Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


"Rikkaat rikkaammiksi ja köyhäkansa kyykkyyn" (KL 4.6.2015)

”Rikkaat rikkaammiksi ja köyhäkansa kyykkyyn?” 

Viimesotien aiheuttaman kurjuuden poistamiseksi Paasikivi aloitti joukkoineen mittavan työn suomalaisten elinolojen parantamiseksi. Tehtiin kovasti töitä, ”lapsityövoimat” mukaan lukien, maksettiin ”siinä sivussa” valtavat sotakorvaukset, asutettiin ja suojeltiin maansa menettäeet Karjalaiset - isänmaalliset suomalaiset, joita ei ruotsia puhuvat halunneet ottaa edes naapuripitäjään.

Paasikiven aloittamaa työtä jatkoi ”Urkki, joka jätti perintönään" lähes velattoman hyvinvoivan ja rajoja myöten asutun valtion 1982. Yhtenä esimerkkinä, että tavallisen työssäkäyvän suomalaisen verorahoilla kustannettiin, eli perustettiin valtion omistamia yhtiöitä/tuotantolaitoksia, että koko maa laidasta laitaan pysyisi asuttuna.

Se oli ns. myrkkyä entiselle Työväen Säästöpankin johtajalle, joka ruoriin tartuttuaan kävi ”juomaan päiväkahvia Suomen Pankin pääjohtaja Kulbergin kanssa”, aiheuttaen korkeanmarkan politiikallaan suomalaisille ensinmäisen todellisen laman. Rikkaat rikastuivat ja köyhäkansa maksoi. Tyrmistyttävää isänmaallisuutta? Etenkin eläkeläiset joutuivat maksajiksi. Mm. minulla vero  nousi 10,5 %, eli 28 prosentista 38,5 prosenttiin.

Kuten Leena Niskanen ansiokkaasti kirjoitti (SS 29.05.15), ”elintason nousu saavutettiin politiikalla, jossa progressiivusuus oli jyrkkä”, eli huippu rikkaatkin pantiin ”Urkin aikana jotakin maksamaan”, mutta ”vähemmän ymmärtävästä pikakiväärinkantajasta” alkaen köyhäkansa ja eläkeläiset on pantu eniten kukkaroaan aukaisemaan, ruokajonojen kasvaessa.

Jos sanottuun Koiviston, Ahtisaaren ja Halosen osaamiseen ja/tai myötäelämiseen lisää mukaan ”työväen aatteen”, eli Korpilammen konferenssin 1977 päätökset, jossa ilmeisti  päätettin mennä jopa ”kokoomuksen ohi oikealta”, jota seuraten myös mm. Suomi liitettiin Euroopan Unioniin ja Euroon, eli torpparina suhteellisesti suurinmaksi maksajaksi Euroopan ketaleille, mm Kreikalle, joka ei historian- ja/tai nettitietojen mukaan ole juuri maksanut velkojaan, eikä pysty velkojaan koskaan maksamaan, maalle jossa mm. huippurikkaat laivanvarustajat eivät maksa veroa, - miksi?

Kun tämän sisäistää, niin huomaa, missä nykyinen työväenaate kulkee, joka ”punaisena oli aseellisesti lyömässä 1917 valkoisia/isänmaallisia suomalaisia” ja ennen sanottua kokousta puuhasi jopa apteekkien valtion hoivaanottamista.

Kun tähän lisää, että ”Urkin” jälkeen, ennen nykyistä presidenttiä: - ajettiin alas maanpuolustusta, vapautettiin raha, luovuttiin maamiinoista, puolitettiin hälytyskeskusten määrä, lahjoitettiin kansallisomaisuutta ulkomaille ja pörssiin, myytiin maata ulkomaalaisille, estettiin energiaomavaraisuus ja vesivoiman lisääminen, huoltovarmuuden heikentäminen, elintarviketuotantoketjumme järjestelmälliseksi nähty alasajo, ”rikollisten,  pakolaisten ja/tai islamistien sylintäyteinen vastaanotto” jne., niin ei hyvältä näytä?

Toivottavasti ”kolmen ässän porukka” saa nyt jatkossa jotakin tolkkua vallinneeseen villiin menoon, talouden parantamiseksi ja esittää mm. EU:sta ja Eurosta eroa ja ottaa Natoon liittymisen parempaan tarkasteluun!

Kalevi Kauhanen
Kapteeni evp.
Kuopio