Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Vieläkö Energialla uunotetaan? (SS 26.02.1999)

Vieläkö energialla uunotetaan? (26.02.1999)

Pelimiehet ja heidän talutusnuoraansa joutuneet ovat uskotelleet, että Kuopion kaupunginvaltuuston 9.3.1998 hyväksymä aiesopimus Kuopion Energian ja Espoon Sähkö Oyj:n yhdistämisestä on vain pelkkä aie, eli sillä ei olisi sen kummempaa merkitystä kuin tuohisilla kihlasormuksilla. Illalla kuumissaan hätäisesti  kuherrellaan, tehdään sormukset ja sitten aamulla heitetään tuohiset pois kun homma ei enää maista.

Päätökseen saakka se oli aie, mutta valtuuston päätöksen jälkeen raaka sopimus, jossa Kuopiolle ei ole purkupykälää eikä takarajaa, eli kuumistelu on tapahtunut ilman ehkäisyä. Sopimus voidaan purkaa vain yhdessä riidatta siitä sopimalla tai riitauttamalla se ja käymällä oikeutta välimiesmenettelyllä. Ne jotka uskovat, että pörssiyhtiö luopuisi vapaaehtoisesti sovinnolla ja ilman mittavia korvauksia Kuopion Energiasta, raha-sammosta, ottavat suuren riskin. Muutoinkin on aihetta laajentaa näkövinkkeliä.

Valtuuston 9.3.98 päätöksen jälkeen sopimus on yhdistänyt Kuopion Energian Kaupunkienergiaan, fuusioon, jonka lopullista täytäntöönpanoa eli mm. Espoon Sähkön osakeantia Kuopiolle on viivyttäneet, vain ja ainoastaan, siitä tehdyt valitukset. Kaupunkienergian, joka on merkitty rekisteriin 16.4.98, tilikausi olisi alkanut jo 10.3.98.    Jos

Korkein hallinto-oikeus hylkäisi valitukset ennen kuin valtuusto tekisi  aiesopimuksen purkavaa päätöstä, olisi fuusio enemmän kuin valmista keittoa. Yksistään sen kortin varaan, että valitukset hyväksytään, ei voi liikaa rakentaa. KHO kun ei tee ratkaisuaan taloudellisilla perusteilla, vaikka aihetta siihen olisi yllin kyllin.

Se, että entinen kaupunginjohtaja Heuru, yksi fuusion puuhamiehistä, ei olisi allekirjoittanut  jo kaikkia sopimuksia valmiiksi kassakaappiin, olisi ihme. Hyväksyihän silloinen kaupunginhallitus valtuuston päätöksen mukaisesti kaikki Kuopion Energian luovuttamista koskevat sopimukset jo huhtikuussa -98.
Miksi nykyinen kaupunginjohtaja viivyttelee aiesopimuksen purkamiseksi tehdyn valtuustoaloitteen käsittelyä?

Asianhan piti tulla jo valtuuston 25.1.99 kokoukseen. Sen sijaan kaupunginjohtaja on jo 22.2.99 ehdottanut, että kaupunginhallitus pyytäisi Korkeinta hallinto-oikeutta hylkäämään valitukset aiheettomina ja velvoittaisi valittajat korvaamaan kaupungin oikeudenkäyntikulut. Nyt pöydälle jääneen ehdotuksen hylkäämisellä, sekä hyväksymällä valitukset, fuusioaie tyrmättäisiin.

Kun valtuustoaloitteen käsittelyä meillä on jarruteltu, niin vastaavasti Espoon puolessa ei ole "vitkuteltu". Korkeimpaan hallinto-oikeuteen oli pyydetty valitusasiakirjoja lääninoikeudesta jo viikkoa aikaisemmin, ennen kuin valituksia KHO:een edes täältä sinne lähetettiin.
     
KALEVI KAUHANEN
Kapteeni evp.                                                                                                                                                                                 Kuopio