Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Puuttuuko Kuopion Energian arvosta miljardi markkaa? (SS 31.01.1999)

Oheisessa kirjoituksessani olen tuonut esiin, että monien laskelmien ja arvonmääritysten sekä asiantuntijoiden mukaan Kuopion Energialle v. 1998 määritelty kauppahinta 846 milj. markkaa oli liian pieni. Oikea myyntihinta olisi pitänyt olla n. 2 kertaa suurempi, eli lähes 2 miljardia markkaa. Joensuun Energialle myyntihintaa määritettäessä tämä tuli esille.

Tuolloin sanottiin, että "puuhamiesten saama myyntipalkkio voi olla jopa n. 10 - 30 % myyntihinnasta"? "Oheinen tieto antaa uskottavuutta ja varmuutta sanottuun"? "Pöydän alta olisi ilmeisesti tullut muhkeat kirjekuoret"? "Myyntipalkkioihin olisi ollut varaa n. 1000 miljoonaa markkaa, eli miljardi"?

Muistettakoon, että "pääpuuhamiehinä Kuopion Energian lahjanomaisessa luovutuksessa oli Hannu Isotalo, Pekka Kantanen, Jukka Pulkkinen ja Toivo Yläjärvi"!

Lisäksi muistettakoon, että "Kuopion Energia oli tuolloin tuloksentekokyvyltään suhteellisesti mitaten Suomen paras energialaitoksista ja -yhtiöistä - valtakunnan edullisimpiin kuuluvilla energian hinnoilla"?