Olen Kalevi Kauhanen

kapteeni evp., "Kuopion Energian pelastaja"Tervetuloa kotisivuilleni!


EU:sta ja Eurosta eroon! (SS 03.07.2012)

EU:sta ja Eurosta eroon

"Urkki jätti perintönään" lähes velattoman hyvinvoivan valtion. Yhtenä esimerkkinä, että kovien sotakorvausten jälkeen tavallisen työssäkäyvän suomalaisen verorahoilla kustannettiin, eli perustettiin valtion omistamia yhtiöitä/tuotantolaitoksia, että koko maa laidasta laitaan pysyisi asuttuna.
Kun entinen Työväen Säästöpankinjohtaja kävi 1982 valtakunnan ruoriin, niin tahti muuttui. Valtakunta syöstiin lähinnä korkeanmarkan politiikalla ennennäkemättömään omakutoiseen lamaan, jossa keinottelijat rikastuivat ja köyhä kansa joutui laman maksajaksi.
Kun sitten entinen YK-diplomaatti kävi 1994 remmiin, niin velkaa oli jo n. 60 miljardia euroa. Suomi liitettiin 1995 EU:n jäseneksi, torppariksi porukkaan, jossa ei ollut riittävän kattavia pelisääntöjä ja valvontaa koko joukon / pankkien kurissa pitämiseksi.  
Mediassa ennen 1994 kansanäänestystä kaikkea hyvää luvattiin. Nyt ollaan suhteellisesti suurin EU:n nettomaksaja, eli suomalaisia äänestäjiä huijattiin tavalla, joka on suurinta Suomen historiassa?
Sitten käytiin lahjanomaisesti myymään kansallisomaisuuttamme. Poistettiin laista mm. ulkomaalaispykälä. Seurauksena, että suurin osa parhaimmista yhtiöistä ja kansallisomaisuudesta on nyt häikäilemättömien monikansallisten pörssiyhtiöiden omistuksssa.
Suomen itsenäisyyden kannalta, liittyminen 1999 ilman kansanäänestystä perustustuslainvastaisesti EMU:uun eli Euroon, oli vielä suurempi moka. Käydä Euroopan suurimpien pankkien takaajaksi, pääarkkitehtinä Paavo Lipponen. Tyrmistyttävää. Kyllä J. V. Snellman, oman markan tekijä, pyörisi poterossaan jos sanotun tietäisi.
Kaiken kukkuraksi meidät liittiin vielä juuri ennen juhannusta 21.6.2012 Euroopan Vakausmekanismiin (EVM), liittovaltioon tähtäävään koneistoon, jossa heti kättelyssä Suomi maksaa 1,44 miljardia euroa, kokonaisvastuumme ollessa 12,58 miljardia euroa. Vika ei tarvitse olla iso, jos se on johdossa tai päässä? Kuinka paljon huippurikkaat, uunottajat ja optiomiehet ovat pistäneet omaan laarinsa?
Suomen valtion velka huhtikuussa 2012 oli 87,3 miljardia euroa. Kun valtion velkaan lisätään vielä kunta-, yritys-, yhteisö-, yksityis-, asunto- ja pankkienvelat, satoja miljardeja, niin eikö velka vielä riitä?
Pitääkö meidän köyhien eläkeläisten ja veronmaksajien käydä vielä maksamaan holtittomasti talouttaan hoitaneiden valtioiden ja optioita jakaneiden hölöpankkien aiheuttamia kupruja, vakausmekanismeja? Kreikka, Espanja, Italia, Portugali, Irlanti, Kypros? Uskooko joku, että Kreikka maksaisi joskus velkojaan takaisin?
Suurimpien päättäjien lähes viikottaisesta Brysselissä rypemisestä on päästävä eroon, eli kuten New Yorkin yliopiston taloustieteen professori Nouriel Roubini sanoo: "Suomi voisi jättää euron ja irtautua jopa koko Euroopan unionista" (Taloussanomat 25.6.2012).
Olisi aika käydä vaihtamaan hoksaavampia päättäjiä valtakunnan puikkoihin, ettei leipäjonot kasvaisin!

KALEVI KAUHANEN
Kapteeni evp.                                                                                                                                                                   Kaupunginvaltuutettu
Kuopio