Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Hyppääkö Kuopion Energia tuntemattomaan? (12.01.2006)

Hyppääkö Kuopion Energia tuntemattomaan? (12.01.2006)

Savon Sanomien mukaan törkeästä lahjuksenottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä syytetty Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen tulee esittämään 16.01.2006 kaupunginhallitukselle, että Kuopion Energian sähkön tuotanto ja myynti sekä kaukolämmön tuotanto ja jakelu yhtiöitetään. Liikelaitokseen jäisi vain sähkönsiirto, jonka osuus liikevaihdosta on vain n. 20 %.

Jos näin on, niin tyrmistyttää on kaupunginjohtajan kuopiolaisten edunvastainen menettely. Valtuutettujen puolustukseksi sanottakoon, että silloin kun Petteri Paronen 23.4.2001 valittiin kaupunginjohtajaksi, niin mistään lehdestä ei ollut tiedostettavissa mainittuja syytöksiä ”valinnan tueksi”.

Mihin Paronen tähtää? Aikooko hän tilaisuuden tullen esittää myös Kuopion Energian myyntiä kaupungin talouden paikkaamiseksi, eli myydä kuopiolaisten monopolit - uunit ja sähköjohdot kokonaan saalistajille?

Onko kyseessä taas optiot ja huikeat konsulttipalkkiot monopolien myyntiä puuhanneille? Neuvonantajana Parosella näyttää olevan kaupungin omistajaohjausryhmän johtajana juuri vuoden toiminut ”toveri” Erkki Karvonen (sd.), jonka valinnasta (pätevyydestä) oli tehty valitus.

Liikelaitoksena Kuopion Energia on tehnyt suhteellisesti mitaten parhainta tulosta kaikkein edullisimpiin kuuluvilla energian hinnoilla, eli sillä on osaamisesta ja tuloksenteosta parhaimmat näytöt koko valtakunnassa. Parhain kiitos tästä edesmenneelle Kuopion Energian toimitusjohtaja DI Juhani Sarkavalle.

Miksi Kuopion Energian pitäisi hypätä tutusta ja turvallisesta täysin vieraaseen ja täysin tuntemattomaan häikäilemättömien saalistajien paratiisiin ja veronkierron kikkailuun?  Missä toiminnoissa yhtiöllä olisi mennyt paremmin kuin liikelaitoksena?

Puuhamiesten ”optioita ja/tai konsulttipalkkioita yms. hämäriä toimintoja sekä toiminnan salaamista” lukuun ottamatta yhtiöllä ei ole osoitettavana mitään parempaa näyttöä. Nyt on aika Parosen, Karvosen sekä ”energiaveijareiden” aika astua selkeästi esiin kaikilla numeroilla!

Jos Energia yhtiöitetään, niin se joutuu 26 % yhteisöveron ja kaupungin käyttämien energioiden ALV:n piiriin. Mikäli Kuopion Energiasta olisi silloisen 1991 esityksen mukaan tehty yhtiö, niin veroina olisi menetetty jo lähes 40 miljoonaa euroa. Myöskään valitusta yhtiön toimista ei olisi voinut tehdä, eli kuopiolaiset olisivat menettäneet jo noin 140 miljoonaa euroa tähän mennessä.

Karvosen ja Parosen puuhaama veronkierron kikkailu on nähtävä pöyristyttävänä esimerkkinä kaupungin huippuvirkaan valittujen virkamiesten kuopiolaisten edunvastaisena toimintana - virkamiesten, joka eivät ole vannoneet edes virkavalaa.

Energian ja veden monopoleja pitäisi pystyä katsomaan periaatteessa satoja vuosia eteenpäin. Niiden yksityistäminen saalistajien käsiin lisää voimakkaasti kansan jakamista A ja B luokan kansalaisiin. Sanottu Kuopion Energian yksityistämiseen johtava toiminta on malliesimerkki siitä.  

Lopuksi todettakoon, että vain ja ainoastaan energiankuluttaja maksaa kaikki investoinnit, päästöt, puuhamiesten huikeat optiot ja/tai palkankorotukset sekä konsulttipalkkiot, olipa omistajana kuka tahansa. Kuopiolaisten olisi vihdoinkin aika nousta "barrikaadeille".

  KALEVI KAUHANEN
  Kapteeni evp.
  Kaupunginvaltuutettu 
  Kuopio