Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"



Tervetuloa kotisivuilleni!


"Uunien ja sähköjohtojen pelastajaa palkittiin" (15.08.2013)

Uunien ja sähköjohtojen pelastajaa palkittiin? (15.8.2013)

Menneen talven lumien aikaan Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen oli koonnut esikuntansa pohtimaan, että miten "uunien pelastajaa palkittaisiin". Onhan Kalevi Kauhanen sentään toiminnoillaan tähän mennessä säästänyt n. 700-900 miljoonaa euroa energia- ja verokuluissa kuopiolaisille, joten kiitosta on annettava. Pilapiirtäjä Toivasen piirros (SS 12.1.2013) ei yksin moiseen riitä.

Niinpä pähkäilyn tuloksena yhdellä välähti. Pannaan Leila Savolaisen kertoman valheen mukaan juttu kiertämään, että Kalevi Kauhanen on liehunut aseittensa kanssa torilla ja tehdään siitä sitten tutkintapyyntö poliisille. Näin ymmärsin kun turvallisuuspäällikkö Pekka Karpansaloa (koulutukseltaan putkimies) jututin, ja näin myös sitten tehtiin. Kun 22.3.2013 klo 11.15 olin kävelylenkillä, niin poliisi soitti minulle ja pyysi minua saapumaan kotiini.

Kun tulin kotiini niin selvisi, että vaimoni Mirja oli avannut kotimme turvalukon ja päästänyt poliisit, Antti Koiviston ja Tero Suhosen kotiimme. Antti Koivisto sanoi, että "Anne Ryhänen ja Markku Rossi ovat tehneet tutkintapyynnön, olet liehunut aseittesi kanssa torilla, jonka vuoksi joudumme ottamaan Sinulta pois kaikki aseesi". Todistajana vierelläni oli vaimoni erikoissairaanhoitaja Mirja Kauhanen. Sanoin tuolloin, että "kovaksi on energiapeli mennyt Kuopiossa, minut yritetään pistää syrjään hinnalla millä hyvänsä Kuopion energiapelistä". Samalla viittasin ja näytin edellisenä päivänä julkaistua Vesa Kärkkäisen artikkelia, "Sähköfirmat soitimella" (SS 21.3.2013). Niinpä minä, virkavalan ja tuomarinvalan vannonut turvallisuusmies annoin auliisti poliiseille kaikki aseeni.

Kun rikosylikonstaapeli Antti Nissinen kuulusteli 29.4.2013 minua, niin pyysin nähtäväkseni minusta tehtyä tutkintapyyntöä ja kopiota siitä, mutta hän ei antanut minun edes vilkaista sitä. Viittasi vain kaupungin turvallisuuspäällikkö Pekka Karpansaloon ja rikoskomisario Jari Uusitaloon, jotka olivat olleet 20.3.2013 farmasiantohtori, kaupunginjohtaja Petteri Parosen mukana päättämässä, että "pistetään Kalevi Kauhanen multiin".

Toisen tutkintapyynnön on tehnyt ilmeisesti kaupunginjohtaja Petteri Paronen (poiisin lakimiehen lausunnon mukaan), koska hän ei suostunut keskustelemaan asiasta, kun 1.8.2013 soitin ja kysyin sitä häneltä? Muistettakoon, että "farmasiantohtori, ns. apteekkariksi opiskellut", kaupunginjohtaja Petteri Paronen oli taannoin Kuopion käräjäoikeudessa (SS 12.3.2005) ja Itä-Suomen hovioikeudessa (SS 12.12.2007) syytettynä törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Vaikka syytekynnys on korkea, niin syyttäjä vaati Paroselle ehdollista vankeutta. Monien lainkuuliaisten kuopiolaisten mielestä olisi pitänyt rojauttaa Paroselle monta vuotta ehdotonta vankeutta ja pistää "rötös-Paronen kaupunginjohtajan hommista pihalle". Huomattakoon, että "jos asianajakseen saa vapaamuurarin (rapparin), niin syytetty (rötösherra) voittaa jutun - näin kävi sanotussa farmasiantohtori Petterin tapauksessa"! 

Puuhasin v. 2001 kaupunginjohtajaksi silloista Leppävirran kunnanjohtajaa, nykyistä maakuntajohtaja Jussi Huttusta, koska hän oli koulutukseltaan, kokemukseltaan, osaamis- ja johtamistaidoiltaan ylivoimaisesti paras kaista hakijoista. Pyynöstäni Jussi pisti paperit kaupuginjohtajahakuun, mutta minun voimat eivät sanottuun kaupunginjohtajavalintaan riittäneet  - voiton veivät "Kuopion Enrgian 4 suurinta pelimiestä!

Kun kerroin tästä Paroselle, hänen käydessä esittelemään minulle puuhaamaansa Kuopion Energian "fuusio- ja/tai myyntihanketta" 19.12.2011 hotelli Scandicissa, niin silloin hän poistui livakasti pöydästäni ja koko hotellista. 

Sanoin myös tuolloin "vähä-älyiselle" Petterille, että - jos Savon Voimaa ja Kuopion Energiaa verrataan tuloksenteossa toisiinsa, niin ne ovat ns. pitkän narun aivan eri päistä. Yhtenä esimerkkinä, että Savon Voimalla on asiakasta kohti n. yhdeksän (9) kertaa enemmän sähköjohtoja, jotka suurimmin osin ovat avojohtoina metsien keskellä, kun vastaavsti Kuopion Energialla lähes kaikki sähköjohdot ovat maakaapaleina, eli ns. ikuisia. Malliesimerkkinä, että kovan myrskyn vuoksi 26.12.2011 Tapaninpäivänä 13 000 Savon Voiman asiakasta jäi ilman sähköä, mutta Kuopion Energialle ei tullut yhtään vikailmoitusta (SS 27.12.2011).

Parosen valinta oli suuri virhe ja tulokset sen mukaiset. Mm. kaupungin talous on kuralla. Siksi Energian myynti himottaa. Kun vielä muistaa, että Energian myyntipalkkiot voivat olla jopa 10 - 30 prosenttia (%) myyntihinnasta, niin lahjusmiehillä kihelmöi.

Kuopion Energian ja Kuopion Veden puolustamisen lisäksi ajojahtini syynä on, että olen tehnyt mm. 5 esitystä / vatuustoaloitetta erityistilintarkastuksista ja 2 tutkintapyyntöä poliisille, alkaen Erkki Karvosen Kuopas-rötöksistä. "Rötösherrat kiikkiin", sanoi aikoinaan Veikko V.

Tyrmistyttävää, että vieläkään en ole saanut poliisilta nähtäväkseni sanottuja kahta (2) tutkintapyyntöä? Mitä sanoo laki tähän? Mutta, - mielenkiintoista tietoa ja ainakin yksi valtuustoaloite saattaa olla vielä tulossa, mikäli Kauhasta ei pistetä multiin.

Ja sokerina pojalla: Liikkeelle laitetun huhun mukaan Kauhasen takia on jouduttu palkkaamaan Securitasin turvamies Kuopion valtuuston kokouksien rauhaa valvomaan. "Valtuutettu 77 v. kun on niin vaarallinen".

KALEVI KAUHANEN                                                                                                                                                             Kapteeni evp.                                                                                                                                                                       Kaupunginvaltuutettu                                                                                                                                                            Kuopio                                                                                                                                                 www.kalevikauhanen.fi