Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


Laillistetut veronkiertäjät ja ketaleet! (14.03.2016)

"Laillistetut veronkiertäjät ja ketaleet"! 14.03.2016

Parhaimmat kiitokset Sirpa Karjalaiselle hyvästä kirjoituksesta, ”Laillistettua veronkiertoa” (SS 12.3) sekä kansanedustaja Li Anderssonille pääministerille osoitetusta eduskuntakyselystä, ”rikkaiden osingoista ja veronmaksusta, jossa veroja kierretään laillisesti holdingyhtiöillä ja vakuutuskuorilla” (IL 11.3). Ne täydensivät erinomaisesti TV 1:ssä (MOT: Kapitalistin tilipäivä 7.3) esitettyä tietoa rikkaiden veronkierrrosta, jossa mm. 8 miljardin euron pörssiosakkeista suuromistajat maksavat veroja alle 400 miljoonaa (n. 5 %) tai ei ollenkaan.

Kun lisäksi tutustuu Markku Kuisman ja Pekka Seppäsen kirjassa, ”Suomen pahimmat bisnesmokat - tarinoita huippujohtamisesta” oleviin tietoihin (SS 8.3.2013), niin avartuu näkemystä ”ketaletoimintaan”. Huumorilla kirjoitetussa kirjassaan he tuovat esiin mm. Soneran huutokaupat, metsäyhtiöiden Amerikan seikkailut, Nokian rahan tärväämiset,Suomen Pankin möhläykset, Fortumin myyntiä ja optioita, pankkikriisin, Talvivaaran, Valcon ja Olkiluodon.

Kun sanottuun lisää vielä mm. reserviarmeijamme pienentämisen, maamiinoista luopumisen, hälytyskeskusten määrän puolittamisen, ulkomaalaispykälän poistamisen, maan myymisen ulkomaalaisille, kaivoksien ja Euroopan kahden suurimman apatiittiesiintymän "lahjoittamisen”, huoltovarmuuden heikentämisen, "ilman ostamisen" 4,3 miljardilla eurolla utms-huutokaupasta, 3,3 miljardin euron arvoisten tietoliikennekanavien lahjoittamisen, Kymijoki-Mäntyharju kanavarakentamisen hylkäämisen, Kemiran, Rautaruukin, Digitan, Elenian ja Carumin jne. - pitkä luettelo, niin paljon on joidenkin kukkaroon vierinyt rahaa ns. laillisesti ja/tai ”ruskeissa kirjekuorissa”? 

Eihän pelimiehet tyhmyyttään ole moisia omaisuussiirtoja tehneet! Lähin esimerkki on Kuopion Energia, josta ”temmellys” alkoi jo yli 18 vuotta sitten, jolloin myyntipalkkioiden sanottiin olleen jopa 10 % myyntihinnasta.

Turhaan eivät monet asiantuntijat ole sanoneet, että ”Urkin jälkeen” maamme monet suurimmat päättäjämme ovat keskittyneet rikkaiden rahasammon kasvattamiseen sekä kansallisomaisuutemme ”lahjanomaiseen luovuttamiseen” ulkomaalaisten omistukseen, pörssin vietäväksi. Että oikein valtiojohtoisesti muutetaan ja/tai laaditaan lakeja mm. veronkiertoon sopiviksi - tavoitteena, että rikkaat rikkaammiksi ja köyhä kansa maksajaksi, etenkin eläkeläiset - joilta leikattu puoliväli-eläke ja taitettu indeksi on jo vienyt kolmasosan (1/3) eläkkeen ostovoimasta tähän mennessä.

Vähintäänkin hämmästyttävää, että vaikka valtiolla on velkaa lähes 100 miljardia, niin Kreikalle on annettu lainaa, mutta omiin voimaloihin ei rahaa riitä. Esim. 7.1 käyttämästämme sähköstä tuotiin 28,5 % rajojemme ulkopuolelta. Mikäli emme olisi saanet sähköä Venäjältä ja Ruotsista, niin olisimme olleet kovassa säännöstelyssä – kaaoksessa. Eihän millään muulla kuin sähkön puutteella saada valtakuntaa niin helposti sekaisin!

Kun nykyisen pääministerin ns. vakuutuskuoriin ja osaamiseen lisää liikenne- ja viestintäministerin osaamisen verokeidas- ja veroparatiisiyhtiöissä sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministerin osaamisen holdingyhtiöissä, niin ei voi kuin ”onnitella rikkaita”.

Nyt ei puutu muuta kuin, että Metsähallituksen liikelaitoksesta tehdään yhtiö, niin muutaman vuoden kuluttua valtakuntamme pinta-alasta n. kolmannes (1/3) on ”lahjanomaisesti luovutettu” ulkomaalaisille.

Kalevi Kauhanen
Kapteeni evp.
Kuopio