Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Suliko Kantasen hatusta jäät? (04.03.1999)

Suliko Kantasen hatusta jäät? (04.03.1999 - Savon Sanomat ei julkaissut tätä kirjoitustani)

Pekka Kantanen ei vieläkään esittänyt (SS 3.3) minkäänlaista numerotietoa energiafuusiosta saavutettavista eduista, ei lyhyellä eikä pitkällä aikavälillä. Faktatiedot eivät energia-aktivisteilta ole vieläkään loppuneet, mutta missä Kantasen faktat viipyvät? Näin "loistavasta fuusiosta" neuvotteluja käyneeltä puheenjohtajalta luulisi helposti irtoavan edes joitakin numeroita. Millä korvataan menetykset jos fuusio toteutuu? Miten savolaista tuotetta ostetaan enemmän jos ostovoimaa fuusion myötä entisestäänkin kavennetaan?

Energia-aktivistit ovat nimenomaan tuoneet esille kuopiolaisten ns. syvien rivien mielipiteet  ja tunnot sekä faktatiedot, joita kukaan ei ole vielä pystynyt kumoamaan. Kun lähes vuosi sitten aloin selvittämään energiavalitukseen liittyviä asioita, niin suorastaan riipaisevaa oli todeta se tapa, jolla politiikkaa Kuopiossa on tehty. Siinä olen samaa mieltä, sitä ei voi hyväksyä. Mutta miksi kh:n puheenjohtaja ei ole sitä muuttanut hyväksytymmäksi?
Tavallisten rivikansalaisten sitä on vaikeinta muuttaa.

Ei todellakaan ole hyväksyttävää, jos esim. miljardiluokan fuusiokaupat neuvotellaan ilman virallisia päätöksiä ja lupia salassa suhmuroiden ja vielä salataan päätöksenteossa tarvittavat tiedot valtuutetuilta. Parhaiten tapahtumaa kuvaa se, että kh joutuikin vastineessaan KHO:lle (SS 3.3) kuitaamaan salailut lyhyesti toteamalla, että valtuusto on saanut kaikki haluamansa tiedot. Nyt tietenkin on toisin. Nyt on helppo mennä valtuuston ja kh:n selän taakse "kunnioittamalla tehtyjä päätöksiä". En minä, mutta pojat.

Energisteillä ei ole osaa eikä arpaa myöskään siihen, että vaalit ovat jo ovella, sen enempää kuin siihenkään, että kaksi mammuttiasiaa, fuusiosta ja kaupunginjohtajasta päättäminen, osuivat samaan kokoukseen. Aikaa vain on vierähtänyt. Ensimmäisen kerran kirjoitin energiasta 6.3.98 kuten myös Pekka Rantala. Halpamaista käydä mättämään kostosta vaalien kynnyksellä. 

Kaikkein hupaisinta on kuitenkin vihjailut, että energia-aktivistit, jos sillä tarkoitetaan lisäkseni Keinästä ja Rantalaa, olisivat tehneet raflaavia tutkintapyyntöjä rikospoliisille. Sen voin vakuuttaa, että tutkintapyyntöjä emme ole tehneet, mutta jos joskus joudumme sellaisen  tekemään, niin se kyllä huomataan ilman vihjailuja.


 KALEVI KAUHANEN                                                                                                                                                              Kapteeni evp.
 Kuopio