Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Fennovoimalla irtopisteitä (03.09.2012)

Tätä 03.09.2012 kirjoitustani ei ole vielä julkaistu lehdissä.

Kokoomuksen "johtokolmikko" toi hyvin esiin, että Kuopion Energia Oy:n ja kaupunginhallituksen hyväksymistä Fennovoiman ydinvoimalan omistuksista / sijoituksista pitäisi luopua ja panna ne myyntiin (SS 29.8).
Sanotussa parasta, että Pekka Kantanen (kok.) oli nyt puolustamassa Kuopion Energiaa, sillä 9.3.1998 valtuuston kokouksessa hän oli jaa-nappia painamassa, eli "lahjoittamassa" Kuopion Energiaa, kuopiolaisten omistamia "uuneja ja sähköjohtoja" pörssiyhtiö Espoon Sähkö Oyj:lle, kuten kaikki muutkin silloiset Kokoomuksen valtuutetut. Lisäksi muistettakoon, että Kantanen oli jo kaupunginhallituksen puheenjohtajana  13.2.1998 kaupunginhallituksen kokouksessa päättämässä ja esittämässä valtuustolle Kuopion Energian "lahjoittamista".
Kun 31.10.2011 jätin valtuustoaloitteen Kuopion Energia Oy:n toimitusjohtaja Esa Lindholmin siirtämiseksi toisiin tehtäviin, niin tähän aloitteeseeni sanottu" johtokolmikko" ei kirjoittanut nimeään eikä äänestänyt sen toteutumisen puolesta valtuuston 30.1.2012 kokouksessa.
Lindholmin siirtoa perustellessani toin mm. esiin, että silloin kun 1997 kaupunginjohtaja Kauko Heuru (kok.) kävi puuhaamaan Kuopion Energian "lahjoittamista" pörssiyhtiölle, niin apulaiskaupunginjohtaja Jukka Pulkkisen (sdp.) ohella sitä valmisteli Kuopion Energian johtoryhmään kuuluva Esa Lindholm. "Eli ilmeisti ketaleista parhain".
Kaupunginhallitus valitsi v. 2002 Esa Lindholm Kuopion Energian toimitusjohtajaksi. Sähkönmyynnin osuus Kuopion Energian nettotuloksesta oli vuosina 1996-2003 keskimäärin 22 %. Kun Lidholmin ollessa toimitusjohtajana vuoden 2003 jälkeen käytiin jostakin syystä keräämään asiakkaita joille piti myydä/välittää ns. pörssisähköä, niin sähkönmyynnin osuus tuloksesta on hiipunut vuoteen 2010 noin "nollaan".
Sähkömarkkinalain muutoksen 21.12.2004 / 1172 / § 34 a / sähkönsiirron ja sähkönmyynin eriyttämisen tuloksena oli kuopiolaisten edunvastainen sekasotkuiseksi sanottu järjestely, - yhtiö ja liikelaitos - joista kukaan ei saa tolkkua, jossa KE Oy:stä tehtiin jakelulaitos. Eriyttämiseen olisi riittänyt kaksi liikelaitosta.
Kuopion kaupunginvaltuuston mielipidettä ja/tai päätöstä kysymättä Kuopion Energia Oy päätti ostaa 1,25 % osuuden Fennovoima Oy:n ydinvoimalasta, jossa menot saattavat jatkossa olla jopa yli 110 miljoonaa euroa.
Sanotunlaiset "vouhotukset" eivät ole taloudellisesti Kuopion kaupungin edun mukaisia. Pörssiyhtiössä toimitusjohtajalle olisi sanottu, että jätä avainnippusi pöydälle, ota hattusi naulasta ja lähde nostelemaan. Meillä Kuopiossa, vaikka siirtämisestä toisiin tehtäviin oli vain kysymys, hattu jäi naulaan.
Kuvaavaa Kuopiossa, että valtuutetuista vain Erkki Palisalo uskalsi kirjoittaa nimensä sanottuun aloitteeseeni. Eli, "ketaleet kunniaaan".

KALEVI KAUHANEN
Kapteeni evp.                                                                                                                                                                        Kaupunginvaltuutettu
Kuopio