Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Kaikkien kuopiolaisten on hyvä tietää (15.10.2012)

1) Kuopion kaupungin talous on nykyisen kaupunginjohtajan, farmasiantohtori Petteri Parosen aikana kääntynyt entistä huonompaan suuntaan. "Budjetti" on alijäämäinen ja paljon velkaa, eli talous on "kuralle menossa". Koska näin on, niin entistä enemmän kaupungin ylintä virkamiesjohtoa ja suurimpien puolueiden paikallista johtoa - valtuutettuja, kiehtoo Kuopion Energian ja Kuopion Veden myyminen, - etenkin niitä kaupungin reuna-alueilla asuvia, jotka eivät ole Kuopion Energian lämpöputken ja sähköjohdon perässä.
Kuten jo 13.12.1997 (SS) Savon Voimaa puolustaessani sanoin, että "myynti lämmittää yhtä vähän aikaa kuin pakkasella housuunsa lämmitystarkoituksessa laskenutta", niin sama pätee nyt vielä entistä enemmän Kuopion Energian kohdalla.

Kun sanotun "monopolin" olin sisäistänyt - syvällisesti ja laajemmin - vuosikymmeniä sitten, kävin 1997 näkyvästi puolustamaan Savon Voimaa ja sitten 1998 "mottoni mukaisesti puolustamaan kuopiolaisten omistamia uuneja ja sähköjohtoja", eli - Kuopion Energian säilymistä kuopiolaisten omistamana liikelaitoksena. Suurituloisille ja rikkaille energian ja/tai veden hintojen korotus pörssiyhtiöiden hintojen tasolle ei juuri mitään merkitse, mutta pienillä tuloilla ja eläkkeillä eläville jo muutaman sadan euron korotus vuodessa on "enemmän kuin toivottua, leipäänkin kun pitäisi rahaa jäädä".

Etenkin energia- ja vesimonopolien yksityistämisellä, kansaa jaetaan entistä enemmän A ja B luokan kansalaisiin. Miksi Suomen, lyhytnäköisten suurten päättäjiemme himoitsema EU:n torpparius ja Emun (Euron) - Euroopan huippurikkaiden takaaminen sekä suhteellisesti mitaten Euroopan suurimman nettomaksajan osa ei vielä riitä? Miksi vieläkään ei ole otettu opiksi 1918 tapahtumia.

2) Sellainen henkilö, jonka talo on ns. Kuopion Energian lämpöputken ja sähköjohdon perässä ja on ollut Kuopion Energiaa (KE) yhtiöittämässä, pilkkomassa, fuusioimassa ja/tai myymässä, tai joka vieläkin sanottuja toimintoja yrittää, on katsottava energiaan liittyvissä asioissa huonosti koulutetuksi, vajaaälyiseksi ja/tai ketaleeksi. Energiamonopolin myyntipalkkioiden sanotaan olevan jopa 10 % myyntihinnasta.

Kiistaton tosiasia on, että olen "pelastanut Kuopion Energian". Ilman minun toimintaani Kuopion Energia, suhteellisesti mitaten ilmeisesti Suomen paras energiamonopoli, olisi 16.04.1998 alkaen ollut jonkun pörssiyhtiön hallussa. Toimintani ansiosta kuopiolaiset ovat säästäneet energiakuluissaan tähän mennessä n. 500-550 miljoonaa euroa. Sanotun säästön lisäksi Kuopion Energia on tulottanut kaupungille n. 10 miljoonaa euroa vuosittain (aiemmin enemmän - nykyisin vähemmän), eli ilman sanottua KE:n tuloutusta kuopiolaiset olisivat joutuneet maksamaan yhden (1) veroprosentin verran enemmän veroa. Koska Kuopion Energia Oy:n sähkönmyynnin nettotulos on nykyisen toimitusjohtaja Esa Lindholmin aikana "hiipunut lähes nollaan", tein 31.10.2011 valtuustoaloitteen sanotun toimitusjohtajan siirtämiseksi toisiin tehtäviin, mutta "jostakin syystä" valtuutetut eivät vieläkään ymmärtäneet omien uunien ja sähköjohtojen puolustamiseen tarkoitettua esitystäni / aloittani.

Kuopion Energian ja Espoon Sähkö Oyj:n fuusiota - "lahjanomaista luovutusta pörssin riepoteltavaksi", esitti 13.2.1998 Kuopion kaupunginhallitukselle ja edelleen 9.3.1998 kaupunginvaltuustolle silloinen kaupunginjohtaja Kauko Heuru (Kok.). Kuopion kaupungin virkamiehistä sanotun "lahjoittamisen" ns. pääpuuhaajana oli silloinen apulaiskaupunginjohtaja, sittemmin 18.11.2008 Kuopion kaupungin kultaisella ansiomerkillä palkittu - kunnallisneuvos Jukka Pulkkinen (Sdp.), joka oli tuolloin Kuopion Energian johtokunnan puheenjohtaja, ja kaupunginjohtajien työjärjestyksen mukaan vastasi myös Kuopion kaupungin energiahuollosta.
Kokoomuksen valtuutetuista / luottamushenkilöistä lahjanomaisen luovutuksen "päätekijöitä" olivat Hannu Isotalo ja Pekka Kantanen, Keskustasta Toivo Yläjärvi ja Leila Savolainen sekä Demareista Rauno Airas.
Kuopion kaupunginvaltuuston 9.3.1998 kokouksessa kaupunginvaltuutetuista / valtuustoryhmistä Kokoomus, Demarit ja Keskusta olivat yksimielisesti "lahjoittamassa" Kuopion Energiaa, eli kuopiolaisten omistamia uuneja ja sähköjohtoja pörssin vietäväksi.

Sanotun "lahjoittamisen / fuusioimisen" jälkeen apulaiskaupunginjohtaja (nyk. kunnallisneuvos) Jukka Pulkkinen on puuhannut ja/tai esittänyt mm. seuraavia kuopiolaisille "negatiivisiä etuja": 
1) Kuopion Energian liittämistä Voimarengas Oy:öön v. 1999 - 2000.
2) Kuopion Energian liittämistä Energiameklarit Oy:n osakkaaksi v. 2000.
3) Kuopion Energian liittämistä Voimatel Oy:n osakkaaksi v. 2001.
4) Ostaa 45 % Savon Energiaholding Oy:n (Savon Voiman) osakkeista, jotka silloin omisti TXU, Kuopion Energian liittämiseksi Atro Oy:öön (Savon Voimaan) v. 2003.
5) Kuopion Energian fuusioimista Atro Oy:öön (Savon Voimaan) v. 2004 -2005.
6) Kuopion Energian liiketoimintojen eriyttämistä erittäin sotkuiseksi yhtiöksi / liikelaitokseksi v. 2006.

Entinen ministeri ja kansanedustaja, silloinen Savon Sanomien toimitusjohtaja Toivo Yläjärvi (Kesk.) puolestaan "luotsasi" v. 1998 sanotun lehden toimittajia, erityisesti nykyisen päätoimittajan varamiehen - joka ilmeisesti käytännössä johtaa nykyisin Savon Sanomien toimitusta, Kuopion Energian "lahjoittamista myötäileviksi".

Yhtenä esimerkkinä, kun Savon Sanomat 27.1.1998 pääkirjoituksessaan ja ns. etusivun pääartikkelissaan "Kuopio ja Espoo löysivät toisensa", sekä lisäksi neljässä (4) muussa saman päivän, eli 27.1.1998 artikkelissaan "siunasivat" jo ennakkoon kaupunginhallitukselle yksimielistä näkemystä, esittää Kuopion kaupunginvaltuustolle 9.3.1998 Kuopion Energian ja Espoon Sähkö Oyj:n fuusiota, eli kuopiolaisten omistamien uunien ja sähköjohtojen "lahjanomaista luovuttamista pörssin vietäväksi".

Uudemmat kotisivuni löytyy osoitteesta  www.kalevikauhanen.fi  ja vanhemmat sivuni www.traakki.net/kalevi/  - jonka linkistä avautuu Energian myynnistä 1998 äänestäneet valtuutetut ja niiden kaupunginvaltuutettujen nimet jotka 9.3.1998 olivat "innokkaasti lahjoittamassa omia uunejaan ja sähköjohtojaan", eli Kuopion Energiaa, ja - joista 12 vieläkin istuu Kuopion kaupunginvaltuustossa. Sanotun "traakkin" linkkiä Energiasta lehteen napauttamalla tulee tietoa entisen Keskustan ministerin osaamisesta.

Pyydän tutustumaan kotisivuillani esittämiini kaikkiin tietoihin!  "Energiaan" liittyvää tietoa minulta löytyy "levyjen lisäksi paperilla kolme komerollista".

3) Jos Te, Herrat ja Rouvat, katsotte aiheelliseksi, niin voitte välittää tätä sanomaani sukulaisillenne, ystävillenne ja tuttavillenne - kaikille suomalaisille. Kotisivuillani olevat tiedot eivät ole salaisia.

Ystävällisin terveisin ja kaikkea hyvää Teille kaikille toivottaen!

Kalevi Kauhanen
Kapteeni evp.
Kaupunginvaltuutettu
"Kuopion Energian pelastaja"

Kotiosoite:   Taivaanpankontie 1 C 34, 70200 Kuopio
Puhelin:    041 436 8398
Sähköposti: kalevi.kauhanen@gmail.com