Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


"Uunien pelastajaa palkittiin" (06.08.2013)

Uunien pelastajaa palkittiin

Menneen talven lumien aikaan Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen oli koonnut esikuntansa pohtimaan, että miten "uunien pelastajaa palkittaisiin". Onhan Kalevi Kauhanen sentään toiminnoillaan tähän mennessä säästänyt n. 800-900 miljoonaa euroa energia- ja verokuluissa kuopiolaisille, joten kiitosta on annettava. Pilapiirtäjä Toivasen piirros (SS 12.1) ei yksin moiseen riitä.

Niinpä pähkäilyn tuloksena yhdellä välähti. Pannaan huhu Leila Savolaisen kertoman mukaan kiertämään, että Kauhanen on liehunut aseittensa kanssa torilla ja tehdään siitä sitten tutkintapyyntö poliisille. Näin ymmärsin kun turvallisuuspäällikköä jututin, ja näin myös sitten tehtiin.

Kun 22.3 klo 11.15 olin kävelylenkillä, niin poliisi soitti minulle ja pyysi minua saapumaan kotiini. Kun tulin kotiini niin selvisi, että vaimoni oli avannut kotimme turvalukon ja päästänyt poliisit kotiimme. Toinen poliiseista sanoi, että "Anne Ryhänen ja Markku Rossi ovat tehneet tutkintapyynnön, jonka vuoksi joudumme ottamaan Sinulta pois kaikki aseesi". Todistajana vierelläni oli vaimoni erikoissairaanhoitaja Mirja Kauhanen.

Sanoin tuolloin, että "kovaksi on energiapeli mennyt Kuopiossa, Kauhanen yritetään pistää syrjään hinnalla millä hyvänsä Kuopion energiapelistä". Samalla viittasin edellisenä päivänä julkaistuun artikkeliin, "Sähköfirmat soitimella" (SS 21.3). Niinpä minä, virkavalan ja tuomarinvalan vannonut turvallisuusmies annoin auliisti poliiseille kaikki aseeni.

Kun rikosylikonstaapeli kuulusteli 29.4 minua, niin pyysin nähtäväkseni minusta tehtyä tutkintapyyntöä ja kopiota siitä, mutta hän ei antanut minun edes vilkaista sitä. Viittasi vain kaupungin turvallisuuspäällikkö Pekka Karpansaloon. Ilmeisesti tutkintapyynnön on allekirjoittanut kaupunginjohtaja Petteri Paronen, koska hän ei suostunut keskustelemaan asiasta, kun 1.8 soitin ja kysyin sitä häneltä.

Muistettakoon, että "farmasian tohtori", kaupunginjohtaja, Petteri Paronen oli taannoin Kuopion käräjäoikeudessa (SS 12.3.2005) ja Itä-Suomen hovioikeudessa (SS 12.12.2007) syytettynä törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Vaikka syytekynnys on korkea, niin syyttäjä vaati Paroselle ehdollista vankeutta. Monien lakimiesten mielestä Petterille olisi pitänyt rojauttaa monta vuotta ehdotonta vankeutta ja pistää Paronen kaupunginjohtajan hommista pihalle.

Puuhasin v. 2001 kaupunginjohtajaksi silloista Leppävirran kunnanjohtajaa, nykyistä maakuntajohtajaa, koska hän oli koulutukseltaan, kokemukseltaan, osaamis- ja johtamistaidoiltaan ylivoimaisesti paras. Mutta minun voimat eivät yksin riittäneet. Kun kerroin tästä Paroselle, hänen käydessä esittelemään minulle puuhaamaansa Kuopion Energian ja Savon Voiman "fuusiohanketta" 19.12.2011 hotelli Scandicissa, niin silloin hän poistui livakasti pöydästäni ja koko hotellista.

Parosen valinta oli virhe ja tulokset sen mukaiset. Mm. kaupungin talous on kuralla. Siksi Energian myynti himottaa. Kun vielä muistaa, että Energian myyntipalkkiot voivat olla jopa 10 - 30 prosenttia (%) myyntihinnasta, niin lahjusmiehillä kihelmöi.

Kuopion Energian ja Kuopion Veden puolustamisen lisäksi ajojahtini syynä on, että olen tehnyt mm. 5 esitystä/aloitetta erityistilintarkastuksista ja 2 tutkintapyyntöä poliisille, alkaen Erkki Karvosen Kuopas-rötöksistä. "Rötösherrat kiikkiin", sanoi Veikko.

Tyrmistyttävää, että vieläkään en ole saanut poliisilta nähtäväkseni sanottua tutkintapyyntöä? Mitä sanoo laki tähän? Mutta, - mielenkiintoista tietoa ja ainakin yksi valtuustoaloite saattaa olla vielä tulossa, mikäli pelimiehet eivät pistä Kauhasta multiin.

KALEVI KAUHANEN 

Kuopio