Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


"Aserälläkkä 2013" (31.01.2014) (jatkoa 25.07.2014)

"Aserälläkkä 2013" (31.01.2014)<(jatkoa 25.7.2014)/p>

"Mottona" - kaksi älykkään ja korkeasti oppineen, Kuopion asioita pitkään seuranneen henkilön sanomaa: "Sinua jahtaavat ne henkilöt, joiden pitäisi istua kaltereiden takana"?

Minusta tehdyt tutkintapyynnöt (8510/S/1699/13 ja 8510/R/8327/13) ovat ilmeisesti osa tarkkaan harkitusta ajojahdista, eli saada minut toimintakyvyttömäksi - esim. "puolustamaan kuopiolaisten uuneja ja sähköjohtoja, mm. fuusio-ottelussa - Kuopion Energia ja Savon Voima". Kuopion Energian ja Kuopion Veden puolustamisen lisäksi ajojahtini syynä on, että olen tehnyt mm. viisi (5) Kuopion kaupunkia ja/tai sen tytäryhtiöitä koskevaa esitystä/aloitetta erityistilintarkastuksista ja 2 tutkintapyyntöä poliisille, alkaen Erkki Karvosen Kuopas-sotkuista 23.8.2006 - josta vieläkin jouduin todistamaan hovioikeudessa 24.4.2014.

Jos mm. ehdottamiani erityistilintarkastuksia olisi suoritettu, niin "huomautettavaa ja/tai rötöksiä olisi ilmeisesti löytynyt - ties miten monta"? Esim. "Kuopion kaupunki avusti Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Parosen omistamaa yritystä (Savon Sanomat 26.11.2013) 29000 eurolla".

Muistettakoon, että "farmasian tohtori, ns. apteekkariksi opiskellut", kaupunginjohtaja Petteri Paronen oli taannoin Kuopion käräjäoikeudessa (SS 12.3.2005) ja Itä-Suomen hovioikeudessa (SS 12.12.2007) syytettynä törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Vaikka syytekynnys on korkea, niin syyttäjä vaati Petteri Paroselle vain ehdollista vankeutta. Monien lakimiesten mielestä Petteri Paroselle olisi pitänyt rojauttaa ainakin viisi vuotta ehdotonta vankeutta ja pistää moinen "rosvoparooni" kaupunginjohtajan hommista pihalle.   
Lisäksi muistettakoon, että Aamulehden 1.11.2012 mukaan Petteri Paronen nauttii kaupunginjohtajien suurinta palkkaa Suomessa, eli n. "17 750 euroa kuukaudessa plus muut lisukkeet".

Puuhasin v. 2001 kaupunginjohtajaksi silloista Leppävirran kunnanjohtajaa, nykyistä maakuntajohtajaa, koska hän oli koulutukseltaan, kokemukseltaan, osaamis- ja johtamistaidoiltaan ylivoimaisesti paras. Mutta Keskustan voimat voimat eivät yksin riittäneet. Kun kerroin tästä Petteri Paroselle, hänen käydessä esittelemään minulle puuhaamaansa Kuopion Energian "fuusio- ja myyntihanketta" 19.12.2011 n. klo 21.40 hotelli Scandicissa, niin silloin hän poistui livakasti pöydästäni ja koko hotellista.  

Petteri Parosen valinta oli suuri virhe ja tulokset sen mukaiset. Mm. kaupungin talous on kuralla, vaikka hänen avukseen on palkattu 6 apulaisjohtajaa ja niille esikunnat. Siksi Kuopion Energian myynti himottaa. Kun vielä muistaa, että Energian myyntipalkkiot voivat olla jopa 10 prosenttia (%) myyntihinnasta, niin lahjusmiehillä kihelmöi. Kuopion Energian ja Veden puolustamisen lisäksi ajojahtini syynä on, että olen tehnyt mm. 5 esitystä/aloitetta erityistilintarkastuksista ja 2 tutkintapyyntöä poliisille, alkaen Erkki Karvosen Kuopas-rötöksistä. "Rötösherrat kiikkiin", sanoi Veikko.

Olen aina pyrkinyt hyvän järjestyksen ylläpitämiseen ja lainmukaisuuteen. Kun 2000 vaaleissa minut valittiin Kuopion kaupunginvaltuustoon, niin kulisseissa alkoi käydä kova kuhina. "Kalevi Kauhasta ei saa missään tapauksessa valita eikä päästää kaupunginhallitukseen, tarkastuslautakuntaan eikä teknilliseen lautakuntaan, sehän käy tutkimaan kaupungin herrojen rötöksiä". Sanottuun kuhinaan oli ilmeisesti vaikuttanut, että aloittaessani 1981 Kuopion luottamustehtävät, olin pistänyt väestönsuojelupäällikön, palopäällikön ja koulutoimenjohtajan "järjestykseen".

Kun 22.3.2013 klo 11.15 olin kuntokävelylenkillä, niin poliisi soitti minulle ja pyysi minua saapumaan kotiini. Kotiin tultuani selvisi, että vaimoni, erikoissairaanhoitaja Mirja Kauhanen, todettuaan tulijat poliiseiksi, oli avannut kotimme turvalukon (02.04.1998 alkaen kotimme ovi on ollut aina turvalukossa), ja päästänyt poliisit kotiimme.

Poliisi Antti Koivisto sanoi, poliisi Tero Suhosen istuessa hänen vierellään kotini olohuoneen sohvalla (Taivaanpankontie 1 C 34 Kuopio), että "Anne Ryhänen ja Markku Rossi ovat tehneet sinua koskevan tutkintapyynnön - olet saadun tiedon mukaan liehunut aseitten kanssa torilla, jonka vuoksi joudumme ottamaan sinulta pois kaikki aseesi". Todistajana vierelläni oli vaimoni erikoissairaanhoitaja Mirja Kauhanen.

Sanoin tuolloin, että "kovaksi on Energiapoliitikka käynyt Kuopiossa, viitaten ja näyttäen toimittaja Vesa Kärkkäisen edellisenä päivänä, eli 21.3.2013 Savon Sanomissa julkaistua kirjoitusta, Sähköfirmat soitimella. Minut, kaupunginvaltuutettu ja Kuopion Energian pelastaja, toiminnoillani noin 600-700 miljoonaa euroa kuopiolaisille tähän mennessä energia- ja verokuluissa säästänyt, yritetään ilmeisesti pistää energiamarkkinoilta pihalle - hinnalla millä hyvänsä. Ilmeisesti katsotaan, että tiedän liikaa Energiasta ja olen liian rehellinen ja lainkuuliainen".

Samalla kerroin sanotuille (em.) poliiseille, että "aseitteni kanssa en ole ollut torilla enkä kaupungilla, eli se on valetta, mutta silloin kun olen lähtenyt ns. vapaa-ajanasunnollemme, joka on toinen kotimme, niin olen ottanut mukaani asekaapistani ja/tai lukitusta vaatehuoneestani jonkun pistooleistani sekä haulikon ja/tai kiväärin mukaani, koska ns. erittäin innokas metsästäjä ja ampuja vieläkin olen, - muulloin en ole ottanut aseitani mukaani. Joka muuta sanoo, niin hän valehtelee". "Metsästys kun on minulle ympärivuotinen rakas harrastus - metsästettäessä unohtuu maailman murheet. Se on minulle terapiaa".

Niinpä minä, virkavalan ja tuomarinvalan vannonut turvallisuusmies, rajavartija (evp), ja ammattisotilas (evp), "Kuopion Energian pelastaja", annoin auliisti poliiseille kaikki myös rahallisesti kalliit aseeni, eli 4 pistoolia, 3 kivääriä ja 2 haulikkoa. Minulla oli tarkoitus tehdä myöhemmin aseeni toimintakelvottomiksi (deaktivointi) ja lahjoittaa ne sitten lasteni lapsille, muistona isoisästä ja isoisänisästä.

Sanottu järvenrannalla sijaitseva vapaa-ajan asuntomme, joka on ns. toinen kotimme (rak. yht. 220 m2, tontti n. 2 ha), on muutoin kuin tavallinen omakotitalo, mutta paremmin rakennettu ja varustettu, koska minä itse olen suunnitellut ja piirtänyt kaikki tarvittavat rakennus-, sähkö-, ja työpiirustukset sekä tehnyt kaikki kirvesmiehen, muurarin, sähköasentajan sekä putkimiehen työt. Minulla on siellä mm. oma ampumarata ja täysimittainen lentopallokenttä.

Mustatuppisen ja -kahvaisen puukon otin laukkuuni sen jälkeen, kun 2 miestä (kaksi eri tapausta) käyttäytyivät torilla lokakuussa 2012 niin vihaisesti, jolloin tuntui, että "ovat kurkkuuni käymässä". Myös Erkki Palisalo käyttäytyi joskus, "vaalirälläkän 2012 aikana erittäin oudosti" - aloin varomaan häntä. Sanotuista johtuen otin puukon laukkuuni. Mainitsin puukosta rikosylikonstaapeli Antti Nissiselle, kun hän kuulusteli minua 29.4.2013.

Viimeksi minua uhkailtiin torilla tammimarkkinoilla 24.01.2013 n. klo 12.15, jolloin yksi minulle tuntematon mies uhkasi minut "pieksää ja tappaa" - syynä, että olin loikannut Persuista Kepuun. Kerroin em. tapauksesta heti samana päivänä n. klo 13.00 kaupunginsihteeri Heikki Vienolalle. Sanoin, että "mitenkähän sähköinen on seuraava (28.1.2013) valtuuston kokous, tarvitaanko siellä poliisia?" Torilla la 27.10.2012 jälkeen olen käynyt hyvin harvoin ja em. 24.01.2013 tapauksen jälkeen vieläkin harvemmin.

Kun aseeni takavarikoineet poliisit, Antti Koivisto ja Tero Suhonen, poistuivat kotoani 22.3.2013 n. klo 14.10, niin kävin "kelaamaan asioita". Ensimmäisenä heräsi kysymys, että onko nyt kyseessä Keskustan Kuopion kunnallisjärjestön puheenjohtaja Anne Ryhäsen (kuulusteltu 02.08.2013) kosto minulle, sillä olin tehnyt 4.3.2013 tutkintapyynnön Kuopion poliisille vääränlaisesta luottamushenkilöpalkkion (puolueveron) perimisestä ja siitä, että kenelle minulta laittomasti peritty puoluevero on tuloutettu?

Anne Ryhäsen kertoman mukaan rahat eivät olleet tulleet Keskustalle, vaikka Anne Ryhäsen kautta ilmeisesti mm. Kuopion Keskustan puolueverot, kuten myös jonkun muun järjestön ja/tai yhdistyksen rahat, kulkivat. Muutaman prosentin "liukuminen Kuopion kaupungin Kuhilas Oy:n perimästä, kaikkien puolueiden puolueveroista", olisi iso raha vuodessa ja vuodesta toiseen, kaikkien Kuopion kaupungin luottamushenkilöiden puolueveroista? Kenen taskuun ilmeinen liukuminen on hoitunut? Kun kävin selvittämään asiaa, niin "Kuhilaan rouvat olivat enemmän kuin hädissään"? Poliisilta en ole saanut vielä tietoa siitä, että onko sanottua tutkintapyyntöäni vielä tutkittu?

Anne Ryhänen oli aiemmin (2012) Vesaisten Pohjois-Savon Piirin toiminnanjohtaja, mutta "jostakin syystä hän joutui pihalle" sanotusta toimesta, sillä nyt hän minulle kertomansa mukaan toimii siivoojana. Lisäksi hän on toiminut mm. Kuopion Keskustanaisten rahastonhoitajana, eli "muidenkin porukoiden rahat" ovat ilmeisesti olleet hänen käsissään. Sanottujen tehtävien lisäksi hänellä on ollut (2009 - 2012) ns. nettitiedon mukaan kahdeksan (8) Kuopion kaupungin luottamustointa. "Netissä", vaalimainos 2012, "Anne Ryhänen - arjen asialla - Näin vaikutan".

Kun kerroin minua kuulustelleelle rikosylikonstaapeli Antti Nissiselle 29.4.2013 sanotusta Anne Ryhäsen (kuulusteltu 2.8.2013) ilmeisestä kostosta, niin varsinaisen kuulustelun ohella hän arveli, että "taitaa Persut olla kostamassa". Ilmeisesti Persujen syynä kostoon oli, että Kepuun loikatessani vein heiltä yhden valtuustopaikan lisäksi 15 muuta luottamushenkilöpaikkaa? "Kateus muuttuu helposti myös vihaksi".

Ilmeisesti sanotussa on perää, sillä poliisin lakimies Heikki Kössin 1.10.2013 antaman tiedon (sp. kirje) mukaan kaksi (2) ilmoitusta on kirjattu (8510/S/1699/13 ja 8510/R/8327/13), vaikka minua kuulustellut rikosylikonstaapeli Antti Nissinen ei kertonut minulle kuka tai ketkä henkilöt ovat tehneet minua koskevan tutkimuspyynnön poliisille. Sanotun poliisin lakimiehen mukaan tutkintailmoitukset on kirjattu rikoskomisario Jari Uusitalon määräyksestä hänellä olleiden tietojen perusteella.

Kun 29.8.2013 sain Kuopion poliisilaitokselta em. esitutkintapöytäkirjat (8510/1699/13 ja 8510/R/8327/13), niin siitä selvisi Palisalon osuus Persujen kostoon. Se oli yllätys minulle, vaikka Palisalon kateus ja viha minua kohtaan - "kaikinpuolin ja moninkerroin", on hyvin ymmärrettävää. Yhtenä esimerkkinä, että vuoden 2012 vaaleissa Palisalo sai 74 ääntä ja minä sain 632 ääntä.

Viitaten Erkki Palisalon kuulustelukertomuksiin 20.3.2013 ja 14.9.2013 (8510/R/8327/13), jossa hän sanoo nähneensä minun vilauttaneen asetta vaalivankkurissa 28.10.2012 - 28.11.2012, aikana - jolloin en ilmeisesti ole kertaakaan käynyt Kuopion torilla, on todettava, että "hänen muistinsa on suuresti heikentynyt". Erkki Palisalo on käynyt Leppävirralla sijaitsevalla vapaa-ajan asunnollani 2 kertaa, eli la 22.01.2011, ja la 28.04.2012, ja käynyt Kuopiossa kaupunkikodissani ainakin 5 kertaa yms.

Tein Erkki Palisalon käynnistä la 28.4.2012 vapaa-ajan asunnollani ja siellä tapahtuneesta minun pistoolieni esittelystä selvityksen, jonka lähetin 15.5.2013 klo 7.43 sähköpostikirjeenä minua kuulustelleelle rikosylikonstaapeli Antti Nissiselle. Eli, "pistooliani olen kyllä vilauttanut, mutta Palisalo muistaa ajan ja paikan kovasti väärin". Kun rikosylikonstaapeli Antti Nissinen soitti minulle 15.5.2013 klo 10.04, niin hän sanoi lukeneensa hänelle 15.5.2013 lähettämäni em. kirjeeni/sähköpostini, mutta ei käynyt tarvittaviin toimenpiteisiin. LIITTEEKSI: Em. sähköpostikirje 15.5.2013, asemapiirros sekä valokuvat vapaa-ajanasunnoltani ja ampumaradaltani.

Leila Savolaiseen (kuulusteltu 26.5.2013) tutustuin v. 1998 talvella, jolloin "tappelu Kuopion Energiasta alkoi". Leila Savolainen oli silloisen kaupunginjohtaja Kauko Heurun innokas tukija 1998 Kuopion Energian "lahjoittamisessa". Heurun sihteerin kertomaa, että silloin kun Leila meni kaupunginjohtajan huoneeseen, niin he panivat oven lukkoon.

Kuopion kaupunginhallituksen 1. vpj. ja Kuopion omistajaohjausjaoksen puheenjohtaja Leila Savolainen on myös mm. nykyisen Kuopion Energian ja Savon Voiman fuusioon ja/tai "Kuopion Energian myyntiin" tähtäävän energiaselvitysryhmän puheenjohtaja, ja ilmeisesti vieläkin "KE:n innokas lahjoittaja" sekä myös nykyisen kaupunginjohtaja Petteri Parosen innokas tukija ja huhupuheiden kertoja.

Toisen minua koskevan ns. tutkimuspyynnön on tehnyt kaupunginjohtaja Petteri Paronen, joka oli 20.3.2013 klo 9 pitänyt kokousta kaupunginturvallisuuspäällikön, kaupunginlakimiehen ja rikoskomisario Jari Uusitalon kanssa? Muistettakoon, että "farmasian tohtori", kaupunginjohtaja, Petteri Paronen oli taannoin Kuopion käräjäoikeudessa (SS 12.3.2005) ja Itä-Suomen hovioikeudessa (SS 12.12.2007) syytettynä törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja että Kuopion kaupunki avusti Petteri Parosen omistamaa yritystä 32000 eurolla (SS 26.11.2013).

Savon Sanomien keskustelupalstalla 25.11.2013 Martti Pelho toi hyvin esille yliopistorehtori Petteri Parosen "hyvät yhteydet" professori Paavo Riekkiseen, jolloin miljoonia hävisi Yliopiston tutkimusrahoista ja "vain Riekkinen tutkittiin ja tuomittiin 1999"? Muistettakoon vielä, että Energiamonopolien myyntipalkkioiden sanotaan olevan jopa 10 % myyntihinnasta, joten "lahjustenottajia himottaa ja sormissa syyhyää"?

Kuvaavaa ns. "hämärälle ja/tai lainvastaiseksi katsottavalle toiminnalle" on, että vaikka poliisit veivät aseeni 22.3.2013, niin vasta yli kuukauden kuluttua eli 25.4.2013 rikosylikonstaapeli Antti Nissinen (joka kuulusteli minua vasta 29.4.2013) oli kirjoittanut aseitteni väliaikaisen haltuunottopäätöksen ajalle 25.04.2013 - 25.07.2013, eli yhden kuukauden (1) ja kaksi (2) päivää myöhässä.

Toisen väliaikaisen aseitteni haltuunottopäätöksen on allekirjoittanut rikoskomisario Heikki Mansikka-aho ajalle 07.08.2013 - 07.02.2014, eli kaksi (2) viikoa meni taas jolloin ei ollut kirjallista päätöstä aseitteni takavarikosta. Tutkinnan johtajaksi on kirjattu rikoskomisario Risto Järveläinen ja selvityksen/lausunnon vastaanottajaksi komisario Esko Huttunen Iisalmesta.

"Hämäryyttä ja/tai ihmellisyyttä osoittaa myös se, että aserälläkkä on pyörinyt neljällä (4) komisariolla"? Kun valitin 6.8.2013 Kuopion Hallinto-oikeudelle sanotusta aseitteni takavarikosta, niin sanottu oikeus päätti 7.1.2014 palauttaa asian Pohjois-Savon poliisilaitokselle uudelleen käsiteltäväksi. Nyt aserälläkkää on pantu hoitamaan komisario Esko Huttunen Iisalmesta. Eli ilmeisesti tarkoituksena on pallotella aseillani niin kauan kunnes olen haudassa?

 

Jatkoa "aserälläkkään" 25.07.2014                                                                                                                                                                                                                 

Komisario Esko Huttunen Iisalmesta oli jatkanut aseitteni takavarikointia 05.02.2014 - 05.08.2014 ja palauttanut aseasiani Kuopioon ylikomisario Risto Jääskeläiselle.    

Ylikomisario Risto Jääskeläinen oli jatkanut ns. lainvastaista aseitteni haltuunottoa 10.07.2014 - 10.01.2015, vaikka Itä-Suomen käräjäoikeus määräsi 21.3.2014 palauttamaan kaikki minulta takavarikoidut, (eli ryöstetyt n. 15 000 - 20 000 e) aseeni minulle.   

Jo Hallinto-oikeuden päätöksen 07.01.2014 mukaan poliisin olisi pitänyt palauttaa kaikki aseeni minulle, mutta -  ilmeisesti "rosvoparoonien toimeksiannosta johtuen" näin ei ole käynyt. "Kauhanen pitäisi saada niin toimintakyvyttömäksi, että ei voi enää vastustaa Kuopion Energiasta käytävää kauppaa / lahjoittamista, eikä tehdä valtuustoaloitteita ketaleiden kiikkiin saamiseksi".

Että - "näin toimii ja kiduttaa minua ilmeisesti hyvin voideltu poliisi - palkinnoksi siitä, että olen pelastanut mm. Kuopion Energian ja säästänyt kuopiolaisille energia- ja verokuluissa n. 600-700 miljoonaa euroa tähän mennessä ja yrittänyt mm. aloitteillani ja esityksilläni saada rötöstelijöitä järjestykseen"?

Omistamieni kallisarvoisten aseitteni takavarikointi 22.3.2013 oli "ns. laiton ja törkeä takavarikko"? Miksi poliisi ei tutki "rosvoparoonien rötöksiä, vaan kiusaa minua? Sitä asioita seuraavat ja niistä tietävät ystäväni ihmettelevät"? Siitä, että kuinka isolla summalla "rosvoparoonit ovat ilmeisesti poliiseja voidelleet, ei ole vielä tarkempaa tietoa"?

Muistettakoon, että "farmasiantohtori, ns. apteekkariksi opiskellut", kaupunginjohtaja Petteri Paronen oli taannoin Kuopion käräjäoikeudessa (SS 12.3.2005) ja Itä-Suomen hovioikeudessa (SS 12.12.2007) syytettynä törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Vaikka syytekynnys on korkea, niin syyttäjä vaati Paroselle ehdollista vankeutta. Monien mielestä olisi pitänyt rojauttaa hänelle monta vuotta ehdotonta ja pistää kaupunginjohtajan hommista pihalle. Lisäksi muistettakoon farmasintohtorin hyvä ystävyys "professori rosmoon, joka pisti kymmeniä miljoonia liiviinsä yliopiston tutkimusrahoista, antaen - ilmeisesti - jostakin syystä - myös kaverilleen".

Jatkoa "aserälläkkään" 22.08.2014 Komisario Esko Huttunen oli, "ilmeisesti ketaleiden toimeksiannosta", jatkanut aseitteni takavarikointia 05.02.2014 - 05.08.2014 ja palauttanut aseasiani Kuopioon ylikomisario Risto Jääskeläiselle. Ylikomisario Risto Jääskeläinen on jatkanut aseitteni haltuunottoa, eli "lainvastaista aseitteni ryöstöä", (joka alkoi 22.3.2013) jatkuen 10.07.2014 - 10.01.2015, vaikka Itä-Suomen käräjäoikeus määräsi 21.3.2014 palauttamaan kaikki minulta ns. laittomasti takavarikoidut aseeni minulle.

Jo Hallinto-oikeuden päätöksen 07.01.2014 mukaan poliisi olisi voinut palauttaa aseeni minulle, mutta ilmeisesti "rosvoparoonien toimeksiannosta johtuen" näin ei ole käynyt. "Kauhanen pitäisi saada niin toimintakyvyttömäksi, että ei voi enää vastustaa Kuopion Energiasta käytävää keinottelua / lahjoittamista - rötöstoimintaa, eikä tehdä valtuustoaloitteita ketaleiden kiikkiin saamiseksi". Että, - "näin toimii ja kiduttaa minua myös ilmeisesti rosvoparoonien hyvin voitelema poliisi (n. 600 000 euroa ?)" - palkinnoksi siitä, että olen pelastanut Kuopion Energian ja säästänyt kuopiolaisille energia- ja verokuluissa n. 600-700 miljoonaa euroa tähän mennessä ja yrittänyt mm. aloitteillani ja esityksilläni saada rötöstelijöitä järjestykseen"?

Omistamieni kallisarvoisten aseitteni (n. 15 000 - 20 000 e) 22.3.2013 takavarikointi oli "ns. laiton ja törkeä ryöstö"? Miksi poliisi ei tutki "rosvoparoonien rötöksiä, vaan kiusaa minua? Sitä asioita seuraavat ja niistä tietävät ystäväni ihmettelevät"? Siitä, että kuinka isolla summalla ilmeisesti "rosvoparoonit ovat v. 2013 alkaen poliiseja voidelleet, ei ole vielä tarkempaa tietoa"? (600 000 e ?)

Muistettakoon, että "farmasiantohtori, ns. apteekkariksi opiskellut", kaupunginjohtaja Petteri Paronen oli taannoin Kuopion käräjäoikeudessa (SS 12.3.2005) ja Itä-Suomen hovioikeudessa (SS 12.12.2007) syytettynä törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Vaikka syytekynnys on korkea, niin syyttäjä vaati Paroselle ehdollista vankeutta. Monien mielestä olisi pitänyt rojauttaa hänelle monta vuotta ehdotonta ja pistää kaupunginjohtajan hommista pihalle.

Muistettakoon, "farmasiantohtorin hyvä ystävyys professorirosmoon, joka pisti kymmeniä miljoonia liiviinsä yliopiston tutkimusrahoista, antaen - jostakin syystä - ilmeisesti - myös hyvälle kaverilleen"? Lisäksi muistettakoon, että nykyisessä 2013- 2016 Kuopion kaupunginvaltuustossa istuu vielä 8 valtuutettua, sekä entinen apulaiskaupunginjohtaja, jotka 9.3.1998 olivat erittäin innokkaasti lahjoittamassa kantakuopiolaisten maksamia ja omistamia uuneja ja sähköjohtoja, eli Kuopion Energiaa, pörssin ja ketaleiden vietäväksi.

Sanotut 8+1 nimellä mainiten: Björk Erkki - vihr, Kaartinen Pekka - sdp, Kantanen Pekka - kok, Korhonen Riitta - kok, Pollari Pekka - sdp, Savolainen Leila - kesk, Sokka Irja - sdp, Söderström Markku - vas, Pulkkinen Jukka - sdp.