Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Tiedoksi Kuopion kaupunginvaltuutetuille ja kaikille kuopiolaisille (08.09.2015)

Tiedoksi Kuopion kaupunginvaltuutetuille ja kaikille kuopiolaisille                                                                           08.09.2015

                                                                                                                                                                                                            Kun heti Kuopion kaupunginvaltuuston 31.8.2015 kokouksen jälkeen laitoin oheisen puheeni, joka jäi pitämättä sanotussa kokouksessa, kotisivuilleni www.kalevikauhanen.fi , sekä kolmelle toimittajalle, niin monet kuopiolaiset ovat pyytäneet minua lähettämään sanotun puheeni tiedoksi kaikille valtuutetuille sekä muille kuopiolaisille, sanoen - ”kaikki eivät hoksaa käydä kotisivuillasi juttujasi lukemassa”.

Puheenvuoro saa kestää 3 minuuttia. Kirjoittamani puhe jäi pitämättä, koska sen pitäminen/lukeminen kestää n. 9 minuuttia ja olisi vaatinut välillä muiden puheenvuoroja puheeni jatkamiseen.

Hetti Rytsy oli minua nopeampi ja käytti ensimmäisen puheenvuoron. Koska muiden valtuutettujen puheenvuoropyyntöjä ei minun jälkeeni ilmaantunut, niin että olisin voinut jatkaa (3x3 min.) puhettani 2 x 3 minuuttia kahden valtuutetun puheenvuoron jälkeen, niin jouduin tekemään oheisen lyhyen esityksen kaupunginjohtaja Petteri Parosen siirtämiseksi toisiin tehtäviin.

Kaikkein ihmeellisintä, että puheessaan Hetti Rytsy oli ”kääntänyt takkinsa nurin”, sillä vielä kunnallisvaalien 2012 edellä hän oli niin kovasti pistämässä Petteri Parosta pihalle, koska - ”Paronen on niin kyvytön ja osaamaton kaupunginjohtaja”.

Ennen muinoin sanottiin, että ”hyvät voitelut tuovat hyviä tuloksia”. Mitä Hetti tavoittelee?

Kun ensimmäisen kerran minut v. 2000 valittiin Kuopion kaupunginvaltuustoon, niin pehkoissa alkoi käydä kova kuhina, - ”Kauhasta ei saa missään tapauksessa valita ainakaan kaupunginhallitukseen, tarkastuslautakuntaan eikä teknilliseenlautakuntaan, sehän käy tutkimaan herrojen rötöksiä”!

Ilmeisesti sana oli kiirinyt, sillä toimiessani v. 1981 alkaen Kuopion kaupungin luottamustehtävissä olin joutunut ns. pistämään mm. väestönsuojelupäällikön, palopäällikön ja koulutoimenjohtajan ”järjestykseen”!

Mm. ”Energia-aloitteeni 13.4.2015” allekirjoittajia ja esitykseni 31.8.2015 kannattajia olisi ollut melkoinen joukko, jos olisivat uskaltaneet poiketa ryhmäpäätöksestä!

Jos joku Teistä haluaa tutustua paremmin mm. Energiaan, niin sovitaan aika jolloin tulette kotiini tutustumaan kolmeen komerolliseen papereita sekä levyihin & tikkuihin. Parempi tutustustuminen kestää monta päivää - monta viikkoa.

Sanottakoon vielä, että kiistatta olen pelastanut Kuopion Energian, eli säästänyt pörssin ja/tai ketaleiden kurjuudesta Kuopiolle / kuopiolaisille, eli n. 650 - 750 miljoonaa euroa ja yhden veroprosentin, ns. keskivertoperheelle n. 12 000 - 16 000 euroa ja yhden veroprosentin - tähän mennessä.

Tietoa löytyy hieman sanotuilta kotisivuiltani www.kalevikauhanen.fi
Puheenvuorossani on vain pari vinkkiä rötöksistä joista minulle on kerrottu. Valitettavasti minun voimani eikä rahani ole yksin riittäneet asioiden selvittämiseen, koska vastassani on ollut ”kaupunginmafia ja -rahat, rapparit ja miliisi”.

Savon Voiman (SV) pelastamiseksi ensimmäisen kerran otin kantaa kirjoittamalla Savon Sanomissa (SS) 13.12.1997 ”Lypsävää lehmää ei kannata myydä” ja 23.12.1997 ”Myynti olisi epäisänmaallinen teko”. Sittemmin mm. 4 suurta (suurinta) SV:n johtajaa ovat kiittäneet minua Savon Voiman pelastamisesta.

Kuopion Energian pelastamiseen tähtäävän toiminnan aloitin 6.3.1998 kirjoituksellani Savon Sanomissa - ”Myydäänkö vai lahjoitetaanko Energia”, eli yli 17 vuotta on vierähtänyt siitä kun aloitin kuopiolaisten omaisuuden - uunien ja sähköjohtojen puolustamisen ja pelastamisen.

Mm. varatuomari, asianajaja, filosofian maisteri Pauli Markkanen on sanonut minulle: ”Minä en olisi yksin pystynyt tekemään sinun laatimia asiakirjoja ja muita siihen liittyviä papereita - minun olisi pitänyt pyytää joku energiakonsulttifirma avukseni. Sinun työsi ovat monen lisensiaattityön arvoisia, ei pelkästään satojen miljoonien, vaan ikuisen monopolin eli Energian pelastamisessa”.

Kuka teistä ja/tai tuntemistanne kuopiolaisista on pystynyt tai pystyisi samaan kuin minä?

Kun edellä sanottuun lisää, että Kuopion Energian pelastamisesta olen saanut vain suurta vihaa ja kateutta suurinten poliittisten päättäjien ja virkamiesten taholta, niin ei voi kuin ihmetellä?


Puhe, joka jäi pitämättä valtuuston 31.8.2015 kokouksessa

Arvoisa herra puheenjohtaja - hyvät naiset ja herrat

Olen vannonut sotilasvalan, tuomarinvalan sekä virkavalan, ja - toimin vieläkin valojeni edellyttämällä tavalla.

Vuodesta 1957 alkaen olen tarvittaessa laittanut rikollisia ja/tai ketaleita järjestykseen.

Luottamustehtävät aloitin v. 1958 silloisen Rajajääkäriliiton Kemijärven osaston rahastonhoitajana.

Kuopion kaupungin luottamustehtävät aloitin vuonna 1981 silloisen väestönsuojelulautakunnan puheenjohtajana.

Kuopion kaupunginhallituksen 12.01.2001 - mm. Savon Sanomissa julkaistussa ilmoituksessa - "Virkoja avoinna" -  kaupunginjohtajan avoinna olevaan virkaan valittavalta vaadittiin virkaan soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja hyvää käytännön kunnallishallinnon tuntemusta. 

Pyysin silloista Leppävirran kunnanjohtaja Jussi Huttusta laittamaan paperit hakuun, Jussi pisti, mutta minun voimani ei yksin hänen valintaansa riittänyt. Petteri Paronen valittiin, vaikka mm. Parosen valinnasta valituksen tehnyt henkilö katsoi, että valitun farmasiantohtorin tutkinto ei ole virkaan soveltuva ja kunnallishallinnon tuntemus puuttuu.

Kuvaavaa, kun yksi kuopiolainen sanoi, että - ”tuntuu aivan kuin leipuri olisi valittu sähköasentajan töihin”.

Pelimiehet ilmeisesti tiesivät rehtori Parosen lahjusjutuista ja hänen ”tosihyvistä kytköksistä” professori Paavo Riekkiseen, joka pisti kymmeniä miljoonia liiviinsä ja sen vuoksi halusivat Parosesta kaupunginjohtajan, eli kuten yksi kuopiolainen virkamies kysyi: ”voiko ketale sanoa toisille ketaleille - älkää olko ketaleita?”

Kuopion käräjäoikeudessa 11.3.2005 ja sittemmin Itä-Suomen hovioikeudessa 11.12.2007 syyttäjä Jukka Haavisto vaati Kuopion yliopiston entiselle rehtorille, kaupunginjohtaja Petteri Paroselle ehdollista vankeutta törkeästä lahjuksenottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Monet asioihin perehtyneistä ovat kauan sanoneet, että - ”jos asianajajaksi saa vapaamuurarin, niin rikoksesta ei juuri tuomita”, niinpä - ei silloinkaan.

Kuopion kaupunki on avustanut kaupunginjohtaja Petteri Parosen osittain omistamaa Medfiles Oy:tä 32 000 eurolla. Mitä muita ihmeellisyyksiä kaupungin ja/tai kaupungin yhtiöiden tileiltä olisi löytynyt, jos esittämiäni erityistilintarkastuksia olisi tehty?
                                                                                                                   
Yhtenä esimerkkinä, kun minua pyydettiin Kuopion Opiskelija-asunnot Oy:n eli Kuopaksen hallituksen puheenjohtajaksi syksyllä 2000 kunnallisvaalien jälkeen, - otin selvää yhtiön hallinnosta, henkilöstöstä ja taloudesta, silloisilta tilintarkastajilta sekä viideltä muulta asiantuntijalta, mm. talouteen liittyvistä kysymyksistä, (Juhani Nousiainen, Seppo Vauhkonen, Hannu Harjunheimo, Martti Rönkkö ja Markku Auvinen,) niin sain kaikilta kuulemiltani vain ylistäviä lausumia -  ”Kuopas on paras Kuopion yhtiöistä” ja silloisesta toimitusjohtajasta sanottiin, että hänet valittiin Kuopaksen toimitusjohtajaksi alan ammattimiehenä ja huippuosaajana.

”Ilmeisesti näin oli, sillä vuonna 2006 esittämässäni erityistilintarkastuksessa rötöksiä löytyi vain vajaa kolme miljoonaa euroa”. Kuten sanotussa ”Parosen lahjusjutussa”, niin Karvosellakin oli asianajana vapaamuurari. Niinpä syyttäjä ei edes yhtynyt asianomistajan (Kuopaksen) rangaistus ja korvausvaatimuksiin. Lue lisää kotisivuiltani, ”Huomioita Kuopaksesta 2001 alkaen”.

Kun 1998 kävin tutkimaan Kuopion Energiaan liittyviä tietoja / lakiasioita, niin kahdelta taholta minulle kerrottiin, että vuonna 1997 oli yhtenä yönä hävinnyt kaupunginkassasta 338 miljoonaa markkaa ja niitä kahta virkamiestä jotka olisivat asiasta jotakin tienneet, - en löytänyt enää Kuopiosta.

Sanotulle huhulle ns. todentamista antoi - entisen kaupunginjohtaja Eino Luukkosen kirjoitus (SS 24.1.1998), jossa hän sanoi mm., että - kaupungin kassavarat v. 1994 olivat vielä 640 miljoonaa markkaa, mutta v. 1998 vain 150 miljoonaa markkaa, eli peräti 490 miljoonaa markkaa oli johonkin ”hävinnyt”?

Kun tähän lisää - vain mm. Kuopion kaupungin rahoitusjohtaja Esa Hurmeen huuhtelut vuosina 1988 -1993 osakemarkkinoilla, niin ”kaupungilla on ollut tosipohjaa mihin rakentaa painajaisia”. 

Yhtenä esimerkkinä huonosta taloudenhoidosta ja osaamattomuudesta on Kuopion kaupungin omistaman, Kuopion Pysäköinti Oy:n alatorihanke. Kun ns. toriremontin piti vuoden 2009 kustannusarvion mukaan maksaa noin 29 miljoonaa euroa, niin lehtitiedon mukaan Kuopion alatorin rakentaminen oli maksanut jo kesäkuun 2014 alkuun mennessä n. 64 miljoonaa euroa. Kustannusarvion ylitys on siis yli kaksinkertainen eli n. 120 %.  Lopullista menoerää ei vielä tiedetä, koska työt jatkuivat?  Vuosittaisen tappion on arvioitu olevan n. 3-4 miljoonaa euroa (SS 3.6.2014).

Missä yksityisesssä yhtiössä moista sallittaisiin? Siellä olisi jo aikaa sitten sanottu pääpomolle, että - ”jätä avainippusi pöydälle, ota hattusi ja lähde nostelemaan”!

Toisena esimerkkinä miljoonien eurojen jatkuvat vuosittaiset menetykset konsuttiyhtiöille töistä, - jotka pitäisi pääosin tehdä kaupungin henkilöstön toimesta. Yhtenä esimerkkinä, että ydinkaupungin osuus konsulttipalkkioista
vuonna 2014 oli n. 8 494 000 euroa.
                                                                       
Kuinka paljon kaupungin omistamat yhtiöt ja liikelaitokset, esim. Kuopion Pysäköinti Oy, Kuopion Energia ja Kuopion Energia Oy ovat maksaneet mm. Pöyry Finland Oy:lle Kuopion Pysäköinti Oy:n alatorihankkeen selvityksistä ja Kuopion Energian yhtiöittämiseen liittyvistä selvityksistä - ei ole tiedossa, koska kahteen selvityspyyntööni kaupungin sisäinentarkastaja ei ole antanut tietoja.

Konsulttipalkkioista muinoin sanottiin, että käytännössä asia kulkee niin, että konsultille sanotaan, - ”saat tästä työstä - jonka teet ohjeitteni mukaan 150 000 - kun annat minulle pöydän alla ruskeassa kirjekuorassa 50 000”?

Yhtenä esimerkkinä kh:n esitys 10.11.2014 Kuopion Energian yhtiöittämisestä, jossa ilmeisesti taka-ajatuksena oli jo ennen vuotta 1998 alkanut Hannu Isotalon, Pekka Kantasen, Toivo Yläjärven ja Jukka Pulkkisen toiminta Kuopion Energian myyminen pörssiin (SS 11.11.2014 ja SS 16.12.2014) - ”pelimiesten kukkaron lihottamiseksi”. Myyntipalkkioiden sanottiin jo 1998 olleen jopa 10 % myyntihinnasta.

Jos kaupungin omistama liikelaitos myydään ydinkaupungin tilitietojen kaunistamiseksi kaupungin kokonaan omistamalle yhtiölle velaksi, kuten Kuopion Energia Kuopion Energia Oy:lle, niin sitä voi sanoa - ”huippuhuijaamiseksi”.

Vaikka kaupunginjohtajan avuksi on valittu kaksi  kertaa kolme apulaista, eli yhteensä kuusi kallispalkkaista ”kovaa johtajaa” (SS 21.9.2004 ja SS 29.6.2010), niin päävastuu mm. kaupungin taloudesta ja siihen kuuluvista toiminnoista on kaupunginjohtajalla.

Kuopion talous on ns. ”kuralla ja konkurssin partaalla”, pääosin kaupunginjohtajan huonosta johtamistaidosta ja osaamisesta johtuen. Lainaa asukasta kohti on jo yli kahdeksantuhatta euroa. 

On todettava, että Petteri Paronen ei nauti enää sellaista luottamusta jota Kuopion kaupunginjohtajana toimiminen edellyttää.

Esitän, että ilmeisesti Suomen suurinta kaupunginjohtajan palkkaa nauttiva, vähäiseksi katsottavan ammatti- ja johtamistaidon omaava, kaupunginjohtaja farmasiantohtori Petteri Paronen siirretään Kuopion kaupunginjohtajan virasta johonkin muuhun kaupungin toimeen ja nykyinen Kuopion kaupunginjohtajan virka julistetaan julkisesti haettavaksi!

Tämän puheen kirjoitti kaupunginvaltuutettu Kalevi Kauhanen

 
Valtuustoaloite 31.8.2015 Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Parosen siirtämiseksi toisiin tehtäviin

Viite 1
Kuopion kaupunginhallituksen 12.01.2001 ilmoituksessa - "Virkoja avoinna" -  kaupunginjohtajan avoinna olevaan virkaan valittavalta vaadittiin virkaan soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja hyvää käytännön kunnallishallinnon tuntemusta (SS 13.01.2001). Petteri Parosen valinnasta mm. valituksen tehnyt henkilö katsoi, että valitun farmasiantohtorin tutkinto ei ole virkaan soveltuva ja kunnallishallinnon tuntemus puuttuu (SS 29.05.2001 ja SS 15.11.2002). Farmasiantohtori Petteri Paronen astui 1.8.2001 Kuopion kaupunginjohtajan virkaan.   

Viite 2
Kuopion käräjäoikeudessa 11.03.2005 syyttäjä Jukka Haavisto vaati Kuopion yliopiston entiselle rehtorille, kaupunginjohtaja Petteri Paroselle ehdollista vankeutta törkeästä lahjuksenottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä (SS 12.03.2005).

Viite 3
Itä-Suomen hovioikeudessa 11.12.2007 syyttäjä Jukka Haavisto vaati Kuopion yliopiston entiselle rehtorille, kaupunginjohtaja Petteri Paroselle ehdollista vankeutta törkeästä lahjuksenottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä (SS 12.12.2007).

Viite 4
Kuopion kaupunki on avustanut kaupunginjohtaja Petteri Parosen osittain omistamaa Medfiles Oy:tä 32000 eurolla (SS 26.11.2013 ja SS 30.11.2013).

Viite 5
Kuopion kaupungin omistaman, Kuopion Pysäköinti Oy:n alatorihankkeen, eli ns. toriremontin piti v. 2009 kustannusarvion mukaan maksaa n. 29 miljoonaa euroa. Lehtitiedon mukaan Kuopion alatorin rakentaminen on maksanut jo kesäkuun 2014 alkuun mennessä n. 64 miljoonaa euroa. Kustannusarvion ylitys on siis yli kaksinkertainen eli n. 120 %. Lopullista menoerää ei vielä tiedetä, koska työt jatkuivat? Vuosittaisen tappion, eli ns. miinusmerkkisen tuloutuksen, on arvioitu olevan n. 3-4 miljoonaa euroa (SS 3.6.2014).

Viite 6
Miljoonien eurojen jatkuvat vuosittaiset menetykset ns. konsuttiyhtiöille töistä, jotka pitäisi pääosin tehdä kaupungin henkilöstön toimesta. Yhtenä esimerkkinä, että ns. ydinkaupungin osuus konsulttipalkkioista v. 2014 oli 8 494 035 euroa.
Kuinka paljon kaupungin omistamat yhtiöt ja liikelaitokset, esim. Kuopion Pysäköinti Oy, Kuopion Energia ja Kuopion Energia Oy ovat maksaneet mm. Pöyry Finland Oy:lle Kuopion Pysäköinti Oy:n ns. alatorihankkeen selvityksistä ja Kuopion Energian yhtiöittämiseen liittyvistä selvityksistä ei ole tiedossa, koska Kalevi Kauhasen kahteen (2) selvityspyyntöön kaupungin sisäinentarkastaja ei ole antanut tietoja.

Viite 7
Esitys 10.11.2014 Kuopion Energian yhtiöittämisestä, jossa ilmeisesti taka-ajatuksena jo vuonna 1998 alkanut toiminta Kuopion Energian myyminen pörssiin, kaupungin talouden paikkaamiseksi (SS 11.11.2014 ja SS 16.12.2014) ja ”pelimiesten kukkaron lihottamiseksi”. Myyntipalkkioiden sanottiin jo 1998 olleen jopa 10 % myyntihinnasta.

Viite 8
Kaupunginjohtajan avuksi, eli ns. apulaiskaupunginjohtajiksi on valittu kaksi (2) kertaa kolme (3) apulaista, eli yhteensä kuusi (6) kallispalkkaista ”kovaa johtajaa” (SS 21.9.2004 ja SS 29.6.2010).
Vaikka kaupunginjohtajalla on paljon apulaisia, niin hän on virkamiehistä päävastuussa mm. kaupungin taloudesta ja siihen kuuluvista toiminnoista. Kuopion talous on ns. ”kuralla ja kurssin partaalla”, pääosin kaupunginjohtajan huonosta johtamistaidosta / osaamisesta johtuen. Lainaa asukasta kohti on jo yli kahdeksantuhatta euroa. 

Me allekirjoittaneet Kuopion kaupunginvaltuuston jäsenet katsomme, että Petteri Paronen ei nauti enää sellaista Kuopion kaupunginvaltuuston luottamusta jota Kuopion kaupunginjohtajana toimiminen edellyttää.

Esitämme, että ilmeisesti Suomen suurinta kaupunginjohtajan palkkaa nauttiva, vähäiseksi katsottavan ammatti- ja johtamistaidon omaava, kaupunginjohtaja farmasiantohtori Petteri Paronen siirretään Kuopion kaupunginjohtajan virasta johonkin muuhun kaupungin toimeen ja nykyinen Kuopion kaupunginjohtajan virka julistetaan julkisesti haettavaksi!

Kuopiossa  13.04.2015
  
Kaupunginvaltuutettu.

Kalevi Kauhanen

Muut allekirjoittajat:

Muut valtuutetut eivät uskaltaneet allekirjoittaa aloitettani, ”koska ryhmäpäätös sitoi heitä”.


Oheisena vielä liite / muistio, jossa Kuopion kaupungin turvallisuuspäällikkö  (”koulutukseltaan putkimies”) kertoi, että kaupunginjohtaja Petteri Paronen oli 20.3.2013 klo 9.00 palaverissa pyytänyt komisario Jarri Uusitaloa takavaikoimaan Kauhasen aseet”?


Kalevi Kauhanen                                                                                               Muistio
Taivaanpankontie 1 C 34
70200 Kuopio
041 436 8398
kalevi.kauhanen@gmail.com
www.kalevikauhanen.fi                                                                                    10.04.2015

 

"Aserälläkkään" liittyviä aikoja ja toimintoja

04.03.2013 minä - Kalevi Kauhanen - tein tukintapyynnön poliisille vääränlaisesta luottamushenkilöpalkkioiden perimisestä ja siitä, että kenelle minulta laittomasti peritty Keskustan puoluevero on tuloutettu, 14 lehteä. Ks.

LIITE 1
           Tuolloin Anne Ryhänen oli mm. Keskustan Kuopion kunnallisjärjestön 
           puheenjohtaja ja Vesaisten Kuopion piirin toiminnanjohtaja, jonka kautta "monen
           muun porukan rahat kulki", mm. kaupunginvaltuutettujen puoluevero. 

Em. toiminnanjohtajan toimesta "pois potkittu" toimii nykyisin siivoojana. Vieläkään en ole saanut tietoa siitä, että onko poliisi käynyt pyyntöäni tutkimaan. Jos jokaiselta luottamushenkilöltä imuroidaan muutamia satasia, niin vuodessa se on iso raha.

22.03.2013 klo 11.15 ilmeisesti rikoskomisario Risto järveläisen määräyksestä ja/tai komisario Jari Uusitalon käskystä vanhempi konstaapeli Antti Koivisto ja vanhempi konstaapeli Tero Suhonen tulivat kotiini ja takavarikoivat aseeni sanoen, että "Anne Ryhänen (siivooja) ja Markku Rossi (kansanedustaja) ovat tehneet tutkintapyynnön ja rikosilmoituksen poliisille - olet liehunut aseitten kanssa torilla, jonka vuoksi joudumme ottamaan Sinulta pois kaikki aseesi". Todistajana oli vaimoni, erikoissairaahoitaja Mirja Kauhanen.
          
Myöhemmin, eli 01.10.2013 poliisin lakimies Heikki Kössin sp. kirjeestä ilmeni, että ns. suulliset rikosilmoitukset (nro 8510/S/1699/13 ja nro 8510/R/8327/13) oli komisario Jari Uusitalo kirjannut hänellä olleiden tietojen perusteella, 2 lehteä. Ks. LIITE 2

22.04.2013 kutsu saapua kuulusteltavaksi aselupatutkintaan liittyen / rikosylikonstaapeli Antti Nissinen, 1 lehti. Ks. LIITE 2

25.04.2013 - 25.07.2013 aseitteni va. haltuunottopäätös / rikosylikonstaapeli Antti Nissinen, 3 lehteä. Ks. LIITE 3

29.04.2013 klo 13.00 - 15.25 ilmeisesti tutkinnanjohtaja rikoskomisario Risto Järveläisen ja/tai rikoskomisario Markus Taskisen määräyksestä rikosylikonstaapeli Antti Nissinen kuulusteli minua ja antoi minulle em. 25.04.2013 päivätyn päätöksensä aseitteni väliaikaisesta haltuunotosta. Kun kysyin Antti Nissiseltä, että Anne Ryhänen ja Markku Rossiko ne ovat tehneet tutkintapyynnön, niin hän sanoi: "Tämä tutkintapyyntö on tullut Kuopion kaupungin turvallisuuspäällikö Karpansalolta".

29.04.2013 annoin Antti Nissiselle muiston - "Jotakin tietoa Kalevi Kauhasen taustasta ja toiminnoista" / 21.04.2013, 11 lehteä. Ks. LIITE 4

15.05.2013 lähettämäni sp. kirje rikosylikonstaapeli Antti Nissiselle, aseitteni esittelystä 28.04.2012 Erkki Palisalolle Leppävirralla sijaitsevalla vapaa-ajan asunnollani, 2 lehteä. Ks. LIITE 5

29.07.2013 klo 11.05 soitin Kuopion kaupungin turvallisuuspäällikkö Pekka Karpansalolle, niin hänen kertomansa mukaan kaupunginjohtaja Petteri Paronen oli kutsunut  20.03.2013 klo 9.00 palaveriin komisario Jari Uusitalon, kaupunginlakimies Vesa Toivasen ja turvallisuuspäällikkö Pekka Karpansalon. Tuolloin Petteri Paronen oli ilmeisesti pyytänyt komisario Jari Uusitaloa takavarikoimaan Kalevi Kauhaselta aseet, koska Leila Savolainen oli kuullut kerrottavan, että Kauhanen kantaa asetta mukanaan. Turvallisuuspäällikkö Pekka Karpansalo on koulutukseltaan putkiasentaja.

07.08.2013 - 07.02.2014 aseitteni va. haltuunoton jatkamispäätös / rikoskomisario Heikki Mansikka-aho, 4 lehteä. Ks. LIITE 6

29.07.2013 sain poliisilaitokselta esitutkintapöytäkirjat 29.8.2013, jolloin ilmeni, että Pohjois-Savon / Kuopion poliisi syyttää minua ampuma-aserikoksesta, vaikka minkäänlaista ampuma-aserikosta tai -rikkomusta en ollut koskaan tehnyt, 18 lehteä + 28 yht. 48 lehteä. Ks. LIITE 7 ja LIITE 8

06.09.2013 valitukseni ampuma-aseasiassa Kuopion hallinto-oikeuteen, 3 lehteä. Ks. LIITE 9

15.09.2013 Itäsuomen syyttäjäviraston syyttäjän pyytämä lisätutkinta / Erkki Palisalo, 8 lehteä. Ks. LIITE 10 

12.11.2013 Kuopion hallinto-oikeuden lähete / vastinepyyntö Pohjois-Savon poliisilaitoksen lausuntoon 04.10.2013 ja Poliisihallituksen lausuntoon 31.10.2013,  4 lehteä. Ks. LIITE 11

27.11.2013 Pohjois-Savon käräjäoikeuden haaste saapua 04.03.2014 klo 09.00 vastaamaan ampuma-aserikkomukseen, 8 lehteä. Ks. LIITE 12

05.12.2013 vastineeni ampuma-aseasiassa Kuopion hallinto-oikeuteen, 3 lehteä. Ks. LIITE 13

05.12.2013 vastaus Pohjois-Savon käräjäoikeuden syytteeseen 05.12.2013, 15 lehteä. Ks. LIITE 14

05.12.2013 tiedoksiantoni Eduskunnan oikeusasiamiehelle, 21 lehteä. Ks. LIITE 14
07.01.2014 Kuopion hallinto-oikeuden päätös, jonka mukaan aseeni olisi voinut ja/tai pitänyt palauttaa minulle, 4 lehteä. Ks. LIITE 15

05.02.2014 - 05.08.2014 aseitteni va. haltuunoton jatkamispäätös / komisario Esko Huttunen (Iisalmen poliisiasema), 2 lehteä. Ks. LIITE 16

04.03.2014 klo 09.00 - 10.30 Pohjois-Savon käräjäoikeuden istunto.

21.03.2014 Pohjois-Savon käräjäoikeuden tuomio: Ampuma-aserikkomuksesta, jota en ollut tehnyt, sakkoa 290 euroa ja, "laittomasti ryöstetyt" aseet pitää palauttaa Kalevi Kauhaselle, 5 lehteä. Ks. LIITE 17

15.04.2014 valitukseni Pohjois-Savon käräjäoikeuden tuomiosta, sakkorangaistuksesta, Itä-Suomen hovioikeuteen, 27 lehteä. Ks. LIITE 18

06.06.2014 Itä-Suomen poliisilaitoksen kutsu saapua ampuma-aseasiassa poliisilaitokselle 19.06.2014, 2 lehteä. Ks. LIITE 19

16.06.2014 muistio "Aseitteni haltuunotosta - rälläkästä", 3 lehteä. Ks. LIITE 20

19.06.2014 Kuopion poliisilaitoksella ylikomisario Risto Jääskeläisen luona, minä ja asianajajani varatuomari, FM  Pauli Markkanen. Ymmärsin, että aseeni palautetaan minulle välittömasti.

10.07.2014 - 10.01.2015 aseitteni va. haltuunoton jatkamispäätös / ylikomisario Risto Jääskeläinen, 4 lehteä. Ks. LIITE 21

13.08.2014 toinen valitukseni ampuma-aseasiassa Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, 41 lehteä. Ks. LIITE 22

23.09.2014 Itä-Suomen hovioikeuden istunto.

25.09.2014 ilmoitukseni Itä-Suomen hovioikeudelle, 14 lehteä. Ks. LIITE 23

29.09.2014 valtuustoaloitteeni Kuopion Pysäköinti Oy:n erityistilintarkastuksesta, jossa vuonna 2009 kerrotun mukaan toriremontin piti maksaa 29 miljoonaa euroa, mutta Savon Sanomissa 3.6.2014 julkaistun tiedon mukaan Kuopion alatorin rakentaminen on maksanut jo n. 64 miljoonaa euroa. Kustannusarvion ylitys on yli kaksinkertainen eli n. 120 %. Lopullista menoerää ei vielä tiedetä, koska työt ovat jatkuneet? Vuosittaisen ns. miinusmerkkisen tuloutuksen on arvioitu olevan n. 3-4 miljoonaa euroa, 1 lehti. Ks. LIITE 23

10.10.2014 Itä-Suomen hallinto-oikeuden lähete / vastinepyyntö Itä-Suomen poliisin ja Poliisihallituksen lausuntoihin, 5 lehteä. Ks. LIITE 24

16.10.2014 Itä-Suomen hovioikeuden tuomio: Kalevi Kauhanen vapautetaan Pohjois-Savon käräjäoikeuden 21.03.2014 määräämästä 290 euron sakkorangaistuksesta ja kuten Käräjäoikeus oli jo määrännyt, niin aseet on palautettava Kalevi Kauhaselle, 4 lehteä. Ks. LIITE 25

21.10.2014 vastine Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, 13 lehteä. Ks. LIITE 26

10.11.2014 Kuopion kaupunginvaltuuston kokouksessa (§ 100) esitin, että Kuopion kaupungin omistamaa, Kuopion Energian nykyistä organisaatiota muutetaan 31.12.2014 siten, että 1) Kuopion Energian liikelaitokseen, joka vastaa sähköverkko- ja kaukolämpöliike- liiketoiminnasta, siirretään sähkö- ja lämpöenergian tuotantotoiminta Kuopion Energia Oy:stä ja, 2) Kuopion Energia Oy (joka vastaa sähkön myynnistä) siirretään Kuopion Energia liikelaitoksen tytäryhtiöksi. Kukaan valtuutetuista ei uskaltanut kannattaa esitystäni, vaikka lähes kaikista ryhmistä monta valtuutettua on sanonut, esityksesi oli ylivoimaisesti paras, 2 lehteä. Ks. LIITE 26

03.12.2014 muutoksenhaku Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, Kuopion kaupunginvaltuuston 10.11.2014 § 100 Energiatoimintojen yhtiöittämispäätöksestä, 108 lehteä. Ks. LIITE  27

Kuopion kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston päätöksiä 08.12.2014 ja 15.12.2014  (2+2) yht. 4 kpl, Savon Voiman ja Kuopion Energian fuusiota koskeva 15.12.2014 ilmoitus, sekä 21.11.2014 tekemäni selvityspyyntö sisäiselle tarkastajalle, 13 lehteä. Ks. LIITE 28

19.12.2014 klo 15.00 ylikomisario Risto Jääskeläinen antoi minulle, - "jostakin syystä", - Kuopion poliisiasemalla kaikki poliisin ns. laittomasti 22.03.2013  takavarikoimat aseeni minulle takaisin, Päätös ampuma-aseasiassa 19.12.2014 Nro 2014/73034, 2 lehteä. Todistajana oli vaimoni, erikoissairaahoitaja Mirja Kauhanen. Ks. LIITE 29

30.12.2014 Itä-Suomen hallinto-oikeus antoi päätöksen 14/5794/1 (ks. Liite 22 ja Liite 26), jossa "katseltiin", että "vaikka minkäänlaista ampuma-aserikosta tai ampuma-aserikkomusta Kalevi Kauhanen ei ollut tehnyt, niin poliisi on menetellyt aivan oikein, kun ottanut Kauhaselta aseet huhupuheiden mukaan ja jatkanut aseitten haltuunottoa vielä 10.7.2014-10.01.2015". Vaikka, Pohjois-Savon käräjäoikeuden tuomio 21.03.2014 oli jo tuolloin lainvoimainen, eli aseet olisi pitänyt palauttaa minulle viimeistään 22.05.2014, sekä hylkäsi vaatimukseni suullisesta käsittelystä ja hylkäsi vaatimukseni 3500 euron oikeudenkäyntikuluistani, 6 lehteä. Ks. LIITE 30

14.01.2015 muutoksenhaku Korkeimpaan hallinto-oikeuteen Itä-Suomen hallinto-oikeuden välipäätöksestä, jossa hylättiin 03.12.2014 tekemäni hakemus, kieltää Kuopion kaupunkia toimeenpanemasta Kuopion kaupunginvaltuuston 10.11.2014 § 100 Energiatoimintojen yhtiöittämispäätöstä, 113 lehteä. Ks. LIITE 31

21.01.2015 lähetin sp. kirjeen poliisin lakimies Heikki Kössille: "Viitaten 1.10.2013 lähettämäänne sp. kirjeeseen ilmoitan, että vieläkään en ole saanut poliisilta pyytämääni tietoa niistä henkilöistä, heidän nimiään, jotka ovat tehneet minua koskevat rikosilmoitukset, joiden ilmoitusnumerot 8510/S/1699/13 ja 8510/R/8327/13 on sanotussa kirjeessänne. Ilmeisesti ns. suulliset rikosilmoitukset on tehty komisario Jari Uusitalolle. Pyydän Teiltä 29.01.2015 mennessä kirjallisesti tiedon siitä, ketkä henkilöt ovat tehneet sanotut minua koskevat rikosilmoitukset komisario Jari Uusitalolle!" Ks. LIITE 32
Sukulaiseni ja ystäväni ovat ihmetelleet, että "miksi poliisit ovat Sinua niin kovasti jahdanneet"? "Siksikö, että olet pelastanut Kuopion Energian, eli säästänyt Kuopiolle / kuopiolaisille n. 600-700 miljoonaa euroa, tavalliselle perheelle n. 12000-14000 euroa, tähän mennessä"? "Vai siksi, että olet yrittänyt saada "rosvoparooneita" järjestykseen, eli tehnyt mm. 6 erityistilintarkastukseen liittyvää valtuustoaloitetta ja 2 tutkintapyyntöä poliisille"? "Miksi poliisi ei tutki rosvoparoonien rötöksiä, - sieltä löytyisi kymmenien miljoonien kuplat"?

21.01.2015 pyysin sähköpostikirjeellä poliisin lakimes Heikki Kössiltä 29.01.2015 mennessä tiedon siitä, ketkä henkilöt ovat tehneet, ilmoitusnumerot 8510/S/1699/13 ja 8510/R/8327/13, minua koskevat tutkintapyynnöt. Vieläkään en ole saanut vastausta. Onko se lainmukaista, että poliisi salaa huhupuheitten mukaan tutkintapyynnön tehneiden nimet? Ks. LIITE 33.

04.02.2015 Esitutkintapyyntö mahdollista väärää ilmiantoa ja kunnianloukkausta koskevassa asiassa, Itä-Suomen poliisilaitokselle, 3 lehteä. Ks. LIITE 34.

09.03.2015 soitin / pyysin rikoskomisario Markus Taskiselta, joka oli tutkinanjohtaja em. esitutkintapyynnössäni, ja pyysin tapaamista. Markus Taskinen ei ottanut vastaan vaan sanoi, että tuo se asiakirjamappi poliisin vastaanottoon.

10.03.2015 vein rikoskomisario Markus Taskiselle osoitetun saatekirjeen ja n. 50 mm paksun paperinipun (mapin) poliisilaitokselle. Ks. LIITE 35.

12.03.2015 sain rikoskomisario Markus Taskiselta kirjeen, jossa sanottiin, että ”tutkinta päätetty - ei tutkittavaa”, 5 lehteä. Ks. LIITE 36. 13.3.2015 kävin noutamassa postista Markus Taskiselle osoittamani asiakirjamapin (50 mm), jonka hän lähetti minulle takaisin, saatekirjeessä 1 lehti. Ks. LIITE 36.

05.06.2015 jatkoa muistioon 10.04.2015

16.04.2015 tein kantelun Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläiselle.

07.05.2015 tein kantelun / pyynnön oikeuskansleri Jaakko Jonkalle.


Kapteeni evp.
Kalevi Kauhanen

Lisää tietoa löytyy kotisivuiltani www.kalevikauhanen.fi