Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Puujalka ja optiot (09.09.2009)

Puujalka ja optiot (9.9.2009)

Vaalirahasotkut ja lahonnut puujalka ovat olleet kärkikastia median monista kesän suurista uutisista. Niiden varjoon ovat jääneet syntyjen syvät juuret, joista merkittävimpinä on nähty eduskunnan päätös liittää Suomi EU:n torppariksi.

Tuolloin avattiin raollaan olleet ovet kasvottomille markkinavoimille, häikäilemättömälle saalistamiselle ja kansainväliselle rikollisuudelle. Että näin tulee käymään, oli edustajille ilmeisen selvää, mutta siihen vain mentiin. Hoksaavien silmät ummistettiin kellokkaiden patistelun mukaisesti, sittemmin vielä emua/euroa myöten.

Poistettiin mm. ulkomaalaisomistusta kieltävä pykälä - maata myöten ja annettiin pörssille valta. Amerikan malli oli sitä jotakin. Rikkaat rikkaammiksi ja ruokajonot pitemmiksi. Silmiinpistävimpinä muutoksina etenkin talous- ja huumerikollisuus sekä johtoportaiden häikäilemätön omaneduntavoittelu ja optiot.  Ahneus päästettiin valloilleen.

Tuottavin suomalainen pääoma on siirtynyt pääosin monikansallisten saalistajien omistukseen. Työn tuloksesta vain rippeitä heruu Suomeen ja mikä ilkeintä, tuotannollisiin syihin vedoten ensin savustetaan suomalaiset miehet ja naiset pihalle. Kun ennen 4-5 prosentin nettotulosta pidettiin hyvänä, niin 20 % ei enää ole juuri mitään.

Merkillepantavaa, että etenkin ministeriöiden esittelijät ovat olleet höynäyttämässä päättäjiä viemään valtion tuottavinta kansallisomaisuutta pörssiin ja ”lahjoittamaan” monopoleita. Siinä mylläkässä hupeni, lyhyesti sanottuna, mm. paljon energiaa, soneraa, tietoturvaa, puuta, apulantaa ja menopelien katsastus. Kun vielä tv-verkkokin meni, niin katselemme nyt sitä jotakin. Siitä, että kuinka paljon esittelijät ja/tai ministerit ovat sanotusta tienanneet, ei juurikaan ole keskusteltu. Korruptio on pyhälehmä ja näiltä osin vielä jäissä kuten myös veroparatiisitalous.

Rytäkässä ihmeellisintä oli demareiden linjan muutos oikealla, ennen kun olivat jopa apteekkeja sosialisoimassa. Kansallisomaisuuden myynnissä on nähty myös oikealla olevien voimakas osuus. Osoituksena, että myihän nykyinen puolustusministeri Kemiran ulkomaisille saalistajille ns. pilkkahintaan ja antoi vielä kaupantekijäisinä Euroopan suurimman apatiittilouhoksen Siilinjärveltä ja ilmeisesti vielä suuremman avaamattoman Savukosken Soklin. 

Urkin aikana pomoksi valtakunnan suurimpiin virkoihin nimitettiin monasti parhaimmat perässähiihtäjät, osasipa sitten hiihtää tai ei. Koivistosta alkaen käytäntö on ollut ilmeisen sama, erotuksella, että kirvesmieslinjan tilalle käytiin valitsemaan demareiksi naamioituneita maistereita

Edellisen, pääosin omien päättäjien aikaansaaman laman maksoivat valtaosin  tavalliset tienaajat, yrittäjät ja eläkeläiset. Eläkeläisellä vero saattoi nousta tuolloin jopa lähemmäs 10 prosenttia. Niin tulee käymään myös nykyistä velkaa maksettaessa. Viimeistään seuraavien eduskuntavaalien jälkeen alkaa verojen kova korotus ja etujen leikkaamiset.

Ahneita omistajia ja optioita lunastaneita tuleva meno ei tietenkään paljoakaan hytkäytä, kun on tiedossa, että kyllä kansa maksaa. Siitä lainsäätäjämme ovat pitäneet huolen. Mutta, kun kukin vuorollaan täältä lähtee, niin paljonko sitä saalista ahneimmankaan mukaan laitetaan?

KALEVI KAUHANEN                                                                                                                                                                      Kapteeni evp.                                                                                                                                                                                 Kuopio