Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Jotakin "pintapuolista tietoa" Kalevi Kauhasen osaamisesta

"Kateellisuus on suomalaisten perisynti - sanotaan".

Jotakin "pinnallista tietoa - Kuopion Energian pelastajasta"!

Kuten Kuopion Energian pelastamiseksi tarvittavat asiakirjat / paperit - olen laatinut yksin, niin - yksin olen suunnittellut, laatinut sekä piirtänyt kaikki -  mm. "mökkini" rakennuksiin (222 m2) liittyvät kaikki rakennus-, sähkö-, tele-, lvi-, työ,- yms. piirustukset. Kaikki mökkini rakennusteni rakentamiseen liittyvät kirvesmiehen-, muurarin-, sekä sähkö- ja teleasentajantyöt olen tehnyt yksin. Vain putkimiehen töissä olen tarvinnut apua. Mm. kaikki ikkunat ja ulko-ovet (pl. hirsimökki) sekä kaapistot ja komerot olen tehnyt itse.

Perinnöilläni en voi kehua, sillä vain 3000 mk (n. 500 euroa) olen 20.12.1969 perintönä saanut.

Yksin olen tehnyt myös kaikki kaupunkiasuntojemme suuret remonttityöt - kattojen maalaamisesta, pesuhuoneiden kaakeloinnista, muuraustöistä, kaapistojen sekä huonekalujen tekemisestä alkaen. Kun aikoinaan piirsin rakennus- ja sähköpiirustuksia sekä tein paljon sanottuja muurarin-, kirvesmiehen- ja sähköasentajantöitä sukulaisilleni, ystävilleni ja työtovereilleni ns. talkootyönä, eli ilmaiseksi - niin vain kaksi (2) kuopiolaista opettajaa on muistanut minua siitä vielä kiittää.

Kun ns. kantakuopiolaisten omistamia uuneja ja sähköjohtoja, eli Kuopion Energiaa kävin v. 1998 puolustamaan ja toiminnoillani pelastin, niin vain muutamat kuopiolaiset energiankuluttajat ovat ymmärtäneet siitä minua ns. kahdenkesken kiittää, vaikka toiminnoillani olen säästänyt energiassa tähän mennessä (6.6.2016) n. 800 - 1000 miljoonaa euroa ja yhden veroprosentin! Tavallisille kantakuopiolaiselle ja/tai liikelaitoksille - laske näin: (asunnon tai liikelaitoksen neliömetrimäärä x n. 5 euroa x 18 vuotta) + (yksi veroprosentti / henkilö euroina x 18 v.) =  "Kauhasen aiheuttamia säästöjä". 

Kuopion kaupunginjohtaja (evp.) Juhani Koskinen on kaksi (2) kertaa - kädestä pitäen kiittänyt minua "Energian pelastamisessta" - KPY:n hallintoneuvoston kokouksissa - todistajana "Minarin" rehtori Risto Lyytikäinen. 

Pelkäävätkö kantakuopiolaiset, että jos he alkavat "Energia-Kauhasta" kiittämään julkisesti, niin heitä käydään kadulla lyömään? Vain Alpo Ruotsalainen, Taito Taskinen ja Veijo Martikainen ovat uskaltaneet kiittää minua julkisesti - Savon Sanomissa. 

Karjalan Lennostossa palvellessani minun työnkuvaani ja vaatimuksiini kuului mm., että "pystyy kouluttamaan ja ohjaamaan alaisensa kaikein vaativimpiin teleteknillisiin asennus- ja korjaustöihin sekä muihin siihen liittyviin alantehtäviin". Kukaan tuolloin Karjalan Lennostossa palvelleista upseereista, toimiupseereista, insinööreistä ja/tai teknikoista ei pystynyt päihittämään minua sanotuissa tiedoissa eikä käytännön taidoissa.

Tarvittaessa minulle olisi annettu vahvennettu 1000 miehen jalkaväkipataljoona komentooni. Minulla oli mm. ammuttajan oikeudet kaikille jalkaväen aseille - pistoolista raskaaseen kranaatinheittimeen. 

Kun tieto kyvyistäni saavutti Ilmavoimien Esikunnan, niin sieltä minut komennettin asiantuntijaksi vaativimpiin mm. "teletekniikkaa käsittäviin salaisiin tapahtumiin / töihin"!  Insinöörit ja/tai teknikot - jotka olisi pitänyt sanottuihin toimintoihin asiantuntijoiksi komentaa - jäivät nököttamään pöytänsä ääreen ja - "kateus Kalevi Kauhasta kohtaan entisestään vain lisääntyi"! 

Niinpä esim. myös kotona korjasin kaikki kodin koneet ja teknilliset laitteet, asian- ja pyykinpesukoneista alkaen - radiot, puhelimet, nauhurit ja televisiot yms. sekä tein itse monet mm. puhelinkuuntelulaitteet - vielä eläkkeelle jäätyänikin.

Muista kuin ns. "vähäisistä Energia-ansioistani" on yleisessä tiedossa vain hieman - joten tiedoksi vain - jotakin - esim: 

  • Kun toimin Ilmavoimien Lennonvarmennusteknillinen yhdistys ry:n puheenjohtajana 1976 - 1982, niin vieläkin "pojat saavat toimintani ansiosta v. 2015 n. 770 euroa kuukaudessa - ja lisäksi jotakin muuta - enemmän kuin vastaavasti muut pojat".  
  • Kun olin asunto-osakeyhtiömme Lepopankko Oy:n puheenjohtajana 1985, niin "ryhdikkäillä toiminnoillani - mm. pistin kyvyttömät - isännöitsijän ja talonmiehen pihalle" - ja sain toimintani ansiosta n. 8073 m2 taloyhtiössämme ns. jatkuvaa etua 1,5 mk / m2 / kuukausi - asuntojen omistajille sekä - paljon muuta!"
  • Parhainpina kiitoksina myös sanotuista on ollut se - kateus - ja Kalevi Kauhasen lyöminen - kuten Kuopion Energiassa !"

Ohessa muutama kuva mökiltäni - mm.  muuraamistani - takasta, leivinuunista ja hellasta.

 

Mökin olohuoneesta v. 2001

 

Mökin olohuoneesta v. 2001

 

Mökiltäni 2001

 

Mökkini olohuoneesta 2001

 

Mökin takka v. 2001

 

Mökin leivinuuni ja hella v. 2001

 

Mökin keittiöstä

 

Mökin keittiöstä 2001

 

Mökin keittiöstä 2001

 

Sähköasennuksiin piti aina hakea lupa Sähkötarkastuskeskukselta - aiemmin Savon Voimalta. Oheisena lupa 16.2.1990 päärakennuksen sähkötöihin.

 

Oheisena vain muutamia sivuja - (sieltä täältä) - niistä sadoista rakennus-, sähkö- ja telepiirustuksien sivuista, joita olen laatinut itselleni sekä sukulaisilleni ja ystävilleni! Sanottujen piirustusten tekeminen oli minulle helppoa siihen nähden mitä jouduin työssäni mm. Karjalan Lennostossa tekemään.