Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Energiavastine Ismo Vornasen (VS 22.7.2015) juttuun 27.07.2015

Viite: Viikkosavossa  keskiviikkona 22.7.2015 sivulla 2 julkaistu toimittaja Ismo Vornasen artikkeli - ”Kauhanen esittää Petteri Parosta toisiin tehtäviin”.

Onko aloite kaupunginjohtajan siirtämiseksi toisiin tehtäviin ”koulukiusaamista”? 

Kun Kuopion Kaupunkilehden ja Viikkosavon (VS) toimittaja Ismo Vornanen kyseli minulta Kuopion kaupunginhallituksessa 20.7 käsiteltävänä olevasta valtuustoaloitteestani 13.4.2015, kaupunginjohtaja Petteri Parosen siirtämiseksi toisiin tehtäviin, niin pyysin häntä lukemaan sanotun aloitteeni kotisivuiltani www.kalevikauhanen.fi ja soittamaan minulle ennen jutun julkaisemista. Varmensin vielä sanotun lähettäen hänelle 2 sähköpostikirjettä, jossa liitteenä oli sanottu aloitteeni, mutta Ismo Vornanen ei ole vieläkään soittanut minulle. Miksi? (VS 22.7)

Ismo Vornanen kuului joukkoon, joka oli Pekka Kantasen, Hannu Isotalon, Toivo Yläjärven ja Jukka Pulkkisen apuna puuhaamassa Kuopion Energian ”lahjanomaista luovutusta” pörssiyhtiölle, eli äänesti myymisen puolesta Kuopion kaupunginvaltuuston 9.3.1998 kokouksessa. Energialaitoksen myyntipalkkioiden sanottiin tuolloin olevan jopa 10 prosenttia (%). Vieläkin toiminta näyttää olevan Energian myyntiin tähtäävää?

Mikäli minä en olisi käynyt pelastamaan Kuopion Energiaa, valittanut ja puuhannut valittajiksi myös Pekka Rantalan ja Kalle Keinäsen, niin myyntipäätös olisi saanut lainvoiman 16.4.1998 ja sen jälkeen kauppa olisi ollut peruuttamaton. Pörssiyhtiö ei olisi luopunut Suomen parhaimmasta energialaitoksesta, ikuisesta monopolista?

Toiminnastani johtuen kuopiolaiset ovat siis säästäneet energiassa n. 650-750 miljoonaa euroa ja yhden veroprosentin maksun, tähän mennessä. Koska vastassani oli kolmen  puolueen valtuutetut ja kaupungin ylin virkamiesjohto, niin minua on ”yritetty kiusata” 1998 alkaen. Mm. aseeni vietiin minulta ns. laittomasti 22.3.2013, jotka sain pois vasta 19.12.2014. 

Puuhaani Energian pelastamisessa ei myöskään tukenut minulle 1998 kahdelta taholta tuotu ”ns. hämärätieto”, että ”1997 yhtenä yönä oli kaupungin kassasta hävinnyt 338 miljoonaa markkaa, jotka oli ilmeisesti idänkautta kierrätetty jonkun kuopiolaisen yhtiön avuksi”? Huhua tuki Energian aiottu myyntihinta, salaisesta ”kahdeksan kohdan mittarista” paljastuneet tiedot sekä Eino Luukkosen kirjoitus (SS 24.1.1998). Kun tähän lisää aiemmat ”Esa Hurmeen huuhtelut ja Työväen Säästöpankin tyhjennyksen” Kuopiossa, niin ihmetystä on riittänyt?

Ismo Vornanen kuului siihen joukkoon, joka oli 2001 puuhaamassa Petteri Parosta kaupunginjohtajaksi, vaikka hänellä ”ei ollut virkaan sopivaa tutkintoa ja hallinnon   tuntemusta”? Ilmeisesti pelimiehet tiesivät yliopiston rehtorin asioista enemmän, sillä Paronen oli sittemmin käräjäoikeudessa 2005 ja hovioikeudessa 2007 syytettynä törkeästä lahjuksenottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Ilmeisesti puuhaajat tiesivät myös hänen ”hyvistä yhteyksistä” professori Paavo Riekkiseen”?

Kun ns. vahingossa paljastui, että Kuopion kaupunki oli avustanut kaupunginjohtaja Petteri Parosen osittain omistamaa yritystä 32000 eurolla, niin mitä olisi paljastunut jos esittämiäni kaupungin ja/tai kaupungin yhtiöitä koskevia erityistilintarkastuksia olisi tehty?

Kun Kuopaksen hallituksen puheenjohtajana 2006 esitin erityistilintarkastusta, niin rötöksiä löytyi lähes 3 miljoonaa euroa. Energian jälkeen Kuopas on ollut elämäni toiseksi kallein harrastus.

Vornasen mainitsemaksi yhdeksi kärkikaupungiksi Kuopio on kyllä noussut, mm. konsulteille maksetuissa huimissa palkkioissa, toriremontin törkeässä mokaamisessa sekä sen kustannusarvion yli kaksinkertaisessa ylittämisessä.

Vaikka kaupunginjohtajan avuksi on palkattu kuusi apulaista esikuntineen, niin ”kaupungin talous on kuralla ja konkurssin partaalla”? Se, että joku kaupungin liikelaitos myydään kaupungin omistamalle yhtiölle, eli velkaa siirretään taskusta toiseen kuten Kuopion Energian kohdalla, on hämäämistä ja puhallusta - joilla talous ei kohene.

Yksityisessä yhtiössä olisi jo aikaa sitten sanottu moiselle pomolle, että ”jätä avainnippusi pöydälle, ota hattusi ja lähde nostelemaan”!

Kalevi Kauhanen
Kapteeni evp.
Kuopio