Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Oliko lupaa neuvotella fuusiosta? (SS 21.10.1998)

Oliko lupaa neuvotella fuusiosta? (21.10.1998)

Kuopion kaupunginjohtaja Pekka Kantanen ei 11.10.1998 kirjoituksessaan maininnut, eikä kukaan muukaan kaupunginhallituksen jäsenistä ole vielä ilmaissut, kuka antoi entiselle kaupunginjohtajalle ja nykyiselle kaupunginhallituksen puheenjohtajalle luvan neuvotella fuusiosta Espoon Sähkön kanssa.                                    

Onko ennen neuvotteluiden alkamista tehty virallista kaupunginhallituksen päätöstä neuvotteluiden aloittamisesta? Jos on, niin miksi valittiin Espoon Sähkö?

Nämä asiat olisikin nyt aika selvittää. Neuvotteluvaltuuksiksi ei riitä pelkkä keskustelu jonkun kaupunginhallituksen jäsenen ja/tai valtuutetun kanssa.

Energiajunan kulusta tuntuu maakunnassa olevan toisenlainen käsitys kuin Kantasella. Neuvottelut olivat juuri käyneet takkuamaan entistä enemmän, kun Espoon Sähkö oli nostettu junan kyytiin.

Matkalaskuja en ole käynyt penkomassa kaupungintalolla.  Kaikki tarvittavat paperit ovat tulleet pöydälleni penkomatta. Ainoastaan salaista Mandatum-Pankin tekemää arvonmääritysmittaria olen kerran tavoitellut kaupungintalolta, mutta huonolla tuloksella. Kopioita en siitä saanut, joskin yhtä sivua siitä minulle vain vilautettiin.

Ja lopuksi: Väite, että kävisin yhden miehen sotaa Kuopion Energian ja Espoon Sähkön fuusioitumista vastaan, on väärä. En suinkaan ole yksin. Muutoksenhakijoina ovat myös Kalle Keinänen ja Pekka Rantala. Lisäksi tukijoinamme on lukematon joukko kuopiolaisia, tohtoreista ja neuvoksista alkaen, jotka eivät voi hyväksyä tehtyä fuusiopäätöstä.

Kuvaavaa on, että valtaisan myönteisen palautteen ohella olen saanut vain yhden negatiivisen palautteen, eli puhelinsoiton 7.10.98 kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kantaselta.   

KALEVI KAUHANEN
Kapteeni evp.                                                                                                                                                                                     Kuopio