Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Kauhanen "Energian pelastajana" (22.10.2012)

Kalevi Kauhanen                                                                                     Toteamus                                                Taivaanpankontie 1 C 34, 70200 Kuopio                                                                                                                                                                                         Puh. 041 436 8398                                                                                                                                       kalevi.kauhanen@gmail.com                                                                 22.10.2012   


Kalevi Kauhanen ”Energian pelastajana”

Lyhyesti sanottuna: Ilman minun toimiani kuopiolaiset olisivat menettäneet Kuopion Energian. Omistajana olisi nyt ilmeisesti Fortum, Vattenfall ja/tai E.ON. .

Kun Kuopion kaupunginvaltuusto myi eli ”lahjanomaisesti luovutti” 9.3.1998 äänin 51-8 Kuopion Energian pörssissä olevalle Espoon Sähkö Oyj:lle, niin ilman ns. kovaa toimintaani ja siihen liittyviä valituksia sanottu myyntipäätös olisi saanut lainvoiman 16.4.1998.

Sen jälkeen kauppa olisi ollut lopullisesti sinetöity. Kukapa luopuisi yrityksestä - monopolista, joka tuotannon omavaraisuutta ja tuloksentekokykyä suhteellisesti mitaten on alallaan Suomen paras.

Koska kyse oli erittäin suuresta ja kaikkia kuopiolaisia koskevasta, monia kymmeniä ja ilmeisesti satoja vuosia vaikuttavasta asiasta, pyysin mukaani valittajiksi monia arvostamaani henkilöitä, mm. entistä kaupunginjohtaja Juhani Koskista, entistä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuustosta, entistä kansanedustaja Petteri Savolaa ja monia muita silloisia kaupunginvaltuutettuja, mutta - pyytämistäni vain Pekka Rantala ja ns. "luku- ja kirjoitustaidottomaksi sanottu" Kalle Keinänen (vas.) uskalsivat tulla mukaani - puolustamaan Kuopion Energiaa, eli puolustamaan kantakuopiolaisten etuja.

Kalle Keinäsen ns. "luku- ja kirjoitustaidottomuuden" totesin ollessani koululautakunnan jäsenenä 

Sanotusta valtuuston ”lahjoituspäätöksestä” valitin 2.4.1998, Rantala 7.4.1998, ja Keinänen 14.4.1998 - jolle Olavi Snellman laati valituksen saatuaan kopiot minun ja Rantalan valituksista.  

Todettakoon vielä, että vain minun toimintani ansiosta ja pyynnöstäni Pekka Rantala ja ns "luku- ja kirjoitustaidottomaksi sanottu"  Kalle Keinänen valittivat, eli lähtivät mukaani ”energiatalkoisiin”.

Jos joku on erimieltä tästä asiasta, niin tulkoon esiin ja todistakoon väitteensä. Tähän mennessä vastaväittäjää ei ole vielä ilmaantunut.

Ns. "luku- ja kirjoitustaidottomaksi sanotun" Kalle Keinäsen (vas.) otin mukaani "juoksupojakseni", koska hän kaupunginvaltuutettuna sai ilmaiseksi kaikki kopiot kaikista tarvittaviata papereista ja pystyi valtuutettuna viemään kaikki tarvittavat paperit mm. kaikille valtuutetuille ja virkamiehille, mm. kaupunginjohtajalle ja muille suurille Kuopion kaupungin virkamiehille - koska tuolloin minä en ollut vielä kaupunginvaltuutettu!

Muistettakoon, että Olavi Snellman (hovioikeuden tuomari) teki Kallelle muutoksenhaun 14.4.1998 Kuopion hallinto-oikeuteen ja 11.1.1999 Korkeimpaan hallinto-oikeuteen, saatuaan kopiot minun laatimistani muutoksenhauista, eli valituksista. Kaikki muut Kalle Keinäsen paperit - lehtikirjoitukset ja kaikki "Energiaa koskevat kirjoitukset" mm. Tarkastuslautakuntaan - on laatinut ja kirjoittanut Pekka Rantala!

Se, että miksi Pekka Rantala on alentunut moiseen, eli tehnyt Kallelle paperit vuodesta 1998 alkaen - ei ole vielä minulle vielä selvinnyt?  
                                                                                                                                                                                                      Sen, että Kuopion Energia on vielä kuopiolaisten omistuksessa ja voinut tulouttaa vuoden 1998 jälkeen kaupunginkassaan noin 10 miljoonaa euroa vuodessa, mikä vastaan n. yhtä veroprosenttia, ja että kuopiolaiset ovat saaneet piilotuloutuksena energiansa valtakunnan edullisimpiin kuuluvilla hinnoilla, on mahdollistanut vain Kalevi Kauhanen.
                                                                                                                                                                                                        Ilman toimintaani kuopiolaisten menetykset olisivat siis sanotun yhden veroprosentin lisäksi ilmeisesti jopa n. 50 miljoonaa euroa vuodessa, riippuen siitä, milloin ja kenen kynsiin "Kuopion Kaupunkienergia Oyj" olisi päätynyt. Tähän mennessä menetykset saattaisivat siis olla yhteensä n. 800 - 1000 miljoonaa euroa.
                                                                                                                                                                                                          Niinpä ne kuopiolaiset, joiden talo on Kuopion Energian "lämpöputken ja sähköjohdon perässä", säästävät    energiakuluissaan n. 4,5-5,0 euroa asuntoneliömetriä kohti vuodessa. Lisäksi on katsottava kaikkien kuopiolaisten veronmaksajien säästyneen yhden veroprosentin maksulta, mikä olisi jouduttu maksamaan ilman Kuopion Energian tuloutusta.
                                                                                                                                                                                                        Esimerkkejä "aiheuttamistani" säästöistä:
-   Verotuksessa yhden prosentin säästö pienimmissä palkoissa on n. 200-300 euroa henkilö / vuosi.
-   Energiakuluissa esim. kerrostalossa 100 m2 asunnon omistajan säästö on n. 450-500 euroa vuodessa.Kapteeni evp. 
                                                     Kalevi Kauhanen


Lisäys edellä sanottuun - 06.01.2015 

Täysin kiistattomasti ja oikeuskelpoisesti - kapteeni evp. Kalevi Kauhanen on kaikilla KE:n toiminnoillaan, eli Kuopion ja kuopiolaisten omistamien uunien ja sähköjohtojen pelastamisessa saavuttanut kuopiolaisille säästöä energia- ja verokuluissa tähän mennessä n. 800 - 1000 miljoonaa euroa.