Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Toiminnoistani Kuopion Nyrkkeilyseurassa

Toiminnoistani Kuopion Nyrkkeilyseurassa (KNS)

Toiminnastani Kuopion Nyrkkeilyseura ry:n puheenjohtajana, varapuheenjohtajana, valmentajana, nyrkkeilytuomarina sekä SVUL:n Pohjois-Savon piiri ry:n nyrkkeilyjaoston jäsenenä (1967 - 1974) .

Kuopion Nyrkkeilyseuran jäseneksi liityin v. 1953, jolloin aloitin nyrkkelyharjoitteluni Kuopiossa ns. "Väinölänniemen Lottahovilla". Toimintani / harjoitteluni Kuopion Nyrkkeilyseurassa keskeytyivät 1958-1965 väliseksi ajaksi, ”jolloin toimin joissakin muissa tehtävissä Helsingistä Ivaloon”.

Kun 1966 palasin takaisin Kuopioon, niin jatkoin nyrkkeilyharjoitteluani Väinölänniemen "Hovilla". Kuopion Nyrkkeilyseuran hallituksessa ja valmentajana toimin 1967 - 1973 ja seuran puheenjohtajana 1970 - 1973.

Kun Väinölänniemen Hovi 1967 paloi, niin toimintani ansiosta Kuopion Nyrkkeilyseura sai harjoittelupaikan  yhdestä Puijonlaakson väestönsuojasta. Kuopion kaupungille 1968 osoittamani / laatimani anomuksen allekirjoittivat myös Tapani Länsivuori / Judo ja toimitusjohtaja Thrube / voimailu. Ylikonstaapeli evp. Oiva Karhunen kiitteli minua. KNS:n nyrkkeilytilat on minun suunnittelemat ja piirtämät.

Suoritettuani Suomen Nyrkkeilyliiton nyrkkeilytuomarikurssin ja käytyäni mm. Suomen Nyrkkeilyliiton C- ja B-valmentajakurssit, niin laadin Kuopion Nyrkkeilyseuralle ”Nyrkkeilykoulun ohjelman”. Sanottu laatimani ”nyrkkelykoulun ohjelma” oli Suomen Nyrkkeilyliiton silloisen päävalmentaja Leo Jokelan kertoman mukaan ainutlaatuista, eli tiettävästi ensimmäinen koko Suomessa.

Sanotulla Nyrkkeilyliiton B-valmentajakursiilla Vierumäellä oli hyvä ystäväni kersantti Pekka Halonen, joka toimi tuolloin Karjalan Lennostossa ns. "lentokonemekaanikkona".

Suorittamassani 1.1.1968 Suomen Nyrkkeilyliiton Nyrkkeilytuomarikurssin koekysymyksiä oli yhteensä 50, joihin vastatessani täyttyi 10 kpl A 4 kokoista ns. ruutupaperiarkkia. Sanotusta kokeesta sain arvosanaksi 10 - (kymmenen miinus), joka oli päävalmenta Leo Jokelan mukaan parhain koko Suomessa mitä hän on oli koskaan nähnyt - sanotusta koekysymysten vastauksistani ensimmäinen (1) sivu liitteenä.

Toimintani / valmennukseni tuloksena oli, että kun lähetin vuoden -71 keväällä 5 nuorukaista SVUL:n nyrkkeilymestaruuskisoihin, niin 2 heistä toi ns. "kulta-, 2 hopea- ja yksi pronssimitalin" Kuopioon.

Tämä ”nyrkkeilytietoni” kotisivuilleni lähti siitä, kun yksi Savon Sanomien toimittaja oli 29.10.2016 antanut SS:ssa väärää tietoa jutussaan Kuopion Nyrkkelyseuran valmentamiseen kuuluvista toiminnoista ja - ystävät pyysivät sitä minua oikaisemaan, eli ei toimittajan mainitsema mies ollut valmentaja, eli hän oli vain "jonkinlainen ohjaaja"..

Oheisena vain muutamia sivuja laatimistani mm. nyrkkeilyyn liittyvistä koulutus- ja harjoitusohjelmista sekä Kuopion Nyrkkeilyseuran toimintaan liittyviä lehtiartikkeleita.  

Valitettavasti jouduin kiireellisen ja vaativan työni vuoksi (Karjalan Lennostossa - olin aina ns. hälytysvalmiudessa kaikkiin Itäisen ilmapuolustuksen vaatimiin tehtäviin, vain kesälomalla minulla oli 7 tunnin varoaika) ja perheeni vuoksi - (sairaanhoitaja vaimoni teki kolmivuorotyötä KYS:n ensiapupoliklinikalla ja lapset syntyivät -74 ja -76), luopumaan KNS:n johto- ja valmennustehtävistä, koska minulla ei ollut enää mitään mahdollisuutta osallistua KNS:n valmennuksiin ja muihin rientoihin, ei rahaa eikä sitä ilmaista työmärää mitä olin tehnyt Suomen urheilun hyväksi! 

Kun sanottu ystäväni Pekka Halonen lähti 1972 Australiaan, niin Kuopion Nyrkkeilyseuraan ei jäänyt ketään sellaista miestå, joka minun lisäkseni olisi pystynyt valmentamaan laatimani ohjelman mukaisesti ns. "Nyrkkeilykoulun oppilaita". Savon Sanomien toimittajan mainitsema mies ei ollut valmentaja, eli hän oli vain ns. jonkinlainen ohjaaja! Kun läksin Kuopion Nyrkkeilyseurasta, niin sanottu seura ns. " hiipui ja sammui". 

Sanottu luopuminen oli vaikeaa, koska nyrkkeily oli tuolloin "yksi parhaimmista harrastuksistani", joskin vieläkin minulla on vapaa-ajan asunnollani "nykkeilysäkki" - johon käyn vielä "purkamaan tunteitani" sekä ampumarata - jossa harjoittelen ampumista - kaupungissa harjoittelen ilma-aseilla. 

"Nyrkkeily- lähitaistelu- ja ampumataitoni ovat pelastaneet minut monelta "työtapaturmalta - elämäni varrella"!