Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Esittelijät, päättäjät ja palkkiot (22.06.2009)

Esittelijät, monopolit ja palkkiot

 

Nykyisen lainsäädännön mukaan rikoksia saa valmistella varsin vapaasti. Koska valmistelu ei ole rangaistavaa, niin siitä ei voi tehdä rikosilmoitusta ja poliisi ei voi siihen puuttua. Toiminta valmistelun kriminalisoimiseksi lienee nyt käynnissä.

                      Kriminalisoida pitäisi myös sellaisten päätösten valmistelu, joissa kunnan ja/tai valtion palveluksessa olevat henkilöt ilmeisen tietoisesti ja/tai voideltuina valmistelevat/esittävät epäedullista päätöksentekoa, kuten ns. monopolien, energia-, vesi-, jäte- satamalaitoksen ja/tai kansallisomaisuuden myyntiin tähtäävissä toiminnoissa. Nythän kukaan ei joudu vastuuseen tahalliseksi harhauttamiseksi katsottavasta valmistelusta/esittämisestä, vaikka menetykset, esim. energiankuluttajille, olisivat miten suuria tahansa.

                      Turhaan ei ole herätetty kysymystä, että voiko lukenut ja älykkääksi todettu virkamies puuhata jonkin veronmaksajille/valtiolle epäedullista monopolin myyntiä jopa toistuvasti, ilman omanvoiton tavoittelua?  Monopolien, joiden myyntipalkkioiden sanotaan olevan jopa 10 prosenttia kauppahinnasta, jos kauppa toteutuu?

                      Jos päätös ”lahjoittamisesta” tehdään, niin vastuu päättäjiltä siirtyy veronmaksajien maksettavaksi. Valtiollisen tason pitkältä ”optiolistalta” esimerkkeinä mm. Fortum, Sonera ja Kemira sekä edellinen kotikutoisen aiheuttaman laman maksaminen.

                      Ilmeisesti sanotunlaiseen valmisteluun viittaava kuopiolaisia koskettava ikimuistoinen tapaus on yli kymmenen vuoden takaa, joka vieläkin kytee saalistajien ja monien nykyisten päättäjien kuvioissa. Tuolloin silloiset Kuopion kaupunginjohtaja Kauko Heuru (kok.) ja kaupungin energiahuollosta vastaava apulaiskaupunginjohtaja / Kuopion Energian johtokunnan puheenjohtaja Jukka Pulkkinen (sdp.), valmistelivat/esittivät Kuopion Energian myymistä, eli kuopiolaisten omistamien uunien ja sähköjohtojen ”lahjoittamista” pörssiyhtiölle. Liikelaitoksen, jonka tuloksesta n. 80 % on monopolia, joka valtakunnan alhaisimmilla energian hinnoilla kaiken kukkuraksi tuloutti kaupungille n. 10 miljoona euroa vuosittain.

                      Kaupunginjohtajien apuna kuopiolaisten kannalta ”vuosisadan epäedullisinta” päätöstä valmisteli tuolloin myös Kuopion Energian silloinen johtoryhmä, joista sittemmin palkankorotuksien myötä parhaiten palkittiin ilmeisesti "osaavin", tekemällä hänestä Kuopion Energian toimitusjohtaja, eli Esa Lindholm.

                      Kun valtuusto päätti 9.3.1998 äänin 51-8 ”lahjanomaisesti luovuttaa” Kuopion Energian pörssiyhtiölle, niin ilman minun toimintaani päätös olisi saanut lainvoiman 16.4.1998 ja sen jälkeen kuopiolaiset olisivat menettäneet jopa n. 30- 40 miljoonaa euroa vuosittain saalistajille, riippuen siitä, koska todellisen saalistajan esim. Fortumin kynsiin olisi ajauduttu.

                       Minun piikkiin siis pääosin menköön, että kaikki kuopiolaiset veronmaksajat ovat säästyneet yhden veroprosentin maksulta ja ne, joiden talo ja/tai yrityksen tilat ovat Kuopion Energian lämpöputken ja sähköjohdon perässä, ovat säästäneet sanotun prosentin lisäksi energiakuluissaan n. 4-5 euroa / neliömetri / vuosi, eli esim. 100 neliömetrin asunnon omistaja n. 400-500 euroa vuodessa. Lisäksi piikkiin, että uuden voimalan peruskivenmuurausta  8.6.09 Kuopio ei olisi tehnyt Sen olisi tehnyt joku muu?

                      Nyt, kun Kuopion talous on kuralla, uuteen voimalaan menee n.135 milj. euroa ja jatkossa mm. ”Fennoihin” vielä n. 35 miljoonaa, niin esittelijöiden ja päättäjien tietämys sekä rehellisyys, ovat taas puntarissa. Konsulteille miljoonia maksavien selvitysten selän taakse kun on niin helppo piiloutua.

                      Kuka talonsa omistava myisi uuninsa, sähköjohtonsa, vesijohtonsa ja/tai kaivonsa? Uhka Kuopion Energian ja Kuopion Veden ”lahjoittamisesta” ei ole vielä poistunut.

 

Kalevi Kauhanen

Kapteeni evp.

Kuopio