Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Puhe Kuopion kaupunginvaltuustossa 25.11.2002

Kalevi Kauhasen puhe / 25.11.2002 / Kuopion kaupunginvaltuusto / 86 §


PUHE 25.11.2002 VALTUUSTOSSA, LIITTYEN VALTUUSTOALOITTEESEEN KAUPUNGINHALLITUKSEN PÄÄTÖKSEN PURKAMISEKSI


Arvoisa Puheenjohtaja – hyvät naiset ja herrat

Kaupunginvaltuutetuille ei ole vieläkään esitetty aiotun Energiameklarit Oy:n osakemerkinnän tai osakekaupan ehtoja, mitä liiketoimintoja ja missä laajuudessa Energiameklarit Oy:n palveluihin jo heti alussa siirrettäisiin ja minkälaiset olisivat jatkosuunnitelmat.

Ei edes sitä ole tuotu julki, kuinka paljon ja minkä sarjan osakkeita on ollut tarkoitus hankkia, kuinka monta osaketta kahdella miljoonalla markalla (340000 €) olisi saatu sekä kuinka suuri osakkeiden osuus olisi prosentteina yhtiön äänimäärästä ja sen omistuksesta.
 
Todettakoon vielä se, että vaikka kahden miljoonan markan osakkuus näyttää vaatimattomalta, niin liiketoimintojen ja tuloksenteon todellinen laajuus ja sitovuus hallitaan muilla sopimuksilla.

Vaikka kaupunginhallitus selvityksessään mm. sanoo, että mitkään asiaperusteet eivät ole muuttuneet, niin osakeantia varten Energiameklarit Oy:n yhtiöjärjestystä on jo 25.4.2002 muutettu siten, että enimmäispääoma on nyt 3 milj. euroa, kun se aiemmin oli 0,67 milj. euroa. Energiameklareilla on siis valmius osakeantiin.

Energiameklarit Oy:llä on suuri konkurssi riski ja se ei selviytyne selvitystilaan tai konkurssiin joutumisesta ilman osakkeenomistajien oman pääoman tuntuvaa ja nopeaa lisäpanostusta.

Kuopiolle on haitaksi liittää kaupunki konkurssikypsäksi katsottavan Energiameklarit Oy:n osakkaaksi, sillä käyttämiään vähäisiä palveluja Kuopion Energia voi ostaa ilman osakkuutta ja samaisia palveluja on ostettavissa myös monelta muulta yritykseltä. Päätös liittyä osakkaaksi on kuopiolaisten edun vastainen.

Ehdotus:

Ehdotan, että Kuopion kaupunginvaltuusto purkaa kaupunginhallituksen tekemän Energiameklarit Oy:n osakkaaksi liittymistä koskevan päätöksen.