tyrmistyttävintä, että silloinen Savon Sanomien päätomittaja Tapani Lepola ei antanut palstatilaa vastineelleni, vaikka sitä henkilökohtaisesti 28.3.2000 pyysin.

Jos joku haluaa kirjoittaa Energiasta kirjan, niin tietoa minulta löytyy ns. kolme komerollista.

KALEVI KAUHANEN
Kapteeni evp.
Kuopio