Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Presidenttiemme arvostus ja isänmaallisuus? (8.1.2018)

Mielipide 8.1.2018 / Kalevi Kauhanen

Presidenttiemme arvostus ja isänmaallisuus?

            Savon Sanomissa uutisoitiin (6.1.2018), että Kunnallisalan kehittämisäätiön kyselystä ilmenee, että Urho Kekkonen on eniten arvostettu maamme presidenteistä, toiselle sijalle on arvostettu Sauli Niinistö (kok.) ja kolmannelle Mauno Koivisto (sd.). 
          Kekkosen (kesk.) kohdalla arvostus on kohdallaan, mutta Niinistön ja etenkin Koiviston kohdalla ”poliittinen muisti ja ns. tietokyky kyselyyn vastanneilla pettää”!
          Kun Urho Kekkonen 1982 luovutti laivamme ruorin, niin Mauno Koivisto sai johdettavakseen lähes velattoman maan, jossa työttömiä oli vain kourallinen. Kun Koivisto puolestaan luovutti ruorin 1994 Martti Ahtisaarelle (sd.), niin valtiolla oli jo velkaa n. 65 miljardia euroa. Nyt velkaa on jo yli 110 mrd. euroa.
          Maamme talouden kuralleajo alkoi ns. Koiviston korkean markan politiikalla. Kun markan arvoa olisi pitänyt alentaa, eli devalvoida n. 20 - 25 prosentilla (%), niin markan arvoa 1989 vahvistettiin, eli revalvoitiin. Koiviston politiikalla aiheutettiin Suomeen n. 500 000 ihmisen työttömyys, markkinoilta poistettiin n. 60 000 elinkelpoista yritystä ja itsemurhia tehtiin n. 14 500, keinottelijat rikastuivat ja köyhät köyhtyivät.
          Koska hätä oli suuri, niin jo 1992 piti käydä hakemaan EU:n jäsenyyttä, koska talouden ongelmat voitiin vierittää EU:n piikkiin, eli ”emme me, mutta kun Brysselistä käsketään”? Tyrmistyttävintä, että itsenäisyytensä menettämistä haki valtio, joka itsenäisyyttä puolustaessaan menetti viime sodissa n. 90 000 miestä ja suuren joukon naisia. Todellista tarvetta Unioniin ei ollut. Meillä oli ETY-, EFTA- ja ETA-sopimukset ja kaiken kukkuraksi YYA-sopimus.
          Liittyminen Euroopan Unioniin 1995 avasi ovet saalistajille sekä kansainväliselle rikollisuudelle. Että näin tulee käymään oli tiedossa, mutta 57 % äänestäjistä ei uskonut asiantuntijoiden varoituksia. Äänestäjiä huijattiin kaikkea hyvää lupaamalla. Mm., että EU:lta saamme paljon tukiaisia, itsenäisyys ja oma raha säilyy, ulkomaiset investoijat tuovat paljon rahaa ja työpaikkoja Suomeen. Toisin on käynyt!
          Päätöksenteostamme n. 70 % menee nyt EU:n piikkiin. Olemme suhteellisti suurin EU:n nettomaksaja. Mm. maatalous- ja rakennetukiaisina saatu ”EU-raha” on meidän maksamaa omaa rahaa jota kierrätetään Brysselin kautta. 
          Lopullisen sinetin itsenäisyytemme menetykselle antoi perustuslainvastaisesti ilman kansanäänestystä EMU:uun eli euroon liittyminen 1999, jota etenkin silloinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ja valtiovarainministeri Sauli Niinistö presidentti Martti Ahtisaaren (sd.) tuella voimakkaasti ajoi. ”Markan vaihto Euroon oli valtiopetosta”! 
          Kun ”Urkin jälkeiseen Manu-politikkaan” lisää vielä mm. ”maanmyynnin ulkomaalaisille, kaksoiskansalaisuuden, kansallisomaisuuden ja yritysten lahjanomaisen luovutuksen ulkoisen pörssin vietäväksi, maanpuolustuksen alasajon, maamiinoista luopumisen, energian ja veden lahjoittamisen” sekä ”islaminuskoisten ja/tai mutakuono-mamujen holtittoman maahamme tulon”, niin ei voi kuin ihmetellä ”suurten päättäjiemme epäisänmaallisuudeksi katsottavaa Suomen alasajoa”?
          ”Onko suurimman johdon tähtäimessä edelleen, että rikkaat rikkaammiksi ja köyhä kansa kyykkyyn”? ”Hallitseeko Suomea jatkossa sellaiseen uskontokuntaan kuuluvat, joiden opin mukaan - naisilta pitää leikata heidän sukukalleutensa?”
          On jo aika järjestää uudet EU-vaalit, kertoa oikeaa ja rehellistä tietoa ”Brysselin rypijöistä - tosipomoista sekä ohjelmoida rosvoparoonit kaltereiden taakse - erota EU:sta ja Eurosta”!

Kalevi Kauhanen
Kapteeni evp.
Kuopio