Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Oikaisuna valtuustossa sanailtuun! (SS 09.02.2000)

Oikaisuna valtuustossa sanailtuun (09.02.2000)

Kuopion kaupunginjohtajan vs. Jukka Pulkkinen oli 24.1.2000 Energiatyöryhmän ehdotusta Kuopion kaupunginvaltuustolle esitellessään purkanut "kismityksiään" valtuutetuille energiakolmikon lähettämästä muistiosta, vaikka Pekka Rantala ja minä emme olleet paikalle edes kokoussalin lehterillä. Pulkkisen kismitys on ymmärrettävää, sillä "on se niin väärin", että valtuutetut saavat oikeaa ja vääristelemätöntä tietoa energia-asioista. Ja mikä harmillisinta, niin tavallisten kuopiolaisten toimesta.

"Se koira älähtää, johon kalikka kolahtaa." Väittäessään, ettei ole ollut Kaupunkienergia hankkeessa millään tavalla kaupungin neuvottelijana, Pulkkisen pitäisi muistaa, että kaupunginvaltuuston kokouksessa 9.3.1998 silloinen kaupunginjohtaja Kauko Heuru oli vakuuttanut valtuutetuille: "Neuvotteluissa olivat mukana minun lisäkseni apulaiskaupunginjohtaja Jukka Pulkkinen, toimitusjohtaja Raimo Martikka ....".

Väittääkö Pulkkinen vuoden tai parin päästä Voimarengas-hankkeestakin, ettei ole ollut millään tavalla puuhassa mukana? En minä, mutta pojat. Mikäli Pulkkinen ei olisi osallistunut Kaupunkienergia-hankkeen selvityksiin, olisi katsottava hänen laiminlyöneen tehtävänsä, sillä hän johtaa ja valvoo Kuopion Energiaa eli on Raimo Martikan lähin esimies sekä on myös Kuopion Energian johtokunnan puheenjohtaja. 

Melkoista asiantuntemusta osoittaa myös se, jos Pulkkinen pitää vieläkin silloista Kaupunkienergian neuvottelutulosta kaupungin etujen mukaisena, vaikka Kuopio olisi fuusiossa menettänyt noin 60 miljoonaa markkaa vuosittain.

Pulkkinen oli lukenut huonosti valtuutetuille lähettämämme muistion. Siinä ei väitetä Voimarengas idean lähteneen jonkun kaupunginhallituksen jäsenen taholta. Melkoista puppua Pulkkiselta. Onhan aloite voinut lähteä johtavalta virkamieheltäkin.

Tiedoiltaan ja sisällöltään muistiomme sekä kirjelmämme kestävät millaisen tarkastelun tahansa. Ne on tehty myös lakitupaa varten. Ehkäpä osaltaan myös siksi apulaiskaupunginjohtajaa on käynyt kismittämään.

Ja Pekka Kantaselle: Vaikka Mandatum-pankki, jonka johdon yhtenä asiantuntijana on apulaiskaupunginjohtajan veli (SS 26.8.1998), laati allekirjoittamattoman virheitä pullollaan olevan salaisen Kuopion Energian ja Espoon Sähkön arvonmäärityksen joulukuussa 1997, niin kaupunginvaltuuston kokouksessa kuopiolaisia ei sopisi nimitellä hyeenoiksi.
     
KALEVI KAUHANEN                                                                                                                                                         Kapteeni evp.                                                                                                                                                                             Kuopio