Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Kuopion "edustussaunoista, saunotteluista ja voiteluista" (27.03.2016)

Kuopion ”edustussaunoista, saunotteluista ja voiteluista” (27.3.2016)

Oheinen Erkki Hiltusen erinomainen kirjoitus ViikkoSavossa 18.01.1984, ”Nytkö sauna Kuopion johdolle?”, antaa hyviä viitteitä mm. Kuopion Energiaan liittyviin sekä muihin suuren johdon ”saunotteluihin ja voiteluihin”.  

Kun Kuopion kaupunginhallitus oli 21.7.2014 nimennyt minut ”Kuopion Energian Liikelaitoksen yhtiöittämisen valmistelun Poliittisen seurantaryhmän jäseneksi”, niin silloin sanotun ryhmän kokouksissa sain ensimmäisen kerran tutustua Kaupungintalon upeisiin sauna/kabinettitiloihin sekä, yllätysyllätys - myös Valtuusto- ja virastotalon upeisiin sauna/kabinettitiloihin, josta aiemmin en ollut edes kuullut, vaikka kaupungin luottamustehtävissä olen toiminut vuodesta 1981 alkaen. Herääkin kysymys, että onko vielä muitakin salaisia saunoja suurimman johdon käytössä?

Ilmeisesti tarkoituksena oli, että minut saunotellaan ja ”voidellaan” Kuopion Energian yhtiöittämiselle myönteiseksi, mutta - en alentunut saunoteltavaksi enkä voideltavaksi, vaikka kaikki jääkaapit olivat ”hyviä juomia pullollaan”.

Kaupungintalon ”edustussaunasta” ja siellä vuosina 1997 - 1998 tapahtuneista silloisen kaupunginhallituksen ja -valtuutettujen sekä muiden tarvittavien henkilöiden kokouksista, saunotteluista ja ”voiteluista Kuopion Energian lahjanomaiselle luovuttamiselle myönteiseksi”, olin kuullut monia hyviä juttuja, mm. miten Arto Eskelistä oli ”talutettu taksiin" kolmannesta kerroksesta.

”Neuvoksen tittelin” ovat saaneet Hannu Isotalo, Jukka Pulkkinen, Rauno Airas ja Marja-Liisa Tykkyläinen. ”Ovatko tittelit palkintona saunomisesta, voitelusta ja/tai Energian lahjoittamiseen tähtäävistä puuhasteluista?” Nyt neuvoksen titteliä puuhataan ”Kauko Heurun ja Petteri Parosen ”hyvälle avustajalle”, eli Leila Savolaiselle (VS 23.3.2016). Kaupunginjohtajan sihteeri Helena Vantila kertoi, että ”silloin kun Leila meni Heurun huoneeseen, niin he panivat oven lukkoon”. ”Tehdäänkö nyt samoin, kun Leila menee Parosen huoneeseen?”

”Edustukselliset saunottelut, syömiset, juomiset sekä voitelut maksaa kuopiolainen veronmaksaja”? Se on iso raha vuoden mittaan - ”saunoteltu ja voideltu on Kaupungintalon vinttisaunassa” jo n. 20 vuotta? Entä sitten muiden saunojen ”voitelukulut?”

Kun kaupunginjohtaja Petteri Paronen / Kuopion kaupunginhallitus esitti 10.11.2014 kaupunginvaltuustolle, että Kuopion Energia yhtiöitetään kokonaan, niin minä esitin, että vain sähkönmyynti yhtiöitetään ja kaikki muu, eli sähkönsiirto, kaukolämpö, energiantuotanto sekä talous- ja henkilöstöhallinto, toimii Kuopion Energian liikelaitoksena ja sähkönmyyntiyhtiö toimii liikelaitoksen tytäryhtiönä.

Esitykseni, jonka tarkastutin varatuomari/asianajaja Pauli Markkasella, oli täysin lainmukainen, sillä sähkönsiirto ja kaukolämpö ovat Kuopiossa monopoleja.

Esitystäni ei kukaan valtuutettu uskaltanut ja/tai ymmärtänyt edes kannattaa, vaikka monta valtuutettua on minulle sanonut, että ”esityksesi oli paras, mutta en voinut sitä kannattaa, koska se oli vastoin ryhmäpäätöstä”. Muistettakoon, että silloin kun Energialaitosta käydään myymään, niin ensimmäinen toimenpide on liikelaitoksen yhtiöittäminen.

Oheisena 1) Erkki Hiltusen erinomainen kirjoitus 18.01.1984 ja 2) esitykseni 10.11.12014 Kuopion kaupungnvaltuustossa Kuopion Energian liiketoimintojen uudelleen järjestelystä.