Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Seppo Rönkön artikkeleita, koskien Kuopion Energian "lahjanomaista myyntiä" (SS 10.3.1998, 27.1.1998 ja 6.3.1998)

          Kuopion Energian v. 1998 ns. "lahjanomaisen myynnin pörssiin - pelimiehinä toimivat Lujatalon Hannu Isotalo (kok.), pankinjohtaja Pekka Kantanen (kok.), apulaiskaupunginjohtaja Jukka Pulkkinen (sd.) ja Savon Sanomien toimitusjohtaja Toivo Yläjärvi (kesk.)"? 

          Oheisena Savon Sanomien toimittaja Seppo Rönkön artikkeli 10.3.1998 "Kuopion Energian, eli kuopiolaisten omistamien ja maksamien uunien ja sähköjohtojen lahjanomaisesta myynnistä/luovutuksesta", sekä kaksi muuta hänen juttuaan, "joissa siunataan Kuopion Energian lahjoittaminen"? Myös Jukka Patrakka "ansaitsee suuret maininnat Kuopion monopolin lahjoitus- ja/tai myyntiartikkeleista"? 

          Seppo Rönkkö toimii nykyisin Savon Sanomien päätoimittajana, joten on ymmärrettävää, että "Kuopion Energian pelastajan - Kalevi Kauhasen kirjoituksia ei juuri enää liiemmin julkaista Savon Sanomissa, ViikkoSavossa ja Kuopion Kaupunkilehdessä"?

          Jos en olisi valittanut 2.4.1998 ja puuhannut valittajiksi myös Pekka Rantalaa ja Kalle Keinästä, niin Kuopion kaupunginvaltuuston 9.3.1998 "Kuopion Energian lahjanomainen myyntipäätös" olisi saanut lainvoiman 16.4.1998 ja sen jälkeen Kuopion Energia olisi ollut lopullisesti menetetty!                                     

          Kuopion Energia oli tuolloin suhteellisesti mitaten Suomen paras energianliikelaitoksista ja -yhtiöistä. Kuka pörssiyhtiö olisi voinut luopua Suomen parhaimmasta Energialaitoksesta - ikuisesta monopolista? Myyntipalkkioiden sanottiin tuolloin olevan jopa 10 - 30 %?

          Vaikka mm. sanotuille "lehdille", yrityksille, liikelaitoksille, yhtiöille, Kuopion kaupungille ja/tai ns. kantakuopiolaisille olen toiminnoillani säästänyt energiassa ja veroissa (veroissa kaikille kuopiolaisille): n. 5 euroa (€) x liikehuoneiston ja/tai asunnon neliömetrimäärä (m2) x 19 vuotta (v.) + yksi (1) veroprosentti (euroina €) x 19 vuotta (v.), eli vuoteen 2018 mennessä n. 950 - 1200 miljoonaa euroa, niin kukaan "Kuopion suurista johtajista ja pomoista ei ole vielä minua siitä kiittänyt - miksi"?

          Tyrmistyttävää, että "Pekka Kantanen (kok.) ja aiemmin kaupunginjohtaja Kauko Heurun hyvänä  apulaisena toiminut Leila Savolainen (kesk.) - toimivat ja hallitsevat vieläkin Kuopiota -kaupunginhallituksessa - taustatähtenä isotalo"?

Nähtäväksi jää, Koska Kuopion Energia ja Kuopion Vesi myydään?

 

"Siunaus 27.1.1998 kuopiolaisten omistamien ja maksamien uunien lahjoittamisesta pörssiin - ennen valtuuston 9.3.1998 kokousta, jossa lahjoittamisesta ns. lopullisesti päätettiin"!

Ns. "lopullinen siunaus (SS 6.3.1998) kuopiolaisten omistamien ja maksamien uunien ja sähköjohtojen lahjoittamiselle"!

Jo n. 55 vuotta sitten sain tietooni, että miten toimittajille maksetaan ns. "puffirahaa" jonkun tietyn jutun tekemisestä mainostarkoituksessa. "Paljonko toimittajille on maksettu Energia-puffeista ja paljonko he olisivat saaneet lisää ns. voitelurahaa, jos Kuopion Energian lahjoitus olisi toteutunut"?