Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Vastaan Pekka Kantaselle (SS 14.02.2000)

Vastaan Pekka Kantaselle​ (14.02.2000)

Mandatum Pankin pankinjohtaja Pekka Kantanen ei 12.2.2000 kirjoituksessaan ilmaissut, että keitä kuopiolaisia hän tarkoitti puhuessaan nyrkkiä pöytään lyövistä hyeenoista 24.1.2000 Kuopion kaupunginvaltuuston kokouksessa. (SS 25.1.2000) Tarkentaminen olisi  hyvin suotavaa, ettei nyt ns. asiattomien niska jäisi ryöpytyksestä kyyryyn.

Salaliitosta taas kerran kirjoittaessaan Pekka Kantanen ei ilmeisesti vielä tiennyt, että tammikuussa 2000 on pulpahtanut esiin Hannu Isotalon muistio 13.11.1997, jonka pohjalta 25.11.1997 oli käyty Kaupunkienergia Oy:n käynnistyskeskustelu, sekä Raimo Martikan muistio, johon tuo 25.11.1997 käyty keskustelu oli kirjattu. 

Isotalon muistiosta on nähtävissä, että Kuopion Energian ns. lahjanomainen luovutus eli "kaappaus" oli ilmeisesti jo paljon aiemmin sovittu ja suunniteltu pienessä piirissä niin tarkasti, että kaiken oleellisen toiminnan kattava käynnistyskeskustelu oli sujunut pikavauhtia. Mm. Kuopion Energian ja Espoon Sähkön arvot, jotka valtuustolle sittemmin 9.3.1998 esitettiin, olivat jo muistiossa. Aloittihan silloinen kaupunginjohtaja Kauko Heuru fuusioon tähtäävät neuvottelut ilman kaupunginhallituksen lupaa jo 3.4.1997.

Raimo Martikan muistiosta puolestaan mm. ilmenee, että Espoon Sähkön toimitusjohtaja Matti Mannisella oli jo valmiina osoittaa ulkopuoliseksi asiantuntijaksi Mandatum / Heikki Palmroth.

Koska Kuopion Energian ja Espoon Sähkön arvot olivat jo etukäteen sovittu, joutui Mandatum Pankki ilmeisesti sovittelemaan laskelmat tämän mukaisesti arvonmääritysmuistioon, jonka kolme viimeistä sivua Kuopion lääninoikeus Jukka Pukkisen pyynnöstä määräsi salaiseksi. Tämän vuoksi on "ymmärrettävää" 18.12.1997 arvonmääritysmuistiossa ilmenevät virheet, siitä puuttuvat allekirjoitukset ja sen salaaminen valtuutetuilta.

Merkille pantavaa on, ettei Raimo Martikan muistion jakelua ulotettu edes silloiselle kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kantaselle, sillä muistio oli jaettu vain käytyyn käynnistyskeskusteluun kelpuutetuille. Ei siis ihme, että Kantasen esiin nostamat "fobianomaiset" teoriat pahuudesta ja salaliitosta saavat taas uutta sykettä.


KALEVI KAUHANEN
Kuopio