Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Kiitos valtuustoaloitteen allekirjoittajille! (SS 21.11.1998)

Kiitos valtuustoaloitteen allekirjoittajille! (21.11.1998)

Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kantanen ja valtuuston varapuheenjohtaja Hannu Isotalo eivät vieläkään näytä haluavan myöntää, miten Kuopiolle ja kuopiolaisille epäedullista energiafuusiota ja siihen liittyviä sopimuksia he ovat olleet neuvottelemassa ja/tai puuhaamassa. (SS 4.11.98 ja 13.11.98) Samoin näyttää olevan tilanne varapuheenjohtaja Airaksen ja Söderströmin sekä jäsen Eskelisen kohdalla. 

Jos ei itse halua todeta sopimuksien kehnoutta, niin vaikeaahan on silloin ymmärtää valtuustoaloitteen allekirjoittajia ja kritiikkiä. Virheen myöntäminen ei suinkaan ole helppoa. Espoon Sähkön tarjoamat sopimukset on näköjään muualla paremmin luettu ja ymmärretty, sillä Kaupunkienergiaan ei ole vielä liittynyt muita kuntia ja kaupunkeja, vaikka oikein tunkua tulijoista uskoteltiin olevan.

Jo sen, että ei ole edes sopimusta samansuuruisista energian hinnoista ja että todellinen päätösvalta menee Espooseen, olisi pitänyt panna hälytyskellot soimaan, sillä lainvoiman saatuaan fuusio on periaatteessa ikuinen. Eivät edes sellaiset innokkaat fuusion, Kaupunkienergian puolestapuhujat ja neuvottelijat kuin Jorma Huuhtanen, Hannu Isotalo ja Jukka Pulkkinen, jotka kaupunginhallitus on nimennyt jo 16.3.1998 Kaupunkienergin hallitukseen, mahda mitään Espoon viittä hallituksen jäsentä vastaan.

Jos sopimuksissa ei Kuopiosta katsoen ole hurraamista, niin ei ole niitä edeltäneissä neuvotteluissakaan. Niitä on luonnehdittava sanoilla, villit ja hämärät.

Vähintäänkin merkillistä oli myös se, että vaikka kyseessä oli miljardien kauppa, niin 8 kohdan arvonmääritysmittariin eivät päässeet paremmin tutustumaan edes ne 7 kaupunginhallituksen jäsentä, muista päättäjistä puhumattakaan, jotka allekirjoittivat salassapitosopimuksen (eli tiesivät aikeesta) vasta 19.1.98. Aluksi ihmettelin, miksi mittari pidettiin piilossa, kunnes luettuani sitä 4.9.98 Kuopion lääninoikeudessa loppui arvailut, sillä niin monia outoja ja Kuopiolle epäedullisia virheitä mittari sisältää. Jo pelkästään mittarin ja vuosikertomusten antaminen päättäjille olisi estänyt fuusiopäätöksen syntymisen.

Kuntalaisena hämmästelee nykyisen johdon asennetta velvollisuutensa laillisesti täyttäneitä valtuutettuja kohtaan. Voiko nykyinen kaupunginhallituksen johto olla valmistelemassa tehtyä valtuustoaloitetta, selvittää fuusiopäätöksen perusteita, koska he ovat jo naulinneet kantansa näin näyttävästi?

Ja lopuksi: Kiitos Teille rohkeille ja vastuullisille valtuustoaloitteen allekirjoittajille. Sen allekirjoittaminen vaatii paljon enemmän kuin tehtyjen virheiden peittely ja toisten valtuutettujen, isäntien, joukolla nälviminen.

KALEVI KAUHANEN
Kapteeni evp.                                                                                                                                                                                   Kuopio