Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Kiitos kansanedustaja Virpa Puistolle! (SS 19.10.2000)

Kiitos kansanedustaja Virpa Puistolle (19.10.2000)

Kansanedustaja Virpa Puiston (sd.) tekemä lakialoite (SS 14.10.2000), jossa vaaditaan suurempaa eläkeläisten sairausvakuutusmaksun alennusta kuin hallitus edellyttää, on suurimpia rohkeuden osoituksia sosialidemokraatilta, mitä äkkisistään mieleeni tulee. Linjalta poikkeava toisinajattelija kun yleensä hiljennetään ja saa lisäksi häirikön nimen. Pomo määrää mitä tehdään ja muut vaietkoon demokraattisesti.

Kiitos Virpa Puistolle sekä muille aloitteen allekirjoittaneille SDP:n kansanedustajille eläkeläisten puolesta. 

Kova tuntuu olevan ryhmäkuri Kokoomuksessakin, sillä lehtitiedon mukaan kansanedustaja, kommodori evp. Seppo Kanerva on yritetty litistää siksi, että hän on rohjennut puolustaa eläkeläisiä ja sotaveteraaneja Kokoomuksen nykyisen linjan vastaisesti. Parhain kiitos puolustamisesta myös Seppo Kanervalle.

Kun valtakunta kävi Holkeri/Liikasen hallitusmenon jälkeen korjailemaan tehtyjä virheitä, niin kaikki kansanosat köyhimmästä eläkeläisestä alkaen pantiin maksajiksi. Se, mitä Ahon aikaan kirjailtiin aluksi asetukseksi, niin Lipposen aikaan pantiin paremmaksi, eli eläkeläiset saatettiin lailla suurimpaan vastuuseen johdon suurista möhläyksistä.

On suuri vääryys, että puolustuskyvyttömät eläkeläiset, jotka eivät voi pysäyttää paperikoneita, unohdettiin silloin, kun muille ryhmille etuudet palautettiin. Eläkeläisiä on tavallaan rangaistu siitä kovalla työllä ja yrittämisellä tehdystä tuloksesta, jonka ansiosta hyvinvointia on jakaa nyt enemmän kuin koskaan. Osa tästä kakusta kuuluisi eläkeläisille.

Ei kaikilla palkansaajillakaan mene hyvin. Kahtiajako on rajussa vauhdissa. EU:iin liittymisen jälkeen tuloerot ovat kasvaneet huimasti. Lisäksi matalapalkkaisilla aloilla sairaaloissa, sosiaali- ja opetustoimessa yms. palvelualoilla työskentelevät henkilöt on ajettu jo niin ahtaalle, että suuri joukko työskentelee fyysisesti ja psyykkisesti kestävyytensä äärirajoilla.

Miten esim. nuori uskaltaa perustaa perhettä, saada lapsia tai ottaa asuntolainaa yhteiskunnassa, jossa virkoja ei täytetä, tehdään pätkätöitä ja raskaaksi tullut nainen heitetään pätkätöistäkin pihalle. Pieni palkkaisten edun puolustajillekin riittää siis töitä.

Lääkkeeksi kansan vähenemisestä, maakuntien tyhjenemisistä ja joukon pakkautumisesta ruuhka-Suomeen, jossa ongelmat kasvavat räjähdysmäisesti, jotkut napamiehet esittävät mm. "itärajan avaamista". Aikoihin on jo eletty.

Koska vähäosaisten, sotaveteraanien, eläkeläisten ja tyhjentyvien maakuntien puolustaminen on näyttänyt jääneen pääasiassa oppositiossa olevan Keskustan kontolle, niin tällaisia Virpan ja Sepon kaltaisia rohkeita suomalaisten edunpuolustajia tarvittaisiin paljon enemmän.
   
Kalevi Kauhanen                                                                                                                                                               Kapteeni evp.
Kuopio