Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Hyvät naiset ja hyvät herrat - Teille kaikille suomalaisille (04.02.2016)

Hyvät naiset ja hyvät herrat - Teille kaikille suomalaisille (04.02.2016)

Viite: Savon Sanomien pääkirjoitus 2.2.2016

Kun ensimmäisen kerran kirjoitin Kuopion Energian pelastamiseksi Savon Sanomissa 6.3.1998, ”Myydäänkö vai lahjoitetaanko Energia”, niin siitä alkanut ”taisteluni Energian pelastamiseksi” ei ole vielä päättynyt. Viimeisinpään muutoksenhakuuni (valitukseeni) 03.12.2014 ei ole vielä tullut päätöstä Itä-Suomen hallinto-oikeudelta.

Kun vielä ns. armeijanleivissä ollessani v. 1981 kävin suuresta pyynnöstä hoitamaan Kuopion kaupungin väestönsuojelulautakunnan puheenjohtajan tehtäviä, niin minulle avautui maailma aivan tuntemattomaan ”Kuopion kaupungin virkamies- ja ketalemaailmaan”.

Kun sitten laitoin mm. väestönsuojelupäällikön, palopäällikön ja koulutoimenjohtajan ”järjestykseen", niin sen jälkeen - kun minut oli valittu v. 2000 Kuopion kaupungin valtuustoon, alkoi ”pensaissa käydä kova kuhina - Kalevi Kauhasta ei saa valita eikä millään tavoin päästää kaupunginhallitukseen, tarkastuslautakuntaan eikä teknilliseen lautakuntaan - sehän käy tutkimaan herrojen rötöksiä”!

Minua on sanotusta 6.3.1998 kirjoituksestani alkaen käyty etenkin Kuopion Kepulaisten toimesta ”lyömään” ilmeisesti siksi, koska olen käynyt vastustamaan näkyvästi ”Kepun vähemmän ymmärtävien ja/tai ketaleiden politiikkaa” ja pelastanut kuopiolaisille Kuopion Energian toiminnoillani tähän mennessä n. 900 - 1100 miljonaa euroa.

Kuopion Energian v. 1998 ns. lahjoituspäätökseen liittyvien toimintojen ns. ”pelimiehinä toimivat” Hannu Isotalo (kok.), Pekka Kantanen (kok.), Jukka Pulkkinen (sd.) ja Toivo Yläjärvi (kesk.).

Savon Sanomien toimitusjohtajana toimineen Toivo Yläjärven, entisen ministerin ja kansanedustajan ”apulaisina Energian lahjoittamisessa” toimivat Savon Sanomien päätoimittaja Tapani Lepola sekä toimittajat Seppo Rönkkö, Jouko Juutilainen, Vesa Kärkkäinen ja Jukka Patrakka. (SS 27.1.1998 - 13.11.1998). 

Kuopion kaupunginhallituksen 12.01.2001 - mm. Savon Sanomissa julkaistussa ilmoituksessa - "Virkoja avoinna" -  kaupunginjohtajan avoinna olevaan virkaan valittavalta vaadittiin virkaan soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja hyvää käytännön kunnallishallinnon tuntemusta. 

Pyysin silloista Leppävirran kunnanjohtaja Jussi Huttusta laittamaan paperit hakuun, mutta minun voimani ei yksin hänen valintaansa riittänyt. Petteri Paronen valittiin, vaikka mm. Parosen valinnasta valituksen tehnyt henkilö katsoi, että valitun farmasiantohtorin tutkinto ei ole virkaan soveltuva ja kunnallishallinnon tuntemus puuttuu.

Kuvaavaa, kun yksi kuopiolainen sanoi, että - ”tuntuu aivan kuin leipuri olisi valittu sähköasentajan töihin”.

Pelimiehet ilmeisesti tiesivät rehtori Parosen lahjusjutuista ja kytköksistä professori Riekkiseen ja sen vuoksi halusivat Parosesta kaupunginjohtajan, eli kuten yksi kuopiolainen virkamies kysyi: ”voiko ketale sanoa toisille ketaleille - älkää olko ketaleita?”

Kuopion käräjäoikeudessa 11.3.2005 ja sittemmin Itä-Suomen hovioikeudessa 11.12.2007 syyttäjä Jukka Haavisto vaati Kuopion yliopiston entiselle rehtorille, kaupunginjohtaja Petteri Paroselle ehdollista vankeutta törkeästä lahjuksenottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Monet asioihin perehtyneistä ovat kauan sanoneet, että - ”jos asianajajaksi saa vapaamuurarin, niin rikoksesta ei juuri tuomita”, niinpä - ei silloinkaan.

Kuopion kaupunki on avustanut kaupunginjohtaja Petteri Parosen osittain omistamaa Medfiles Oy:tä 32 000 eurolla. Mitä muita ihmeellisyyksiä sieltä olisi löytynyt, jos esittämiäni kaupungin erityistilintarkastuksia olisi tehty?

Pyydän, että käytte lukemaan kotisivuillani olevia tietoja, sieltä löytyy ”jotakin”!

Kalevi Kauhanen
Kapteeni evp.
Virkavalan, tuomarinvalan ja sotilasvalan vannonut